Fotbal intern

Gaz Metan, singura echipă fără cazuri de COVID-19! Răzvan Pleșca dezvăluie secretul ardelenilor. Exclusiv

16.11.2020 | 16:10
Gaz Metan singura echipa fara cazuri de COVID19 Razvan Plesca dezvaluie secretul ardelenilor Exclusiv
ADVERTISEMENT

Gaz Metan Mediaș este singurul club din Casa Pariurilor Liga 1 care nu a avut niciun caz de COVID-19 în rândul jucătorilor sau al staff-ul tehnic și administrativ, iar Răzvan Pleșca a oferit explicația pentru această “performanță” a ardelenilor.

FANATIK prezintă un interviu în exclusivitate cu veteranul lui Gaz Metan Mediaș, portarul Răzvan Pleșca, care a dezvăluit pentru site-ul nostru cum au reușit să se izoleze de focarele de coronavirus din campionatul intern.

ADVERTISEMENT

Alături de Gaz Metan Mediaș, în urmă cu câteva zile mai erau alte două echipe fără niciun jucător infectat de COVID-19: OSK Sepsi Sf. Gheorghe și Academica Clinceni, la care însă au izbucnit recent mai multe cazuri, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.

Interviu exclusiv cu Răzvan Pleșca, jucătorul lui Gaz Metan Mediaș, singura echipă din Liga 1 fără cazuri de COVID-19

Răzvan, felicitări! Sunteți singura echipă din Liga 1 fără niciun caz de COVID-19! Spune ceva asta despre Gaz Metan Mediaș…

ADVERTISEMENT

– Poate fi considerată și asta o performanță în perioada asta (râde)! Mediașul este și cel mai mic oraș din Liga 1. Băieții de la Voluntari și Clinceni stau în București, iar cei de la Sepsi din câte știu eu majoritatea stau în Brașov. Și cu siguranță e unul dintre principalele motive. Mediașul are 38.000 de locuitori și nici nu e un oraș care să îți ofere prea multe posibilități de ieșire.

Totuși faptul că Mediașul e un oraș mai mic ar fi putut accelera răspândirea cazurilor de COVID-19 și creșterea numărului de infectări la mia de locuitori…

ADVERTISEMENT

– Suntem și foarte atenți noi ardelenii. Aici lumea stă acasă. Antrenorul Jorge Costa ne avertizează mereu și suntem cu toții foarte precauți, mai ales că avem mulți jucători străini. În general, de la stadion mergem direct acasă! Poate la supermarket și iar acasă. E o viață foarte liniștită la Mediaș! Nici străinii nu prea ies în oraș. Plus că la noi toată lumea locuiește la Mediaș, nu stă nimeni la Sibiu spre exemplu! Sunt totuși 60 de kilometri și faci cam o oră jumate pe drum… deci nu se pune problema.

Răzvan Pleșca a dezvăluit secretul medieșenilor: “Mediașul e cel mai mic oraș din Liga 1. Aici lumea stă acasă. Suntem foarte atenți”

S-au luat măsuri speciale la Gaz Metan Mediaș? Sau ce ați făcut diferit față de celelalte echipe?

ADVERTISEMENT

– Ne ajută foarte mult faptul că noi avem hotelul nostru exact la stadion și intrăm în cantonament doar aici! Nu stăm la un hotel din oraș sau nu trebuie să ne deplasăm și să interacționăm cu altă lume. Baza de antrenament și toate terenurile sunt tot aici, într-un singur loc, nu trebuie să circulăm prea mult. Avem aici tot ce ne trebuie! La fel și cu masa, mâncăm la restaurantul din hotelul de la stadion. Nu mâncăm niciodată în oraș și suntem numai noi.

Ne bucurăm că am reușit să nu avem niciun caz, dar nu e neapărat un lucru care să ne mândrim. Vrei nu vrei, mereu ai emoții când faci testul și e bine în primul rând pentru liniștea noastră, pentru familiile noastre. Mă gândesc că nu e plăcut că ești pozitiv, trebuie să te izolezi de cei dragi, de părinți.

La meciurile din deplasare aveți un protocol diferit față de celelalte cluburi?

– Nu neapărat, dar suntem foarte atenți. Toate hotelurile își iau măsuri speciale, practic noi când mergem în deplasări avem autocarul nostru și în hoteluri suntem doar noi cazați, dar asta se aplică la toate cluburile cred. Cel mai mult contează faptul că e orașul mic. Am luat micul dejun la stadion, antrenamentul l-am făcut la stadion și prânzul l-am mâncat tot la stadion! De aici mă duc acasă și poate mai târziu mă duc la supermarket. Și mâine la fel și tot așa. Mască și tot ce trebuie. Cam atât.

Răzvan Pleșca a vorbit și despre rolul pandemiei în stabilirea ierarhiei finale din clasament: “Trec etapele și o să apară accidentări și suspendări!”

Din punctul de vedere al multor oameni din fotbal, clasamentul final va fi decis și de capacitatea cluburilor de a păstra lotul fără infectări cu COVID-19. Cum vezi tu lucrurile?

– Da, da, da! Cu siguranță! E un factor important și ăsta. Așa e. O să conteze și chestia asta cu coronavirusul, mai ales că trec etapele și o să apară accidentări, suspendări, dacă mai ai și vreo trei titulari pozitivi, atunci practic o să joci fiecare meci cu patru-cinci rezerve! E o problemă, dar sperăm să apară cât mai repede vaccinul pentru toată lumea. Se pare că altfel nu vom scăpa de această pandemie.

Răzvan, spune-mi cum e fotbalul în pandemie la Liga 1? Crezi că au realizat conducătorii fotbalului românesc și cei de la cluburi importanța suporterilor?

– Ne afectează foarte, foarte tare! Okay, nu aveam nici la Gaz Metan Mediaș și nici la multe echipe din Liga 1 foarte mulți suporteri, în afară de Craiova unde se jucau meciuri cu 20.000 de spectatori. Dar chiar și dacă veneau o mie, două mii, trei mii sau cinci mii la meciurile mai importante, tot era frumos! Sper ca până mă retrag, să mai joc măcar un meci cu spectatori! E foarte urât fără spectatori, nu are niciun farmec.

Vrei nu vrei, tot de gândești la asta! Nu poți să fii la fel de concentrat, pentru că în timpul meciului publicul reacționa la lucrurile bune pe care le făceai, la lucrurile rele te făceau să fii mai atent, iar în momentele grele te ridica și te împingea de la spate! La fel și când arbitrul lua o decizie eronată împotriva ta, iar acum e foarte greu.

Crezi că e în pericol desfășurarea campionatului în ciuda protocolului? Uite ce s-a întâmplat la meciul România – Norvegia…

– Da, nu poți să știi! Trăim vremuri complicate și sunt foarte multe cazuri. Eu cred că e o decizie foarte bună să se joace fără spectatori și nu cred că se va juca vreun meci cu public în acest sezon la Liga 1… Iar ăsta e un mare dezavantaj. Nu cred că ar trebui să ne asumăm niciun risc până nu o să avem zero cazuri, oricât de urât e fotbalul fără spectatori.

ADVERTISEMENT