News

George Simion, în audiență la Papa Francisc. Ce i-a dăruit Suveranului Pontif: „Reprezintă spațiul și spiritul românesc”

Președintele AUR, George Simion, a postat pe Facebook o imagine de la audiența acordată de către papa Francisc, împreună cu cadoul înmânat suveranului pontif.
17.12.2023 | 17:17
George Simion in audienta la Papa Francisc Ce ia daruit Suveranului Pontif Reprezinta spatiul si spiritul romanesc
George Simion, la audiența acordată de papa Francisc/ Foto: Facebook - George Simion
ADVERTISEMENT

Într-o postare pe Facebook, George Simion a pus o fotografie în care apare alături de premierul Italiei, Georgia Meloni, iar în comentariile la postare, o altă fotografie, de la o audiență privată acordată de papa Francisc.

În fotografia în care George Simion apare alături de papa Francisc, președintele AUR poate fi văzut ținând în mână o statuetă din lemn pe care i-a dus-o în dar suveranului pontif care, la rândul său, pare că-l binecuvântează.

ADVERTISEMENT

Am dăruit Sfântului Părinte Francisc o sculptură în cadrul audienței private pe care am avut-o. Sculptorul Bălan Fănică din Țibucani, Neamț, are 47 de ani și sculptează de când se știe. Sculptura se numește Grădina Maicii Domnului, realizată din lemn de nuc și viță de vie patinat.

Ea reprezintă spațiul și spiritul Românesc prin ideea de familie maternă și dragoste pentru aproape. Lucrarea este abstractizată prezentând mai mult esența dragostei materne decât forma în sine. Natura și ea e prezentă prin arbore care îmbrățișează tot!”, a scris George Simion.

ADVERTISEMENT

În fotografia în care apare alături de Georgia Meloni, premierul Italiei ține în mână un desen, însă este neclar dacă l-a primit sau este pe cale să-l facă cadou. „Alianță latină cu partidele patriotice din Europa! Rădăcinile noastre ne fac europeni, nu birocrații europeni”, a comentat George Simion.

Din postare nu reiese data exactă a întâlnirilor avute de către președintele AUR, însă comentariul făcut la fotografia în care apare alături de Giorgia Meloni sugerează că Simion și-ar dori o afiliere la Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni, din care face parte și partidul lui Meloni, Fratelli d’Italia.

ADVERTISEMENT

La începutul acestei luni, Simion a mers în Italia unde a participat la două evenimete politice distincte. Primul a fost organizat la Florența de Grupul Identitate și Democrație, care reunește inclusiv formațiuni socotite de extremă dreapta. Președintele La Lega, Matteo Salvini, a fost amfitrionul evenimentului și s-a întâlnit inclusiv cu George Simion. De altfel, acesta a susținut și un discurs în cadrul reuniunii.

Ce putem vedea astăzi în Europa? Infernul! Infernul pentru că avem migranţi ilegali, infernul pentru că avem dezindustrializare, infernul pentru că ne confruntăm cu distrugerea identităţii naturale şi cu declinul creştinismului. Vor să ne interzică să folosim cuvinte precum mama, tata sau patria. Este un adevărat infern. Noi, patrioţii uniţi ai celor 27 de state ale Uniunii Europene, trebuie să fim uniţi pentru alegerile europene de anul viitor. Vrem să apărăm valorile reale ale patriilor noastre: mamă, tată şi copii”, spunea George Simion.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, se pare că liderul AUR a tatonat terenul și în ceea ce privește relația cu Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni, în care partidele cele mai proeminente sunt cel al Georgiei Meloni și Partidul Lege și Justiție, care a fost la putere în Polonia până la începutul acestei luni.

ADVERTISEMENT
ANPC explică de ce a închis șapte săli World Class. Sunt nouă motive...
ANPC explică de ce a închis șapte săli World Class. Sunt nouă motive și cinci sancțiuni: „Am propus închiderea pentru până la 12 luni”
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un...
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un mesaj clar: "Eliberați Dragonul!"
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și...
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și grădina ca să facă autostradă. „Ce pot să fac la 80 de ani?”
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și...
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și a cumpărat 10 case». L-am întrebat: «Cum a cumpărat atâtea?», și el mi-a spus așa”
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență:...
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență: nu se mai știe cine este proprietarul
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai...
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai călduros februarie din istorie
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a...
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a fost găsit mort în Spania
Taxa de protecție la „licitație”, model de șpagă „brevetat” de inspectoare ITM din...
Taxa de protecție la „licitație”, model de șpagă „brevetat” de inspectoare ITM din Bihor. Cum au fost date în vileag
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră...
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră în Pești și obligă zodiile să fie mai serioase
Vești bune pentru români. Ce pensie vor obține oamenii care încasează în prezent sub 3000 de lei
TRAGEDIE în fotbalul mondial. A murit un campion al lumii
TRAGEDIE în fotbalul mondial. A murit un campion al lumii
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de...
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de un laptop și lucrează de acasă. Pe Viorel nu-l deranjează deloc! ''Așa este moda, îmi place, m-a prins''
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul...
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul şi ce condamnare a primit bărbatul acuzat că a ucis-o pe fosta lui soţie
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să...
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să pui pentru a-ți ieși ca la restaurant