Generalul Marin Oană, găsit mort în casa de vacanţă din Sărata Monteoru. A fost comandantul unei unităţi militare în timpul Revoluției

Traian Terzian   
în HotNews
13/04/2020, 16:38
Generalul Marin Oană, găsit mort în casa de vacanţă din Sărata Monteoru. A fost comandantul unei unităţi militare în timpul Revoluției
Generalul Marin Oană, unul dintre personajele controversate de la Revoluție, a fost găsit mort în casa de vacanţă din Sărata Monteoru

Generalul Marin Oană, unul dintre personajele controversate de la Revoluție, a fost găsit mort în casa de vacanţă din Sărata Monteoru.

Generalul Marin Oană, găsit mort în casa de vacanţă din Sărata Monteoru

Conform Adevărul, generalul Marin Oană a fost găsit mort în casa de vacanţă din Sărata Monteoru de poliţiştii alertaţi prin 112 de un prieten de familie dintr-un sat vecin.

Pentru că nu îi răspundea la telefon de mai multă vreme, soţia lui Marin Oană a rugat un prieten să meargă să verifice ce se întâmplă.

Acesta s-a deplasat la locuinţa bărbatului în vârstă de 73 de ani, pensionar militar din București, şi a observat lumina aprinsă în baie, iar cheile şi telefonul pe o masă din curte. Atunci a deci să sune la 112.

A trimis tancurile împotriva manifestanților în 21 decembrie 1989

Oamenii de ordine au pătruns în locuinţă şi au descoperit proprietarul zăcând fără suflare în baie. Oamenii legii cred că bărbatul murise de mai mult de 24 de ore. Potrivit poliţiei, uşa casei era încuiată pe dinăuntru iar ferestrele nu au fost forţate.

Pentru că este vorba despre o moarte suspectă, ancheta a fost preluată de poliţiştii criminalişti. Trupul generalului Marin Oană a fost transportat la morga SML pentru necropsie.

Generalul Marin Oană, locotenent-colonel în timpul Revoluţiei, a fost comandantul unei unităţi militare din Bucureşti care a trimis tancuri împotriva manifestanţilor din Bucureşti, în 21 decembrie 1989.

Apoi, în seara de 22 decembrie 1989 a fost desemnat să apere Televiziunea Română de ”terorişti”. În zonă s-au înregistrat mulţi morţi şi răniţi. Însuşi Oană a fost rănit la un deget cu acel prilej, motiv pentru care a primit titlul de luptător în revoluţie rănit.

În 2012, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti i-au retras definitiv generalului Marin Oană titlul de ”Luptător pentru Victoria Revoluției Române din decembrie 1989”.

Închide ×