Sport

Gala Trofeelor Alexandrion și-a stabilit câștigătorii! Nume uriașe din sportul românesc prezente la eveniment

Gala Trofeelor Alexandrion a ajuns la ediția a 8-a, intitulată de această dată ”Promisiunea”, iar tineri sportivi de mare perspectivă s-au aflat printre câștigătorii premiilor.
07.04.2023 | 16:26
Gala Trofeelor Alexandrion a ajuns la ediția a 8-a, intitulată de această dată ”Promisiunea”, iar tineri sportivi de mare perspectivă s-au aflat printre câștigătorii premiilor
ADVERTISEMENT

Evenimentul a avut anul acesta un concept nou, care a adus în centrul atenției, în premieră în România, performanțele și talentul tinerilor sportivi. Totul a început cu un discurs ținut de Antonio Salameh, director executiv al International Operations Alexandrion Group.

Gala Trofeelor Alexandrion și-a stabilit câștigătorii

Nume mari ale sportului românesc, care au realizat de-alungul timpului performanțe de top pe plan mondial, au venit să-i premieze pe tinerii performeri aflați printre câștigătorii de la Gala Trofeelor Alexandrion.

ADVERTISEMENT

Ministrul Tineretului Sportului, Eduard Novak, a urcat pe scenă pentru a-i acorda premiul Sabinei Petrache, una dintre marile speranțe ale luptelor românești, iar fostul mare fotbalist Marius Lăcătuș a fost alături de tânăra atletă Jennifer-Ștefania Dossey.

câștigători Gala Trofeelor Alexandrion
Marius Lăcătuș a premiat-o pe atleta Jennifer-Ștefania Dossey

Campioană olimpică la Beijing în 2008, Alina Dumitru a venit pentru a o premia pe una dintre cele mai valoroase tinere judoka din România, Mirela Cojocaru, iar scrimerul Radu Niţu a primit onorurile din partea fostul campion european la scrimă, Sandu Constantin.

ADVERTISEMENT

Natația românească a cunoscut o creștere importantă odată cu apariția lui David Popovici, dar în spatele său se mai află mulți tineri de mare perspectivă. Unul dintre ei este Luca Pojar, premiat de Paul Georgescu, fost poloist la Steaua și unul dintre cei mai renumiți înotători în ape deschise din lume.

câștigători Gala Trofeelor Alexandrion
Înotătorul Luca Pojar, premiat de fostul poloist Paul Georgescu

Larisa Iordache a premiat o mare speranță a gimnasticii

Președintele Federației Române de Șah, Vlad Ardeleanu, i-a înmânat premiul Mirunei Lehaci, una dintre marile speranțe ale șahului românesc, iar printre câștigători s-a mai aflat și lotul echipei naţionale feminine de polo U19.

ADVERTISEMENT

Unul dintre puștii care vor să redea boxului românesc strălucirea de altă dată este Florin Ioniţă, iar acesta a primit premiul de la președintele FR Taekwondo, Apostol Constantin, iar multipla medaliată olimpică, mondială și europeană

câștigători Gala Trofeelor Alexandrion
Larisa Iordache a premiat-o pe micuța gimnastă Anastasia Stancu

De asemenea, s-a oferit un premiu special pentru rezilienţă și puterea ei de a depăși cele mai dificile obstacole ale vieții, Kassandrei, o tânără foarte curajoasă, care este o sursă foarte
puternică de inspirație. Premiul a fost oferit chiar de tatăl ei adoptiv, fostul fotbalist Iosif Rotariu.

ADVERTISEMENT
câștigători Gala Trofeelor Alexandrion
Iosif Rotariu, alături de fiica sa adoptivă, Kassandra, care a primit premiul pentru reziliență

Evenimentul a fost moderat de Teodora Tompea, iar Elena Chiriac a prezentat trei dintre premii. În încheierea ceremoniei de premiere a luat cuvântul și Nicholas S. Kass, director executiv al International Corporate Affairs Alexandrion Group & Nawaf Salameh Family Office.

Nicholas S. Kass, Executive Director for International Corporate Affairs Alexandrion Group & Nawaf Salameh Family Office.
Nicholas S. Kass, Executive Director for International Corporate Affairs Alexandrion Group & Nawaf Salameh Family Office.

Mesajul organizatorilor

”Alexandrion Group și Fundația Alexandrion conștientizează rolul esențial pe care îl joacă sportul în societate și, de-a lungul anilor, prin acțiunile întreprinse, și-au asumat responsabilitatea de a-l sprijini și de a premia performanța.

Gala Trofeelor Alexandrion 2023 – ”Promisiunea” este o manifestare a acestui angajament și a faptului că ambele entități vor continua să se implice în sprijinirea sportului. Performanța, talentul, dar și valori precum respectul, fair-play-ul, efortul, disciplina și responsabilitatea au fost celebrate în cadrul acestui eveniment.

În cadrul celor 7 ediții precedente ale Galei Trofeelor Alexandrion, au fost acordate peste 100 de trofee la diverse discipline sportive. Au pășit pe scena trofeelor nume mari ale sportului românesc, tineri campioni, dar și sperante ale sportului care, ulterior au confirmat”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

ADVERTISEMENT