Fotbal intern

Gaz Metan Mediaş – FCSB 0-1. Prima victorie a „roș-albaștrilor” în campionat de la reluarea sezonului. Toate reacțiile. Video

25.07.2020 | 22:44
Gaz Metan Medias  FCSB 01 Prima victorie a rosalbastrilor in campionat de la reluarea sezonului Toate reactiile Video
ADVERTISEMENT

FCSB a câștigat primul meci în campionat de la reluarea sezonului, 1-0 cu Gaz Metan Mediaș. Unicul gol al meciului a fost înscris de Ionuț Vînă în minutul 21.

Echipa lui Toni Petrea nu mai câștigase un meci în campionat din luna martie, de la victoria zdrobitoare cu Universitatea Craiova, 4-1.

ADVERTISEMENT

Gaz Metan Mediaş – FCSB 0-1 (I. Vînă 20) VEZI TOATE FAZELE AICI


Toni Petrea, antrenor FCSB: „E un rezultat bun, de moral pentru noi și cred că s-a văzut și asta pe teren. E devreme, avem mult de muncă, multe lucruri de pus la punct, dar le vom rezolva cu timpul.

Am făcut trei schimbări la pauză pentru că juniorii s-au cam sufocat, au făcut o risipă mare de energie, iar Adi Petre la fel, a făcut un efort imens și în cupă și acum, iar noi ne-am dorit să nu se accidenteze.

ADVERTISEMENT

Moruțan e un jucător de valoare și trebuie să se responsabilizeze mai mult, de-asta l-am pus căpitan. Nu știu ce se va întâmpla în viitor legat de campionat, dacă vom mai juca sau nu, cred că e prea devreme să ne pronunțăm.

Noi așteptăm meciul cu CFR, pentru că noi vrem să jucăm, dar nu noi decidem”.


Ovidiu Perianu, FCSB: „Suntem mai relaxați acum, mister ne dă multă încredere și ne bucurăm că am câștigat. Sper să ne dea cât mai multe minute și noi să rămânem la echipă.

ADVERTISEMENT

Trebuie să rămân cu picioarele pe pământ, Pinti mă ajută foarte mult, e mentorul, îi mulțumesc foarte mult. Îmi doresc să ajung chiar mai mare decât el”.

Dusan Uhrin, Gaz Metan Mediaş: “A fost un penalty în prima repriză. Trebuie să luptăm mai mult. Am vorbit în vestiar mai mult la pauză. Trebuie să alergăm mai mult, să luptăm mai mult. Pentru mine nu este de ajuns. Fără gol nu putem să câștigăm. Nu știu dacă este greu să motivăm jucătorii.Trebuie să joace să câștige, sunt jucători profesioniști.

ADVERTISEMENT

În primul rând ei trebuie să joace să câștige. Situația nu e clară aici. S-a vorbit mult și asta a făcut ca jucătorii să nu mai aibă mintea la joc. Trebuie să așteptăm o situație mai bună. E adevărat, dar n-aș vrea să spun că de asta pierd. Am spus că sunt jucători profesioniști și că trebuie să dea maximum pentru a câștiga. Avem acești jucători și acum au un avantaj pentru că poate nu ar fi jucat altfel în play-off.

Ei vor foarte mult. Este foarte important și pentru Gaz Metan să joace. Pentru că situația a fost așa nu aveau contracte. Sigur va trebui să căutam niște jucători. Avem câteva posibilități, dar situația nu este clară aici. Trebuie mai întâi să clarificăm situația”


Ionuț Vînă, FCSB: „Așteptam de mult acest gol, poate îmi și pierdusem încrederea în mine. Avem un nume și trebuie să câștigăm meci de meci, dar trebuie să demonstrăm că merităm să jucăm aici. Nu știu dacă patronului i-a plăcut evoluția mea.

Trăiesc prezentul, mă bucur de el, vreau să fiu în viitor mult mai bun și să construiesc ceva frumos alături de noul staff. Sezonul viitor sperăm să facem eventul”. 


Olimpiu Moruțan, FCSB: „A fost o partidă dificilă, îmi pare rău că nu am marcat, îl felicit pe Vînă că a marcat un super gol și sunt fericit că am luat toate cele trei puncte. A fost o onoare pentru mine să port banderola de căpitan, eu nu am nicio presiune”.


Răzvan Pleșca, Gaz Metan Mediaș: „Din păcate ne-am făcut de râs, să intri în play off și să nu ai o victorie… Pe noi ne-a afectat foarte tare pandemia. Ne-au plecat sponsorii, jucătorii, antrenorii.

Momentan nu avem conducere, se judecă la tribunal. Aici întotdeauna a fost stabilitate, mereu a fost o echipă bună, eu sper să se termine cât mai repede aceste probleme, eu sper să ne revenim.

