Sport

Tricolorii, cazați la 50 de metri de catedrala unde s-a încoronat Matei Corvin

Naționala României este cazată la cel mai luxos hotel din Budapesta. „Tricolorii” stau în „Orașul Vechi”din capitala Ungariei.
10.10.2023 | 16:08
Tricolorii cazati la 50 de metri de catedrala unde sa incoronat Matei Corvin
230 de euro costă o cameră la hotelul Hilton înainte de Belarus - România. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

România joacă un meci extrem de important împotriva Belarusului, chiar la Budapesta. FANATIK e la fața locului și va relata toate detaliile înaintea partidei din preliminarii Campionatului European din 2024.

„Tricolorii”, cazați la Hotelul Hilton în „Orașul Vechi” din Budapesta, declarat patrimoniu UNESCO

Naționala României va avea parte de cele mai bune condiții la Budapesta, dar și de o priveliște superbă la „Hilton”. Hotelul este situat în inima capitalei Ungariei, lângă castelul Buda și în vecinătatea Catedralei Matyas.

ADVERTISEMENT
Hotelul Hilton din Buda, unde va fi cazată naționala României
Hotelul Hilton din Buda, unde va fi cazată naționala României

În catedrala romano-catolică a fost încoronat Matei Corvin și are o vechime de 1008 ani. Catedrala este o bijuterie a stilului gotic și a fost asediată în mai multe rânduri de către otomani.

Hotelul „Hilton” este situat la 12 kilometri distanță de „Szusza Ferenc”, stadionul unde se va disputa partida dintre Belarus și România. Arena este casa celor de la Ujpest, club de tradiție în Ungaria, înființat în 1885. „Tricolorii” vor face aproximativ 30 de minute până la arenă în condiții de trafic aglomerat.

ADVERTISEMENT

„Tricolorii” vor locui în cel mai luxos hotel din Budapesta, dar vor avea și o privire panoramică superbă asupra orașului și Dunării. Hotelul este în vechea cetate, declarată patrimoniu Unesco, pe un deal. „Tricolorii” își pot umple timpul cu o plimbare înainte de meci în celebrul „Bastion al pescarilor” sau în superba piață din jurul hotelului. Dar ar fi de evitat aglomerațiile!

Imagine cu statuia regelui Ștefan I și trei turnuri din „Bastionul pescarilor”
Imagine cu statuia regelui Ștefan I și trei turnuri din „Bastionul pescarilor”

Cât costă o cameră în hotelul unde este cazată naționala României

Prețurile sunt pe măsură pentru condițiile de care vor avea parte elevii lui Edi Iordănescu. O cameră dublă la hotelul Hilton costă aproximativ 230 de euro. Stabilimentul se află într-o zonă plină de turiști, care însă pe parcursul nopții este extrem de liniștită, departe de agitația orașului.

ADVERTISEMENT

De altfel, pentru a evita traficul excesiv, autoritățile au decis să monteze bariere în orașul medieval „Buda”, iar cei care doresc să folosească autoturismul trebuie să plătească o taxă.

Naționala lui Edi Iordănescu va ajunge marți seară la hotelul Hilton din Budapesta. „Tricolorii” vor efectua antrenamentul oficial miercuri de la ora 19, ora Ungariei. Meciul dintre Belarus și România se dispută fără spectatori joi, 12 octombrie, ora 21:45.

ADVERTISEMENT

Cine este Matei Corvin și legătura sa cu România

Matei Corvin este unul dintre cele mai importante personaje din istoria Ungariei. Numit de maghiari Matia Corvin, a fost regele Ungariei în perioada 1458-1490. Numele său este însă strâns legat și de spațiul românesc și s-a născut chiar la Cluj, în 1443, fiind al doilea fiu al lui Iancu de Hunedoara.

„Mateiaș”, cum era cunoscut în cronicile Moldovei, a preluat tronul chiar de la Iancu de Hunedoara, care asigura regența. De-a lungul timpului, maghiarii au negat rădăcinile românești ale lui Matei Corvin.

Superbul „Bastionul pescarilor”, cel mai fotografiat loc din Budapesta, la 2 minute de hotelul naționalei

„Bastionul pescarilor” se află la doar două minute de hotelul naționalei României și poate cel mai vânat loc de turiștii din Budapesta. Terasa în stil neo-gotic face parte din vechea cetate Buda și este probabil locația din capitala Ungariei postată cel mai des pe Instagram, sute de mii de turiști admirând priveliștea de aici în fiecare an.

„Bastionul pescarilor” a fost distrus aproape în totalitate în timpul bombardamentelor americane din Al Doilea Război Mondial și restaurat între 1947 și 1948. Cele șapte turnuri ale sale reprezintă cele șapte triburi maghiare. În față se află statuia lui Ștefan I, primul rege al Ungariei.

  • 230 de euro costă o cameră în hotelul Hilton unde este cazată naționala României

  • 1.63 este cota EXCLUSIVĂ Casa Pariurilor pentru „2 solist” la meciul Belarus – România

ADVERTISEMENT