News

Generalii lui Putin, acuzații bizare. Rușii spun că americanii au înmulțit căpuşe în Ucraina. Care ar fi scopul

Rușii continuă să lanseze acuzații la adresa implicării indirecte a SUA în conflictul din Ucraina. Generalii lui Putin spun că americanii au înmulțit căpușe în statul vecin. Care ar fi scopul.
08.07.2022 | 14:28
Generalii lui Putin acuzatii bizare Rusii spun ca americanii au inmultit capuse in Ucraina Care ar fi scopul
Generalii lui Putin spun că americanii au înmulțit căpuşe în Ucraina pentru infectarea soldaților ruși cu diferite boli. Sursa foto: colaj Fanatik / Hepta
ADVERTISEMENT

După ce în primăvară au spus că americanii desfășoară în Ucraina un program secret de arme biologice, rușii revin cu acuzații față de statul de peste ocean.

Generalii lui Putin spun că americanii au înmulțit căpuşe în Ucraina pentru infectarea soldaților ruși cu diferite boli

De la cel mai înalt nivel al armatei lui Vladimir Putin vin noi acuzații față de americani. De această dată, declarațiile rușilor sunt cel puțin bizare.

ADVERTISEMENT

Rusia consideră că Statele Unite ale Americii ar fi înmulţit căpuşe în zonele din Ucraina unde se duc bătălii grele în aceste zile. Acest demers ar avea scopul de a creşte numărul de îmbolnăviri cu Boala Lyme a soldaților ruși.

Joi, într-o conferință de presă susținută la Moscova, șeful Forței Ruse de Protecție împotriva Radiațiilor, Chimice și Biologice, general Igor Kirillov, a declarat că specialiștii americani au adunat și înmulțit căpușe în sud-estul Ucrainei.

ADVERTISEMENT

”Un proiect aparte a fost acela pentru studierea căpuşelor ixodide, care pot fi purtătoare a unei întregi serii de infecţii extrem de periculoase (tularemie, febra West Nile sau febra Crimeea-Congo), proiect realizat de sepcialiştii Universităţii din Texas.

Adunarea căpuşelor se desfăşura în special în zona de sud-est a Ucrainei, unde au fost localizate focarele naturale de infecţie, specifice pentru teritoriile Federaţiei Ruse”, a declarat Kirillov, conform TASS.com.

ADVERTISEMENT

Generalul rus a mai spus că în ultima vreme s-a constatat ”o creștere rapidă a incidenței bolii Lyme în rândul populației ucrainene, precum și înmulțirea numărului de căpușe în mai multe regiuni rusești de la granița cu Ucraina”.

Conform presei afiliate Moscovei, această problemă este studiată de experții ruși din domeniul științific împreună cu specialiștii Ministerului Apărării.

ADVERTISEMENT

Ce spunea SUA în primăvară despre acuzațiile rușilor

Până la ora publicării acestui material, partea americană nu a oferit un răspuns oficial față de acuzațiile rușilor.

De subliniat că, în primăvară, când Rusia a acuzat SUA că desfășoară în Ucraina un program secret de arme biologice, Washington-ul a calificat aceste acuzații drept ”absurdități”.

ADVERTISEMENT