Sport

George Puşcaş, ofertă din Serie A! La ce echipă şi-ar putea relansa cariera. Exclusiv

FANATIK a aflat că George Puşcaş are o ofertă din Serie A. Internaţionalul român şi-ar putea relansa cariera la Cagliari, echipă unde joacă şi Răzvan Marin.
23.12.2021 | 12:08
George Puscas oferta din Serie A La ce echipa siar putea relansa cariera Exclusiv
George Puşcaş are ofertă de la Cagliari (sursă foto: sportpictures.eu)
ADVERTISEMENT

George Puşcaş a intrat într-un con de umbră la Reading, echipă pentru care nu a mai marcat din sezonul trecut, de pe 5 aprilie, dar ar putea să primească şansa unei relansări în Italia, unde a avut cifre bune.

Oferta lui Cagliari pentru George Puşcaş. Ce i-au pregătit italienii

FANATIK a aflat că George Puşcaş se află pe lista lui Cagliari, club care încearcă să se menţină în Serie A. Sarzii vor să-l împrumute de la Reading, iar trupa lui Walter Mazzarri ar urma să aibă opţiunea unui transfer definitiv dacă atacantul de 25 de ani se va impune.

ADVERTISEMENT

Cagliari are un sezon dezamăgitor şi ocupă locul 19, penultimul, după 19 etape. Formaţia de pe “Unipol Domus” a obţinut un singur succes în actuala stagiune şi are 10 puncte, cu 6 mai puţin decât Spezia, echipă care se află pe loc de salvare de la retrogradare.

Situaţia de la echipă i-a făcut pe oficiali să ia decizii drastice, astfel că mai mulţi jucători ar urma să plece în această iarnă, motiv pentru care Cagliari are nevoie de întăriri.

ADVERTISEMENT

“Mulți jucători nu sunt demni să poarte acest tricou. Ar trebui să renunțe de bună voie, din respect pentru valorile acestui club. A fost ultimul meci la Cagliari pentru mulți dintre ei? Chiar cred asta”, a spus Stefano Capozucca, directorul sportiv al lui Cagliari.

  • 26 de selecţii şi 8 goluri are George Puşcaş la naţionala României

George Puşcaş are 15 meciuri jucate în Serie A

George Puşcaş a ajuns în Italia, în 2013, când Inter l-a împrumutat de la Liberty Oradea, iar un an mai târziu l-a transferat definitiv pentru 600.000 de euro. După ce a evoluat la echipele de juniori, atacantul a fost promovat la echipa mare, unde a debutat, pe 1 februarie 2015, în Serie A.

ADVERTISEMENT

La Inter, George Puşcaş a bifat 4 meciuri în Serie A şi 1 meci în Europa League. Împrumutat la Bari, Benevento şi Novara, internaţionalul român a revenit în Serie A, în sezonul 2017-2018. Atunci, cu Benevento, a ajucat 11 meciuri şi a marcat 1 gol, pe 3 decembrie 2017, cu AC Milan.

În august 2018, George Puşcaş a fost din nou împrumtat de Inter, de această dată la Palermo, în Serie B. După prestaţiile bune de la Europeanul de tineret din 2019, atacantul român a fost cumpărat de Reading, englezii plătind 7.500.000 de euro pentru realizarea transferului.

ADVERTISEMENT

Primul sezon la Reading a fost foarte bun pentru George Puşcaş, care a marcat 14 goluri în 42 de meciuri, însă situaţia nu s-a mai repetat în stagiunea 2020-2021, când a înscris de 4 ori. Acum, atacantul de 25 de ani a bifat 22 de meciuri, în sezonul 2021-2022, fără să marcheze.

  • 2.500.000 de euro este cota de piaţă a lui George Puşcaş

Răzvan Marin joacă la Cagliari din 2020

La Cagliari, George Puşcaş ar putea să fie coleg cu Răzvan Marin, cei doi jucând alături şi la naţionala României. Mijlocaşul de 25 de ani a ajuns la sarzi în septembrie 2020, când a fost împrumutat de la Ajax Amsterdam.

După un sezon, Cagliari a decis să-l transfere definitiv, după ce i-a plătit 10.000.000 de euro lui Ajax. În actualul sezon, Răzvan Marin a a jucat 19 meciuri, a marcat 1 gol şi a oferit 3 pase decisive.

Răzvan Marin, criticat de presa din Italia

Prestaţiile lui Răzvan Marin nu au mai fost la fel de convingătoare ca în sezonul trecut, iar presa din Italia l-a criticat, în special după Inter – Cagliari 4-0.

“Nu lipsește calitatea, dar câtă lene… Îl lasă pe Calhanoglu la mijlocul terenului și nu este în stare să-l contracareze când turcul șutează spre poartă pentru 3-0”, scriau jurnaliştii italieni, după prestaţia lui Răzvan Marin din înfrângerea cu Inter.

Răzvan Marin nu a fost pe teren la ultimul meci al anului, Juventus – Cagliari 2-0, disputat pe 21 decembrie, după ce a fost eliminat în înfrângerea cu Udinese, scor 0-4, pentru cumul de cartonaşe galbene.

  • 30 de goluri a marcat George Puşcaş în Serie B
ADVERTISEMENT