News

Reacția lui George Simion, după ce a aflat că Iohannis nu invită opoziția la recepția de 1 decembrie: „Vrea să reducă cheltuielile după celebrul turneu african”

Președintele Klaus Iohannis nu a invitat liderii AUR și USR la recepția de 1 decembrie, organizată la Palatul Cotroceni.
27.11.2023 | 17:14
Reactia lui George Simion dupa ce a aflat ca Iohannis nu invita opozitia la receptia de 1 decembrie Vrea sa reduca cheltuielile dupa celebrul turneu african
Reacția lui George Simion, după ce a aflat că Iohannis nu invită opoziția la recepția de 1 decembrie. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Reacția lui George Simion, după ce a aflat că Iohannis nu invită opoziția la recepția de 1 decembrie. La Palatul Cotroceni va avea loc, vineri, o un eveniment organizat cu prilejul Zilei Naționale a României.

Reacția lui George Simion, după ce a aflat că Iohannis nu invită AUR la recepția de 1 decembrie

Deși la recepția anuală organizată de președintele Klaus Iohannis sunt așteptate sute de persoane, reprezentanții USR și AUR nu au fost invitați la eveniment. Informația a fost confirmată de liderii partidelor pentru Digi 24.

ADVERTISEMENT

Aceștia au specificat că niciun membru al partidelor de opoziție nu a primit invitație. Contactat de jurnaliști, președintele AUR, George Simion, a ținut să precizeze că, probabil, președintele „vrea să reducă cheltuielile după turneul african”.

„Probabil domnul președinte Iohannis nici nu s-a mai deranjat să trimită, să consume hârtia, pentru că știe că AUR de fiecare dată, de Ziua Națională, este prezent la 1 Decembrie, unde suntem sufletul sărbătorii.

ADVERTISEMENT

Totodată, mă gândesc că vrea să reducă cheltuielile Administrației Prezidențiale, după celebrul turneu african unde s-a întâlnit cu Regele Simba”, a transmis George Simion pentru Digi 24.

Dan Barna a primit invitație ca vicepreședinte al Camerei Deputaților

De altfel, reprezentanții AUR susțin că în niciun an nu au primit invitații la recepția organizată la Palatul Cotroceni de Ziua Națională a României. Ei vor participa la evenimentele organizate la Alba Iulia.

ADVERTISEMENT

În aceeași situație se află și liderul USR, Cătălin Drulă. „Nu are invitație Cătălin. A primit doar Dan Barna, dar ca vicepreședinte al Camerei Deputaților”, a transmis Ionuț Moșteanu, purtător de cuvânt al USR, potrivit sursei citate.

De asemenea, liderii partidelor AUR și USR nu au participat nici în 2021 la recepție. La vremea respectivă, s-a specificat că a fost luată această hotărâre deoarece nu dețineau certificat verde COVID, pentru a putea intra la Palatul Cotroceni.

ADVERTISEMENT

Premierul Marcel Ciolacu și președinte al formațiunii politice PSD este așteptat, în acest an, la recepția organizată la Palatul Cotroceni. Evenimentul este programat să înceapă la ora 14:00, vineri, 1 decembrie.

ADVERTISEMENT