News

George Simion, co-liderul AUR, anunță proteste în România: ”Astăzi cu adevărat ne luăm Țara înapoi”

29.03.2021 | 15:38
George Simion coliderul AUR anunta proteste in Romania Astazi cu adevarat ne luam Tara inapoi
ADVERTISEMENT

La câteva ore după protestele de duminică din mai multe orașe ale țării, George Simion, co-liderul AUR, anunță noi mișcări de stradă în România, programate să înceapă chiar de luni, 29 martie.

În ziua de 28 martie, în care au intrat în țară o serie importantă de restricții, în mai multe municipii mari din România au avut loc proteste împotriva noilor măsuri impuse de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

ADVERTISEMENT

Se pare că aceste revolte ale oamenilor nu se opresc aici. Luni dimineață, liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a făcut un nou apel la populație și a anunțat noi proteste.

George Simion anunță noi proteste în România: ”Astăzi cu adevărat ne luăm Țara înapoi”

George Simion, co-președintele AUR, o figură cunoscută pentru pozițiile sale anti-restricții, a anunțat, într-o postare pe Facebook, noi proteste în România, luni, începând cu ora 17.00.

ADVERTISEMENT

”Astăzi, la 17.00, cu adevărat ne luăm Țara înapoi. În toată România, nu există scuze”, a transmis Simion pe pagina personală de Facebook.

George Simion anunță noi proteste în România: ”Astăzi cu adevărat ne luăm Țara înapoi”. Sursa foto: captură Facebook

Încă de dinainte de intrarea în vigoare a noilor restricții decise de CNSU, liderul AUR a spus că noile măsuri afectează nu numai libertatea oamenilor, dar și afacerile românești, ajunse la un pas de faliment.

ADVERTISEMENT

”Iar se instaurează codul roșu, restricții și închiderea restaurantelor și afacerilor românești, parca programatic. Pe noi nu ne pun să votăm starea de alertă, pentru că mâine aș vota ieșirea din orice stare și revenirea la normalitate. Trăim într-o dictatură în care oameni fără nume decid pentru noi, pentru afacerile românești, pentru soarta copiilor noștri.

Nu avem cum să ne manifestăm în parlament și singura cale prin care putem atrage atenția este să fim vocali. Trebuie să fim foarte vocali, să țipăm dacă e nevoie și să vă avem pe voi alături, în strada, protestând. Mergem până la capăt!”,  a spus George Simion, în urmă cu câteva zile, în mediul online.

ADVERTISEMENT

Mii de români au protestat în urmă cu o zi în țară

Duminică, în ziua instaurării noilor măsuri de restricție, fost mai multe proteste la nivel național. Mii de oameni au ieşit în stradă în Constanţa, Timişoara, Brăila, Sibiu și la Cluj-Napoca pentru a protesta împotriva Guvernului şi a noilor restricţii impuse pentru a limita efectele pandemiei.

Cetățenii sunt nemulţumiţi de noile restricţii care interzic circulaţia după ora 20.00 în funcţie de incidenţa cazurilor de Covid-19 şi închiderea magazinelor la ora 18.00.

În urma mișcărilor de stradă, jandarmii au aplicat peste 200 de sancțiuni, în valoare de aproape 100.000 de lei, atât organizatorilor, cât și participanților care au încălcat restricțiile impuse pentru combaterea pandemiei Covid-19.

ADVERTISEMENT