News

Florin Călinescu a pierdut alegerile locale 2020 pentru funcția de primar al Capitalei, dar l-a învins pe Tăriceanu la procente

28.09.2020 | 15:49
Florin Calinescu a pierdut alegerile locale 2020 pentru functia de primar al Capitalei dar la invins pe Tariceanu la procente
ADVERTISEMENT

Florin Călinescu, cunoscutul om de televiziune, a pierdut alegerile locale 2020, însă are o reușită! A câștigat în sondaje încrederea românilor peste liberalul Călin Tăriceanu, cu o experiență în politică și guvernare de peste 30 de ani.

Astfel că actorul a obținut 1,7% din voturile bucureștenilor pentru funcția de primar general al Capitalei, urmat de Călin Popescu Tăriceanu cu 1,6%.

ADVERTISEMENT

Fostul jurat de la Pro TV a candidat din partea Partidului Verde, care l-a susținut în această campanie electorală.

Florin Călinescu, scor mai mare în sondaje decât Tăriceanu

Mulțumesc echipei Partidului Verde pentru București și sectorul 1. Pentru entuziasm și munca. Puteam spune rezolvam totul. Ar fi fost o minciuna. I-am lăsat pe alții o facă. Noi nu promitem ceva anume dar vom încercă rezolvam cât mai mult.

ADVERTISEMENT

Mulțumesc și celor din tara din Partidul nostru și tuturor celor care ne-au arătat prețuirea lor. Suntem la început. Suntem un partid suta la suta european și o mie la suta romanesc! Voi reveni cu detalii din campanie zilele următoare.”, a menționat Florin Călinescu pe rețeaua de socializare, cu două zile înainte de alegeri.

Deși spera la funcția de primar al Bucureștiului, actorul a fost învins de către Nicușor Dan, care a câștigat alegerile locale 2020 cu 42,78% din voturile cetățenilor din Capitală. Bătălia s-a dat între candidatul independent susținut de USR PLUS și Gabriela Firea, care 37,99% din preferințele electoratului, potrivit ultimelor date obținute de FANATIK.

ADVERTISEMENT

Tăriceanu, dezamăgit de sondajele de la alegerile locale 2020

Deși este unul dintre cei mai vechi politicieni din România, fondatorul ALDE, a lansat un mesaj după ce a pierdut alegerile locale 2020. „Se pare că se conturează ca ALDE să nu fi reuşit să atingă pragul electoral de 5% la Bucureşti şi în celelalte sectoare, dar trebuie să aşteptăm rezultatele exit-poll-urilor de la ora 23,00, care probabil vor fi mai cuprinzătoare.

Până atunci, trebuie să vă spun că aceste rezultate reprezintă pentru mine un motiv de dezamăgire profundă, este o decepţie pe care cred că o împărtăşesc împreună cu colegii mei, candidaţii de la cele şase sectoare ale Bucureştiului.

ADVERTISEMENT

Din păcate, bucureştenii nu au ales astăzi între candidaţi, nu au ales între programe, între idei, între proiecte, ci au ales între partide, cu toate că nu partidele vor conduce Primăria Generală şi primăriile de sector.

Acest lucru îl vom vedea în perioada următoare, când lucrurile vor trebui să se aşeze şi cei care au fost aleşi să îşi intre în atribuţii, având o experienţă puţină sau aproape egală cu zero.”, a afirmat Tăriceanu la sediul ALDE, după rezultatul la alegeri locale 2020.

ADVERTISEMENT