Fotbal international

Gareth Bale se destăinuie după plecarea de la Real Madrid: „A fost o presiune imensă”

25.09.2020 | 18:56
Gareth Bale se destainuie dupa plecarea de la Real Madrid A fost o presiune imensa
ADVERTISEMENT

Gareth Bale a vorbit despre plecarea de la Real Madrid, după ce a căzut în dizgrația lui Zinedine Zidane. Revenit la Tottenham Hotspur, galezul a vorbit despre finalul experienței de pe Bernabeu.

Deși a pus umărul la ultimele patru trofee UCL cucerite de „galactici” și a reușit să câștige și două titluri alături de Real Madrid, fotbalistul de 31 de ani nu a plecat fără scandal din Spania.

ADVERTISEMENT

Bale a fost criticat aspru de Zinedine Zidane, care a anunțat public că nu se bazează pe fotbalistul galez, care a decis să revină în această vară la Tottenham Hotspur.

Gareth Bale a vorbit despre plecarea de la Real Madrid: „Nu regret nimic”

Gareth Bale a ajuns la Real Madrid în 2013, când clubul de pe Santiago Bernabeu îl cumpăra de la Tottenham Hotspur. Bale era adus pentru a-i ajuta pe Los Blancos să revină în elita fotbalului european. După șapte ani în care „galacticii” au cucerit de patru ori trofeul UEFA Champions League, se poate spune că misiunea lui Bale a fost îndeplinită.

ADVERTISEMENT

Chiar și așa, galezul a fost contestat în mod constant atât de o parte a fanilor madrileni, cât și de managerul Zinedine Zidane, care a declarat public că nu se va mai baza pe Bale cât timp va fi antrenorul echipei.

Gareth Bale nu a ținut neapărat să plece de pe Bernabeu nici în aceste condiții, fiind dispus să stea în tribune pentru a-și primi salariul. Totuși, galezul a reușit să ajungă în această toamnă la o înțelegere chiar cu fosta sa echipă, Tottenham, unde a revenit sub formă de împrumut.

ADVERTISEMENT

Bale a vorbit despre plecarea de pe Santiago Bernabeu și a mărturisit că toată experiența sa din Spania a fost una desfășurată în condiții de maximă presiune.

„Nu am niciun regret față de ce s-a întâmplat, nu regret plecarea. Ceea ce încerc eu să fac este să joc fotbal, pentru că restul lucrurilor nu depind de mine. Părerea pe care o am despre mine e una clară și familia mea știe cine sunt. Doar despre asta îmi pasă.

ADVERTISEMENT

Am mers în Spania într-o cultură diferită, o țară diferită. A trebuit să mă dezvolt ca om, nu doar ca fotbalist. Înveți să gestionezi și situații de genul celor pe care le-am trăit la Madrid. Sigur că am avut parte de o presiune imensă, erau oameni care mă fluierau pe stadion. 

Dar am învățat cum să gestionez astfel de situații și cum să nu iau lucrurile prea în serios. E fotbal, tot ce trebuie să faci e să oferi tot ce ai mai bun. E tot ce poți face”, a spus Bale pentru Sky Sports.

Când va debuta pentru Tottenham Hotspur și ce își propune

Odată cu plecarea lui Gareth Bale de la Real Madrid, galezul își propune să își relanseze cariera la fosta sa echipă, Tottenham. Dorit de Jose Mourinho la Londra, Bale a acceptat să se întoarcă și a fost împrumutat timp de un sezon de madrileni, însă pare greu de crezut că se va întoarce în Spania.

„Tot ce vreau să fac acum e să revin pe teren. Mă gândesc doar la cum va fi să pun din nou tricoul lui Tottenham pe mine. Sunt dezamăgit că nu vor fi și fanii în tribune la revenirea mea, pentru că simt că aș fi fost primit într-un mod incredibil, dar chiar și așa vreau să joc și să ajut echipa să aibă un sezon bun.

Avem un lot foarte bun, care a reușit lucruri mari. Cât timp am fost plecat, clubul a reușit să ajungă în finala Champions League, a construit un stadion nou și este, per ansamblu, un club mult mai bun. O demonstrează și rezultatele din Premier League, care s-au îmbunătățit constant.

Tot ce îmi doresc este să contribui și eu cu ceva la acest progres. Vreau să ajut echipa să progreseze și să se îndrepte către direcția potrivită”, a mai spus Gareth Bale.

Aripa de 31 de ani nu va reveni pe teren imediat, pentru că încă se află în proces de recuperare după o accidentare la genunchi. Bale s-a lovit la ultima acțiune a naționalei Țării Galilor, însă speră să se refacă în cel mai scurt timp.

 

ADVERTISEMENT