News

Ce se întâmplă în gara din Liov spune totul despre ucraineni. Gestul făcut de mii de oameni face ocolul lumii

Fotograful Peter Turnley a vorbit la CNN despre experiența sa în Ucraina și despre scenele surprinse în gara din Liov, de unde refugiații speră să ajungă, în cele din urmă, în Polonia.
12.03.2022 | 00:05
Ce se intampla in gara din Liov spune totul despre ucraineni Gestul facut de mii de oameni face ocolul lumii
ADVERTISEMENT

Peter Turnley, un fotograf internațional care s-a specializat în surprinderea celor mai importante evenimente de pe întreg globul, a vorbit într-o emisiune la CNN despre experiența sa în Ucraina și despre cei pe care își luau adio în gara din Liov.

Munca l-a dus în mijlocul ucrainenilor care fugeau pentru a-și salva viața

Turnley a călătorit în Ucraina la începutul lunii martie, acolo unde s-a concentrat pe documentarea eforturilor pe care refugiații ucraineni din Liov trebuie să le depună  pentru a ajunge în Polonia învecinată.

ADVERTISEMENT

În timpul interviului de la CNN, el trecut de statisticile oficiale care arată că de la începutul războiului câteva milioane de ucraineni și-au părăsit țara și a vorbit despre ceea ce a văzut atunci când aceștia își începeau drumul.

“Am văzut o coadă de mii de oameni stând liniștiți și calm, așteptându-și șansa de a urca la bordul unui tren pentru a fugi de acest conflict, de a fi în siguranță”, a declarat fotograful pentru CNN.

ADVERTISEMENT

El s-a arătat mișcat de dramele prin care ucrainenii trec și consideră că cei care au pierdut tot, cei care sunt nevoiți să își părăsească casele sunt adevăratele victime ale războiului.

“Adevăratele victime ale războiului sunt oameni care nu au nimic de-a face cu conflictul și ale căror vieți sunt întoarse cu susul în jos de război după ce trec granițele patriei lor, ei au pierdut brusc tot ceea ce ține de existența lor”, a mai adăugat Turnley.

ADVERTISEMENT

Mândrie, demnitate, curaj

Fotograful a mai atras atenția asupra faptului că, în ciuda războiului prin care trec, ucrainenii pe care i-a întâlnit par determinați să reziste și își trăiesc drama cu demnitate.

“În timp ce mă uita, în ochii multor refugiați ucraineni care au trecut brusc peste granița dintre Ucraina și Polonia, ceea ce am văzut a fost mândrie, demnitate, curaj. Și, surprinzător, un grad uimitor de reziliență”, a mai subliniat fotograful.

ADVERTISEMENT

În ciuda războiului care a schimbat sau distrus tot ce le era familiar și drag, ucrainenii nu renunță la umanitatea lor și continuă să își arate afecțiunea de care au nevoie pentru a trece peste aceste evenimente.

“O constantă în mijlocul situației dificile a unei crize a refugiaților este că oamenii au nevoie de cei din jur . De multe ori singurul lucru care este clar în viața lor, este noțiunea de dragoste și afecțiune”, concluzionează Peter Turnley.

ADVERTISEMENT
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum...
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum am tăcut. Ne-ați jignit! Ce i-ați făcut lui George...”
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României...
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României la finalul meciului cu Ucraina: „Ce miracol, unii au rămas fără glas, iar alții au prins glas”
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei...
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei și selecționer. ”Faceți istorie!”. Am strâns emoțiile de la Euro într-un clip de poveste pentru România!
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat...
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat cărțile pe față, la 13 ani de la separare
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis...
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis antrenorul
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României