News

George Simion, singurul politician care a depus personal o coroană de flori la funeraliile lui Ivan Patzaichin

Moartea lui Ivan Patzaichin a îndoliat întreaga țară, legendarul sportiv, multiplu campion olimpic și mondial, fiind condus ieri pe ultimul drum de familie și de apropiați.
08.09.2021 | 17:07
George Simion singurul politician care a depus personal o coroana de flori la funeraliile lui Ivan Patzaichin
ADVERTISEMENT

La doar 71 de ani, marele campion Ivan Patzaichin a plecat dintre noi, răpus de o boală teribilă, care îl ținuse pe patul de spital în ultimele luni de viață. Dispariția legendarului canoist a lăsat un gol imens în societate, politicieni, vedete sau oameni simpli declarându-și simpatia pentru cel care a fost Ivan Patzaichin.

Mii de români au trecut pe la statuia lui Ivan Patzaichin, devenită altar și loc de pelerinaj, penru a depune o floare sau a aprinde o lumânare în amintirea marelui sportiv. Ieri, la ora 13:00, Ivan Patzaichin a fost condus pe ultimul drum de sute de persoane, care au participat la funeraliile de la Cimitirul Bellu.

ADVERTISEMENT

”Ivan Patzaichin, icoana sportului românesc”

Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, un foarte apropiat prieten al campionului dispărut, a avut un discurs emoționant la slujba de înmormântare a lui Ivan Patzaichin.

”Povestea lui Ivan Patzaichin este sfântă. Este icoana sportului românesc. Ivan nu numai că a fost cel mai bun din toate timpurile, dar a dat înapoi sportului înzecit, așa cum o face un campion adevărat, un campiOM.

ADVERTISEMENT

Până în 2010, a călăuzit zeci de generații și a obținut aceleași performanțe și ca antrenor. Sunt mândru că l-am cunoscut și am învățat atâtea de la el. Un om de o bunătate și o modestie ieșită din comun”, a amintit, cu lacrimi în ochi, Covaliu.

Doar George Simion și-a făcut timp pentru Ivan Patzaichin

Fiica lui Ivan Patzaichin, Ivona, a rostit și ea câteva vorbe venite din inimă, impresionând asistența prezentă la ceremonia de la cimitirul Bellu.

ADVERTISEMENT

”În aceste zile am realizat că tata nu a fost iubit de multă lume, ci a fost iubit de toți oamenii de pe Pământ. Pentru mine, pentru mulți, pentru toți, tata a fost Ivan Inimă de Aur. Îl necăjeam când îi spuneam că este prea bun, mai ales la restaurant, când voia să mănânce și să ducă furculița spre gură, iar cineva îl bătea pe umăr pentru o poză sau autograf. El lăsa furculița plină înapoi de fiecare dată și făcea o poză. Acesta era tatăl meu.

Nu-i plăcea să vadă pe nimeni trist sau să dezamăgească pe cineva. A iubit oameni, a iubit sportul, iar pe mine și pe mama ne-a adorat. Viața lui a fost frumoasă, chiar dacă nu întotdeauna a fost ușoară. A iubit viața, iar viața l-a iubit. Din păcate, în acest an, ursitoarea cea rea și-a adus aminte de el și acum l-a luat de lângă noi”, a încheiat afectată fata marelui campion.

ADVERTISEMENT

George Simion a depus personal o coroană de flori

De remarcat ar fi și faptul că, din mulțimea de politicieni care au preferat să-și exprime regretul pentru dispariția lui Ivan Patzaichin pe Facebook, doar George Simion a făcut notă separată. Liderul AUR s-a prezentat personal la altarul improvizat de la statuia lui Ivan Patzaichin din fața stadionului Dinamo, a depus o coroană de flori și s-a recules minute bune.

”Am venit să aduc un ultim omagiu marelui campion Ivan Patzaichin. România din ceruri e azi mai bogată”, a mărturisit George Simion. În plus, în plenul Parlamentului, George Simion a cerut ca aleșii să țină un moment de rculegere în amintirea marelui sportiv. Asta în timp ce majoritatea covârșitoare a parlamentarilor era ocupată cu întreținerea unui scandal interminabil și dăunător întregii societăți.

ADVERTISEMENT