News

Gabriela Szabo a câștigat funcția de consilier județean Ilfov la alegerile locale 2020. Exclusiv

28.09.2020 | 17:00
Gabriela Szabo a castigat functia de consilier judetean Ilfov la alegerile locale 2020 Exclusiv
ADVERTISEMENT

Gabriela Szabo a anunțat cu mare fast candidatura pentru postul de consilier în cadrul Consiliului Județean Ilfov din partea PSD, iar perioada electorală a fost de bun augur, căci a ieșit victorioasă din această cursă politică.

Fosta mare campioană a confirmat pentru FANATIK că a reușit să câștige încrederea oamenilor și astfel să fie votată în această campanie la alegerile locale 2020.

ADVERTISEMENT

Ea a fost prima candidată pe lista PSD pentru postul de consilier județean. Din păcate pentru social democrați, președinte al Consiliului Județean Ilfov a ieșit Thuma Hubert, susținut de PNL.

Gabriela Szabo, consilier județean Ilfov după alegerile locale 2020

„Am candidat din partea PSD pentru funcția de consilier județean, am fost prima pe listă susținută de partid. Am fost aleasă consilier județean în urma voturilor, însă așteptăm să se finalizeze întregul proces de votare, ne pronunțăm după.”, a declarat Gabriela Szabo pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Înainte de ziua de 27 septembrie, fosta campioană mondială la atletism a declarat că este nevoie de oameni cu experiență în sport pentru ca acest domeniu să fie exploatat în întregime.

Candidez la Consiliul Județean Ilfov. Trebuie oameni de sport care să vorbească limbajul sportului și să îl înțeleagă, dar și să îi atenționeze pe cei care încearcă să schimbe ceva. Eu și Elisabeta Lipă ne implicăm foarte mult în partea administrativă.” a anunțat Gabriela Szabo, înainte de alegerile locale 2020.

ADVERTISEMENT

Cosmin Gușă a susținut-o pe Gabi Szabo în cursa de consilier județean și l-a desființat pe câștigătorul alegerilor locale pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Ilfov. „Hubert Thuma a ajuns candidat printr-o ciudată retragere intempestivă a șefului PNL IF, și favoritul campaniei de locale in judet, actualul șef de CJ Marian Petrache (care s-ar fi răzgândit ulterior referitor la candidatură acum câteva săptămâni, dar n-a mai putut reveni …).

Evoluția publico-politică a lui Hubert nu s-a remarcat prin nimic pozitiv, putând adulmeca în cazul său doar un serios “damf de tip securistic”, pigmentat cu o condamnare de 6 luni cu suspendare pe care a primit-o în 2018.

ADVERTISEMENT

Nu mai comentez în plus, vă las pe voi să presupuneți dedesubturile ce-au putut genera această situație puturoasă și rușinoasă, ce-are la butoane oameni care se bat cu pumnul în piept c-ar fi patrioți români. Iar operațiunea se desfăsoară exact în județul unde instituțiile statului “plâng cu lacrimi de crocodil” că zona a fost cucerită total de infracționalitate …”, a scris Gușă.

Candidații la alegerilor locale 2020 pentru presedintia Consiliului Judetean Ilfov au fost:

  • Hubert Petru Ștefan Thuma, Partidul Național Liberal
  • Mihai-Sandu Niță, Partidul Social Democrat
  • Ciprian-Sergiu Teleman, USR PLUS
  • Andrei Rizoiu, Pro Romania
  • Vlad-Cristian Soare, Partidul Verde
  • Rizia Tudorache, Partidul Mișcarea Populară

Gabi Szabo, campioană mondială la atletism

Anul 1999 a fost cu noroc pentru marea campioană, căci a fost desemnată cea mai bună atletă a lumii și cea mai bună sportivă a Europei, după ce a stabilit record mondial la 2.000 m, în 1998, și la 5.000 m, în 1999, la Dortmund.

Gabriela Szabo a fost medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de vară din anul 2000, la proba de 5.000 m și cu bronz și respectiv argint la proba de 1.500 m, de la Jocurile Olimpice din 1996 și 2000. De altfel, a fost de 11 ori campioană mondială, dintre care 3 titluri de campioană mondială universitară, 4 campioană mondială în sală și 3 titluri de campioană mondială în aer liber la seniori, dar și un titlu de campioană mondială la junior.

Este vicecampioană olimpică la Atlanta, la 1500 de metri. Singurul ei antrenor a fost Zsolt Gyöngyössy, care i-a devenit și soț. În mai 2005, Gabriela Szabó și-a anunțat retragerea din sportul profesionist.

De pe 19 august 2013 deține și titlul onorific de Ambasador al turismului Românesc alături de alte 7 personalități din viața culturală și sportivă românească. O funcție importantă a avut-o în Guvernul Ponta, după ce în 2014 a fost numită ministru al Tineretului.

ADVERTISEMENT