News

George Soros avertizează că invazia din Ucraina poate fi începutul celui de-Al Treilea Război Mondial: ”Ar putea înseamna sfârșitul civilizației”

Invazia Rusiei în Ucraina, începută pe 24 februarie, poate reprezenta debutul celui de-Al Treilea Război Mondial, susține George Soroș. Miliardarul spune că civilizația planetei ar putea suferi crunt.
25.05.2022 | 09:48
George Soros avertizeaza ca invazia din Ucraina poate fi inceputul celui deAl Treilea Razboi Mondial Ar putea inseamna sfarsitul civilizatiei
George Soros avertizează că invazia din Ucraina poate fi începutul celui de-Al Treilea Război Mondial. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prezent marți, 24 mai, la un dineu organizat cu ocazia Forumului Economic Mondial de la Davos, George Soros a făcut o serie de previziuni teribile în contextul războiului declanșat de Putin în Europa.

George Soros: ”Invazia rusă din Ucraina ar puteau fi începutul celui de-Al Treilea Război Mondial. Civilizația noastră ar putea să nu supraviețuiască”

Miliardarul a avertizat cu privire la o criză globală economică de proporții și a spus că invazia Ucrainei de către Rusia ar putea fi privită ca punct de plecare al celui de-Al Treilea Război Mondial.

ADVERTISEMENT

La evenimentul din cadrul Forumului Economic Mondial, Soros a spus că întregul curs al istoriei s-a schimbat dramatic de la ultimul eveniment de la Davos, Elveția, de anul trecut.

”De atunci, Rusia a invadat Ucraina. Acest lucru a zguduit Europa din temelii”, a spus miliardarul în fața audienței, conform CNBC.

ADVERTISEMENT

”Uniunea Europeană a fost înființată pentru a preveni așa ceva. Chiar și atunci când luptele se opresc, așa cum trebuie în cele din urmă, situația nu va reveni niciodată la forma inițială.

Într-adevăr, invazia rusă s-ar putea dovedi a fi începutul celui de-Al Treilea Război Mondial, iar civilizația noastră s-ar putea să nu-i supraviețuiască”, a avertizat Soroș.

ADVERTISEMENT

George Soros a mai punctat faptul că alte probleme majore cu care se confruntă omenirea, cum ar fi pandemiile, schimbările climatice și evitarea războiului nuclear, au trebuit să treacă pe plan secund din cauza războiului. ”De aceea spun că civilizația noastră ar putea să nu supraviețuiască”, a adăugat acesta.

George Soros: ”Victoria contra lui Putin, singurul mod de a ne proteja civilizația”

Soros a mai spus că numai o înfrângere a dictatorului rus Vladimir Putin, ”cât mai repede posibil”, ar putea salva civilizația mondială.

ADVERTISEMENT

”Cel mai bun şi singurul mod de a ne proteja civilizaţia este de a-l învinge pe preşedintele Vladimir Putin cât mai repede posibil”, a mai spus el.

În discursul său de la Davos, Soros a avertizat că regimurile autocratice sunt în ascensiune și economia globală se îndreaptă către o criză uriașă.

Miliardarul a criticat-o și pe fosta cancelară a Germaniei, Angela Merkel, pentru că s-a apropiat de Moscova și de Beijing în ultimii săi ani de mandat.

ADVERTISEMENT