News

George Simion, posibile scenarii după moțiunea de cenzură: „Vom avea două partide național liberale, se va rupe USR PLUS”

George Simion a explicat ce s-ar putea întâmpla după moțiunea de cenzură. El a lansat și atacuri la adresa USR PLUS.
15.09.2021 | 21:15
George Simion posibile scenarii dupa motiunea de cenzura Vom avea doua partide national liberale se va rupe USR PLUS
ADVERTISEMENT

Copreședintele AUR a transmis că există mai multe scenarii la care am putea asista după ce va fi votată o moțiune de cenzură. Acesta chiar a explicat că este posibil să apară două partide de dreapta în țara noastră.

George Simion, declarații despre ce s-ar putea întâmpla după moțiune

De asemenea, el nu a exclus varianta ca URS PLUS să „se rupă”. În același timp, liderul AUR a vorbit și despre moțiunea de cenzură și a transmis că partidul său vedea acesta momentul potrivit pentru votarea moțiunii, fiindcă există disensiuni.

ADVERTISEMENT

„Le-am transmis în august celor de la PSD că semnăm moțiunea lor, ei s-au răzgândit, nu facem în septembrie, îi lăsăm să facă congresele celor două partide.

Noi am considerat că acum e momentul potrivit, pentru că acum sunt mai multe tabere și există disensiuni și acum poți să rupi din ei.

ADVERTISEMENT

Ce scenarii vor fi, vom avea două partide național-liberale, se va rupe USR PLUS, nu știu. Noi trebuie să îl dăm jos pe Florin Cîțu”, a spus George Simion.

George Simion, atac la foștii miniștri USR PLUS: „Eu sunt foarte bucuros că am scăpat de domnul Năsui, de domnul Ghinea”

Totodată, George Simion nu s-a ferit să recunoască faptul că se bucură că de unii miniștri USR PLUS au plecat de la guvernare. El i-a dat exemplu pe Claudiu Năsui, fost ministru al economiei și pe Cristian Ghinea, de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

ADVERTISEMENT

„Un cabinet care cade prin moțiune de cenzură, cade în totalitate. Eu sunt foarte bucuros că am scăpat de domnul Năsui, de domnul Ghinea. Opinia mea e că domnul Năsui a făcut mult rău.

A fost un ministru dezastruos, sunt bucuros că am provocat plecarea lui. Acum trebuie să plece și domnul Cîțu și domnul Vîlceanu”, a mai precizat liderul AUR, la Antena 3.

ADVERTISEMENT

George Simion, comentarii acide la adresa USR PLUS

De asemenea, George Simion a punctat faptul că ar fi un interes pentru salvarea lui Florin Cîțu și el chiar a spus că el va câștiga, cel mai probabil, Congresul PNL.

El a mai precizat și că USR PLUS are acum o atitudine mai rezervată în ceea ce privește situația din politica noastră, lucru care ar motiva faptul că politicienii aparținând acestui partid nu au participat la protestul organizat de AUR, miercuri.

George Simion a mai spus că cei de la USR PLUS sunt mai „blazați” și că speră că vor semna moțiunea de cenzură, iar Florin Cîțu va pleca din fruntea Guvernului.

„Cine are interesul să îl salveze pe Florin Cîțu? I-am văzut mai rezervați pe cei de la USR PLUS. Probabil după patru ani de Parlament și unul de guvernare au devenit mai blazați în lupta pentru apărarea Constituției.

Cei de la USR PLUS au semnat ideea de moțiune de cenzură, să sperăm că vor vota, pentru că mai devreme sau mai târziu această moțiune de cenzură va fi votată și Florin Cîțu va fi dat jos. Nu e posibil așa ceva, e bătaie de joc”, a mai precizat Simion.

ADVERTISEMENT