Life

George Clooney a împlinit 61 de ani. Cu cine este căsătorit şi cu ce se ocupă soţia sa

George Clooney a împlinit vineri, 6 mai 2022, vârsta de 61 de ani. Celebrul actor american este căsătorit cu Amal Alamuddin, o activistă pentru drepturile omului născută în Liban.
06.05.2022 | 08:27
George Clooney a implinit 61 de ani Cu cine este casatorit si cu ce se ocupa sotia sa
October 10, 2021, London, London, United Kingdom: Image Licensed to i-Images Picture Agency. 10/10/2021. London, United Kingdom. George and Amal Clooney arriving at The Tender Bar premiere at the London Film Festival. (Credit Image: © Stephen Lock/i-Images via ZUMA Press)
ADVERTISEMENT

George Clooney bifează cea de-a 61-a primăvară a vieții sale, una încărcată de un succes răsunător în industria cinematografiei. Actorul a devenit unul dintre cei mai râvniți bărbați din lume încă din primele sale apariții în filme. O singură femeie este prezentă, însă, în inima lui: avocata libaneză Amal Alamuddin.

Cele mai importante roluri ale lui George Clooney

George Clooney s-a născut pe 6 mai 1060 în orașul Lexington din statul american Kentucky. Actorul nu a știut dintotdeauna că va deveni un artist de renume internațional.

ADVERTISEMENT

Clooney a cochetat cu sportul și, până la vârsta de 21 de ani, era ferm convins că va deveni unul din starurile baseball-ului american. Viața a luat o turnură cu totul neașteptată după ce a început să cunoască persoane marcante din industria filmului.

În anul 1984 s-a produs debutul său în actorie, la doar 24 de ani. Clooney a apărut prima oară în sitcomul „E/R”. Producția nu are nicio legătură cu drama „ER” în care avea să își joace rolul zece ani mai târziu.

ADVERTISEMENT

De-a lungul carierei sale, George s-a remarcat într-o serie de super-producții hollywoodiene. Are în palmares 2 Globuri de Aur și un Oscar. Ambele au fost obținute pentru partitura din pelicula „Syriana”, una din cele mai emblematice producții în care a strălucit.

Clooney a dovedit că este un actor destul de versatil, pendulând între drame, thrillere și SF-uri. Printre cele mai importante filme în caere acesta a jucat se numără „Solaris” (2000), „Ocean s Eleven” (2001), „Batman and Robin” (1997), „A very Murray Christmas” (2015 – s-a interpretat pe sine) și „The Monuments Men” (2014).

ADVERTISEMENT

Cine este şi cu ce se ocupă Amal, soţia lui George Clooney

Clooney a ținut prima pagină a ziarelor și revistelor din întreaga lume nu doar datorită producțiilor cinematografice în care a jucat. Relația sa cu Amal Alamuddin, cu care s-a căsătorit pe 27 septembrie 2014, a stârnit interes din partea tuturor.

În ultimii ani, actorul s-a focusat mai mult pe viața de familie și pe acțiunile umanitare în care s-a implicat alături de Amal Alamuddin, o avocată originară din Liban care a militat pentru o serie de cauze sociale. Cele mai multe au fost legate de copiii din zonele defavorizate ale planetei și refugiații de război.

ADVERTISEMENT

Relația cu Amal s-a lăsat și cu doi copii, gemeni, Ella și Alexander în vârstă de 4 anișori. Partenera sa de viață nu este o avocată oarecare. Femeia a reprezentat nume controversate ale politicii internaționale în diferite procese și o serie de personaje misterioase precum Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, în lupta sa împotriva extrădării.

Printre clienții ei se mai numără și Maria Ressa, laureată a Premiului Nobel, fostul președinte al Maldivelor, Mohamed Nasheed, dar și fostul premier ucrainean, Yulia Timoshenko.

Cine sunt şi cum arată copiii lui George Clooney

Clooney este extrem de mândru de activitatea soției sale, dar și de cele două comori pe care aceasta i le-a dăruit. Actorul a devenit tată pentru prima oară la vârsta de 56 de ani, mai exact în anul 2017.

Cei doi au ales niște nume destul de comune pentru gemenii lor. Pe fetiță au botezat-o Ella, iar băiețelului i-au dat numele Alexander.

Legat de cei doi copii, Clooney a primit câteva critici în urma unui interviu pe care l-a acordat pentru The Guardian despre cum a fost perioada petrecută în pandemie alături de ei. Actorul s-a plâns de cât de greu i-a fost să stea cu cei doi copii în timpul stării de urgență, în 2020. A spus că a recurs la ajutorul unei bone pentru a le ușura munca lui și soției sale, Amal.

Internauții au luat foc și i-au spus lui Clooney că lamentările sale sunt o lipsă de respect pentru familiile care au fost nevoite să își îngrijească odraslele pe mult mai puțini bani în timpul pandemiei, existând chiar persoane care și-au pierdut locul de muncă.

ADVERTISEMENT