News

Gemenii cuplului regal din Monaco au fost botezaţi

 Jacques şi Gabriella, copiii gemeni ai Prinţului Albert al II-lea de Monaco şi ai soţiei sale, Charlene, au fost botezaţi duminică, înainte de a face prima baie de mulţime în braţele...
10.05.2015 | 15:00
Gemenii cuplului regal din Monaco au fost botezati
ADVERTISEMENT

 Jacques şi Gabriella, copiii gemeni ai Prinţului Albert al II-lea de Monaco şi ai soţiei sale, Charlene, au fost botezaţi duminică, înainte de a face prima baie de mulţime în braţele părinţilor lor, relatează AFP. Ceremonia a avut loc la Catedrala catolică din micul principat, unde gemenii au primit şi prima împărtăşanie de la arhiepiscopul Bernard Barsi, îmbrăcat în veşminte albe marca Dior.

În biserica împodobită cu 6.000 de flori albe, Gabriella a fost ţinută în braţe de tatăl ei, prinţul Albert al II-lea, în timp ce Jacques, prinţul moştenitor, s-a aflat în braţele mamei sale, Charlene.

ADVERTISEMENT

Jacques a avut naşi din partea părinţilor prinţului Albert: Christopher Le Vine Junior, fiul unui văr american al suveranului din partea mamei sale, Grace Kelly, şi Diane de Polignac Nigra, vară din partea prinţului Rainier. Naşii Gabriellei sunt rude ale mamei ei, fosta înotătoare de origine sud-africană Charlene Wittstock. Este vorba de fratele acesteia Gareth Wittstock şi de prietena lui apropiată Nerine Pienaar. Bebeluşii au sosit în faţa catedralei în braţele dădacelor lor, înainte de a fi preluaţi de părinţii lor pentru a trece pragul bisericii în sunetul a 21 de salve de tun pentru fiecare copil.

Sute de persoane au fost invitate la ceremonie. AFP a remarcat prezenţa surorilor suveranului, Caroline şi Stephanie, şi a copiilor acestora, cu excepţia lui Charlotte Casiraghi (soţia comedianului Gad Elmaleh).

ADVERTISEMENT

După ceremonie, părinţii au mers pe jos de la catedrală până la reşedinţa oficială, situată în apropiere, oferind prima baie de mulţime bebeluşilor.

Darul cetăţenilor din Monaco pentru familia suverană va fi oferit într-un altă ceremonie, care va avea loc la 11 iulie şi va coincide cu serbarea a zece ani de la urcarea pe tron a Prinţului Albert al II-lea, care are acum 57 de ani.

ADVERTISEMENT

Jacques Honore Rainier, moştenitor al tronului principatului, şi sora sa geamănă Gabriella Therese Marie, numărul doi în ordinea succesiunii la tron, s-au născut la 10 decembrie 2014 şi sunt primii copii ai cuplului princiar.

Sursă: www.agerpres.ro