Momentan nu știu nimic așteptăm să se termine sezonul, probabil conducerea care va fi desemnată, ea va decide. Nu se vorbește de reconstrucție, am jucat cu acești tineri pentru că alți jucători nu am avut, la 30 iunie au plecat toți jucătorii. Noi am vrea și la anul să jucăm în play-off”.

Clasament play-off
Clasament play-off

UPDATE / Echipele de start:

Gaz Metan Mediaş: Pleșca – Butean, Marius Constantin, Larie, Velisar (R. Dogaru 53) – Droppa, De Moura – Ciocan, Chamed (Nicula 82), Trif  (Diakota 74) – Dumitru Cardoso (Avram 82). Antrenor: Dusan Uhrin

FCSB: Vlad – Miron, Cristea, Panţîru, Pantea – Moruţan, Perianu (Soiledis 80), Vînă – Ad. Niţă (A. Pandele 46), Ad. Petre (A. Istrate 46), Cr. Dumitru (D. Olaru 46). Antrenor: Toni Petrea


UPDATE, 25 iulie, ora 18:44 / FANATIK a aflat cum arată primul “11” al FCSB pentru meciul cu Gaz Metan Mediaş.

FCSB: Vlad – Miron, Cristea, Panţîru, Pantea – Moruţan, Perianu, Vînă – Ad. Niţă, Ad. Petre, Cr. Dumitru


Min. 46 / Andrei Istrate și Andrei Pandele sunt debutanții FCSB-ului care au intrat pe teren la începutul reprizei secunde

Min. 34 / Răzvan Pleșca are o nouă intervenție salvatoare în fața lui Adi Petre

Min. 32 / Mitică Cardoso trage puternic în bara porții lui Vlad

Min. 29 / Olimpiu Moruțan șutează puternic din lovitură liberă, dar Pleșca boxează

Min. 20 /  GOOOLLL! Ionuț Vînă înscrie primul gol al său de când a ajuns la FCSB

Min. 2 / Ciocan a ratat prima mare ocazie a meciului.


FCSB a câştigat finala Cupei României, 1-o cu Sepsi Sfântu Gheorghe şi astfel a obţinut biletul pentru Europa League, indiferent pe ce loc va termina în play-off. Dacă ar fi pierdut finala Cupei atunci, pentru a putea evolua în Europa League, echipa pregtită acum de Toni Petrea ar fi trebuit să termine fie pe locul 3, fie pe poziţia a patra, cu condiţia ca locul dinainte să fie ocupat nu de Botoşani, ci de Astra Giurgiu sau Mediaş, echipe care au interdicţie de la UEFA de a juca în cupele europene pe motive financiare.

În acest caz FCSB ar fi trebuit să abordeze la maxim fiecare meci rămas, inclusiv restanţa cu CFR Cluj, după ce la ardeleni au apărut nu mai puţin de 22 cazuri de îmbolnăviri cu COVID 19.

Gaz Metan Mediaş – FCSB Live Stream Digi Sport, Telekom Sport, Look Plus

Partida Gaz Metan Mediaş – FCSB se joacă sâmbătă, 25 iulie, de la ora 21:00, în etapa a 11-a din play-off, penultima din acest sezon şi va fi televizată în direct pe posturile Digi Sport, Telekom Sport şi Look TV. Puteţi urmări jocul în format LIVE VIDEO şi dacă intraţi pe site-ul FANATIK.RO.

Aşa, cu sacii în căruţă, jucătorii lui Toni Petrea vin la Mediaş pentru un joc amical, în care şi gazdele pot spera la prima lor victorie în istoria participării la play-off. Mediaşul are absenţi accidentaţi sau din rândul jucătorilor care şi-au încheiat contractele şi nu au vrut să mai rămână până la final de sezon.

Cinci titulari de la FCSB şi-au început vacanţele

La FCSB e atmosferă de vacanţă. Patronul Gigi Becali vrea să plece la mănăstire şi cinci dintre titulari au fost trimişi deja în vacanţă, pentru că în România campionatul viitor începe repede, în a doua jumătate a lunii august.

Nu vor fi pe teren la Mediaş cei trei oameni din faţă, Deniss Man, Florin Tănase şi Florinel Coman, fundaşul Valentin Creţu şi mijlocaşul Ovidiu Popescu. Rămân accidentaţi pe termen lung Dragoş Nedelcu şi Lucian Filip.

FCSB, favorită cu Gaz Metan Mediaş

Este clar că Toni Petrea va acorda lupilor tineri şanse importante în acest meci, precum şi în restanţa cu Cluj, precum şi la ultimul meci din acest sezon, acasă cu Astra.

Chiar şi în aceste condiţii bookmakerii opinează că FCSB rămâne echipa mai puternică şi îi acordă cotă 1,95 la victorie, faţă de 3,80 cât au primit medieşenii. Dar un gol marcat de aceştia valorează 1,45, o cotă care este extrem de plauzibilă.


  • (P) Cota BETANO pentru Gaz Metan – FCSB: 2,10 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT