Alegeri 2024

Gabriela Firea, mesaj pentru jurnaliști de Ziua Mondială a Libertății Presei. „Am făcut parte din lumea voastră mulți ani”

Gabriela Firea, mesaj pentru jurnaliști de Ziua Mondială a Libertății Presei. „Să fiți conștienți în fiecare clipă de rolul uriaș pe care îl aveți”
03.05.2024 | 18:13
Gabriela Firea mesaj pentru jurnalisti de Ziua Mondiala a Libertatii Presei Am facut parte din lumea voastra multi ani
Gabriela Firea, politicianul de astăzi, și Gabriela Firea, fosta jurnalistă / Foto: Gabriela Firea, Facebook
ADVERTISEMENT

Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei, subliniind importanța meseriei de jurnalist și amintind că și ea a lucrat în presă, cu ani în urmă.

Gabriela Firea: „Vă transmit toată prețuirea mea”

„La mulți ani, dragi jurnaliști! De Ziua Mondială a Libertății Presei, vă transmit toată prețuirea mea, tuturor celor care slujiți cu pasiune, respect, decență și bună credință această profesie nobilă. Cea mai frumoasă din lume, aș zice, dacă n-as fi subiectivă!”, se arată într-o postare a Gabrielei Firea pe pagina Facebook.

ADVERTISEMENT

Președintele PSD București a reamintit că la rândul ei a lucrat ca jurnalist, și că „tânjește” după acele vremuri, când ziariștii concurau să dea fiecare primul o știre importantă.

„Am făcut parte din lumea voastră”

„Am făcut parte din lumea voastră mulți ani și, uneori, încă tânjesc după vremurile acelea în care nimic nu egala sentimentul de a da primul o știre, de face un om al zilei să-ți dea răspunsul pe care îl așteaptă o țară întreagă, de a fi unul dintre cei care fac să fie mai limpezi chestiuni greu de înțeles, cu implicații nenumărate”, scrie Gabriela Firea.

ADVERTISEMENT

Candidata PSD a subliniat că vremurile actuale sunt „complicate”, context în care a devenit mai dificil practicarea meseriei de jurnalist, cu imparțialitate și „mai presus de interese de moment”.

„Trăim vremuri complicate și-mi dau seama cât de dificil este, uneori, să vă faceți meseria cu profesionalism, responsabilitate și dedicare. Am un respect deosebit pentru toți jurnaliștii care pun adevărul mai presus de interese de moment sau ale unor grupuri obscure”, spune Gabriela Firea.

ADVERTISEMENT

Mesaj electoral

Președintele PSD București le-a mai spus jurnaliștilor că trebuie să rămână „conștienți” de rolul mass-media în a „aduce echilibru unde e exces și a aduce schimbarea unde e nevoie de ea”.

„Aveți șansa extraordinară de a vă face meseria într-o lume liberă, în care puteți spune și gândi orice și oricând! Dar libertatea fără adevăr, onestitate și bună-credință ce valoare mai are?

ADVERTISEMENT

Vă doresc să vă faceți din profesie o misiune de viață și să fiți conștienți în fiecare clipă de rolul uriaș pe care îl aveți în a aduce echilibru unde e exces și a aduce schimbarea unde e nevoie de ea! P.S.: am ales o fotografie de la începutul carierei mele în jurnalism, acum aproape 30 de ani”, se mai arată în postarea candidatei PSD la Primăria Generală.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Halep, în fața unei întrebări extrem de incomode: scenariul care prinde contur în...
Halep, în fața unei întrebări extrem de incomode: scenariul care prinde contur în cazul Simonei ANALIZĂ
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Un african vorbeşte despre şocurile culturale trăite după ce s-a mutat în România....
Un african vorbeşte despre şocurile culturale trăite după ce s-a mutat în România. "Aproape mi-am sunat părinții să le spun că mă întorc acasă"
Românca de 26 de ani care face plajă pe terasa apartamentului şi i-a...
Românca de 26 de ani care face plajă pe terasa apartamentului şi i-a înnebunit pe vecini. Soţul ei câştigă 450.000 de euro pe an
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
VOUCHERE pentru angajați. Cine primește mai mulți BANI
VOUCHERE pentru angajați. Cine primește mai mulți BANI
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Pensionarii care primesc câte 1.000 de lei în plus. Măsura nu se aplică...
Pensionarii care primesc câte 1.000 de lei în plus. Măsura nu se aplică în toată țara
Ronald Gavril, lovitură URIAȘĂ pentru Anamaria Prodan. Răsturnare de situație în cuplul lor....
Ronald Gavril, lovitură URIAȘĂ pentru Anamaria Prodan. Răsturnare de situație în cuplul lor. Încă un bărbat care o dezamăgește
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Horoscop săptămâna 17-23 mai 2024. Iubire, bani și noroc pe toate planurile pentru...
Horoscop săptămâna 17-23 mai 2024. Iubire, bani și noroc pe toate planurile pentru patru zodii