News

George Simion, apariție dezastruoasă la Târgul de Carte Gaudeamus. „Dumneavoastră nu știți să citiți, vă faceți de râs”

George Simion a fost primit cu ostilitate sâmbătă după-amiază, la Târgul de carte Gaudeamus, acolo unde i s-a spus că nu are ce căuta
11.12.2022 | 12:17
George Simion aparitie dezastruoasa la Targul de Carte Gaudeamus Dumneavoastra nu stiti sa cititi va faceti de ras
George Simion, primit cu ostilitate la Gaudeamus. Sursa foto: Facebook/ Nicolae Cotruț
ADVERTISEMENT

Liderul partidului extremist, AUR, George Simion și-a făcut apariția sâmbătă la Târgul de Care Gaudeamus, însă a fost primit cu ostilitate.

George Simion, primire cu ostilitate la Gaudeamus

Scriitorul Igor Bergler a avut un dialog dur cu președintele partidului extremist, AUR, căruia i-a spus că „este o rușine” și că nu are ce căuta la eveniment.

ADVERTISEMENT

Dialogul dintre Bergler și George Simion, și el autorul unei cărți, a fost relatat de scriitorul și gazetarul Cristian Tudor Popescu. Acesta povestește cum Simion și-a făcut apariția la târg înconjurat de bodyguarzi, și a încercat să interacționeze cu scriitorii prezenți.

„În după-amiaza zilei de sâmbătă, la Târgul de carte “Gaudeamus”, și-a făcut apariția, însoțit de gărzi, George Simion, președintele AUR. Obișnuit să fie înconjurat doar de oamenii bine instruiți de către aparatul de Partid, Simion a întins mâna primei persoane care i-a ieșit în cale”, a scris pe Facebook, CTP.

ADVERTISEMENT

Acesta a relatat și dialogul purtat de Simion și modul în care acesta nu a știut cum să gestioneze o situație jenantă.

„- Bună ziua, spune Simion.
– Bună ziua, nu aveți ce căuta aici, răspunde persoana.
– De ce nu?
– Dumneavoastră nu știți să citiți, vă faceți de râs.
– Știți dumneavoastră sigur chestia asta? întreabă Simion.
– Da, sunteți o rușine!
– Să vă dea Dumnezeu sănătate!, îi spune Simion, apoi pune mâna pe umărul persoanei de lângă și continuă: și familiei dumneavoastră.
– Asta cu familia e o amenințare de tip mafiot?
Simion a părăsit rapid perimetrul, acompaniat de privirile încruntate ale celor din alai, care ținteau cele două elemente dușmănoase, și și-a continuat traseul prin zonele mărginase ale târgului, unde se găsesc editurile mici”, a mai scris Cristian Tudor Popescu.

ADVERTISEMENT

Simion, incident similar și în Centrul Vechi

George Simion, autorul cărții „Cum i-am cunoscut pe Klaus Iohannis, Dan Barna…”, a ajuns în atenția publicului în urmă cu mai mulți ani tot după un incident petrecut la Gaudeamus. În anul 2010 la o lansare de carte a lui Ion Iliescu, Simion a fost dat afară cu bodyguarzii pentru că a aruncat cu bani înspre fostul preşedinte, gest prin care făcea trimitere la morţii de la Revoluţie şi Mineriadă.

În luna septembrie, în timpul unei acțiuni de campanie în Centrul Vechi, George Simion a avut un dialog cu o tânără căreia îi înmânase un pliant cu protestul pe care avea să-l organizeze la începutul lunii, și care avea să se dovedească un fiasco. Tânăra i-a spus direct atunci: „Omule, ești varză maximă, iartă-mă că-ți zic, te prostituezi maxim”. Liderul AUR i-a răspuns imediat, strigând după ea: „Și tu mai mult cu băiatul ală”.

ADVERTISEMENT

Sociologul Barbu Mateescu a comentat incidentul susținând că liderul AUR se dovedește un lider lipsit de carismă. „În spatele freneziei lui Simion nu e zâmbetul lui Dan Diaconescu, carisma altor figuri din istoria mai îndepărtată sau show-ul scrâșnit al lui Vadim. De fapt nu e nimic ci o succesiune de cariere: maghiarofobul de la Valea Uzului care e fan Orban; luptătorul anti-pandemie într-o lume fără pandemie; militantul pentru unirea cu Basarabia care acum, într-un moment de mare slăbiciune strategică pentru Rusia, a uitat de această temă”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT