Life

George Tănase, înșelat și dezamăgit. Ce spune despre experiența cu Kanal D: „Dacă făceam, acum am mai fi avut matinal”

Cum a trecut George Tănase peste cele mai grele momente din viața lui și cum l-a schimbat matinalul de la Kanal D, cu toate că a durat doar câteva luni.
12.02.2023 | 16:43
George Tanase inselat si dezamagit Ce spune despre experienta cu Kanal D Daca faceam acum am mai fi avut matinal
George Tănase, dezvăluiri inedite din viața sa. Foto: captură YouTube
ADVERTISEMENT

George Tănase activează în domeniul comediei de ani buni, iar recent a fost cunoscut și de publicul larg, după ce a prezentat matinalul Kanal D alături de Viviana Sposub și Bursucu. Dincolo de fața celui care-i face pe toți să râdă, el și-a deschis sufletul și a vorbit despre cele mai grele momente din viața sa.

George Tănase, fostul prezentator al matinalului de la Kanal D, despre adevărata față a comediei

George Tănase este cunoscut pentru parodiile celebre pe care le face pe internet. Activează în domeniu de ani buni, face stand-up comedy și, în plus, a avut și câteva proiecte în televiziune. A bifat numeroase apariții la iUmor, în anul 2014 a debutat cu emisiunea Tânăr și nedumerit de la Zu TV și, recent, a prezentat matinalul de la Kanal D împreună cu Viviana Sposub și Bursucu.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, George Tănase preferă să rămână umil în fața publicului. A avut ocazia să-și deschidă sufletul și să-și arate adevărata față, dincolo de cea a comediantului, în fața prietenului său Radu Țibulcă.

În podcast-ul Vin de-o poveste, George Tănase, care provine dintr-un sat de lângă Tulcea, a vorbit despre copilărie și despre mediul în care a crescut, explicând că, până la o anumită vârstă, a fost complexat de faptul că nu a avut mai mult.

ADVERTISEMENT

„Vin dintr-un mediu sărăcăcios, așa, și ca material și ca educație. Toată lumea încerca să-ți ofere ce poate mai mult. Și la școală, că atâta li se zicea, atâta le dădeau manualele alea. În familie, ce vedeau la televizor credeau și ei, din experiența vieții. Astea sunt chestii care fie se trezesc în tine, fie vrei să le trezești, de a vrea să ieși de acolo, de a face schimbarea”, a dezvăluit George Tănase.

În ciuda acestui lucru, fosta vedetă de la Kanal D s-a întors acum la origini sau mai aproape de ele, mutându-se cu chirie undeva la periferia Bucureștiului, unde spune că se regăsește cu adevărat.

ADVERTISEMENT

„Fără să-mi dau seama, eu m-am mutat la țară. Eu sunt la ieșire din București. Fantastic mi se pare. Mi-am dat seama că rezonez foarte mult cu treaba asta”, a completat comediantul.

George Tănase: „Am avut două palme de la viață ca să mă liniștesc”

Dacă acum nu-și mai dorește să iasă în evidență prin lucruri materiale, în adolescență, George Tănase era cuprins de dorința de afirmare. Pentru că visa să fie îmbrăcat în brand-uri mari, părinții, niște oameni simpli, i-au îndeplinit dorința, dar nu așa cum se aștepta.

ADVERTISEMENT

Aceștia, care după cum a dezvăluit vedeta lucrau la o croitorie, în condiții „inumane”, i-au oferit cea mai puternică lecție de viață, pe care George Tănase și-o amintește până în prezent.

„Am avut două palme așa în viață ca să mă liniștesc. Ai mei sunt croitori de meserie, la bază, și ei munceau în croitorie. Munceau…un  fel de sclavism pentru italieni, îi spun eu în ziua de azi. Pentru că dacă aș putea da timpul înapoi și aș fi eu așa, m-aș duce peste ăia și nu știu ce aș face, ceva super ilegal.

Pentru că ce fac oameni ăia din croitoriile de acolo de la noi e inuman. Și ca bani și ca program, îți dau un exemplu, taică-miu lucra în sala de croitorie, nu era la mașină, un fel de designer, partea de designer pe sclavie….Și la un moment dat, atât de cretini erau acei patroni, încât le-au vopsit geamurile, să nu se uite afara nicio secundă, nu mai intra lumină naturală.

Și pentru că eu tot sufeream de branduri, ei aveau role cu branduri, pentru că lucrau cu firme și mi-au făcut o pereche de blugi cu toate etichetele alea pe ei, de sus până jos. Ei, cumva, în înțelepciunea lor populară, pentru că nu sunt niște oameni ultra învățați, dar mi-au dat, așa, o palmă…și când am pus pantalonii ăia…penibil”, a povestit George Tănase.

George Tănase, înșelat cu cel mai bun prieten

O altă palmă pe care viața i-a dat-o lui George Tănase a fost la o vârstă fragedă, chiar înainte de „examenul maturității”. Comediantul a fost înșelat cu cel mai bun prieten al său de la vremea respectivă și a aflat după ce a citit mesajele dintre el și iubita lui.

George Tănase a recunoscut că pentru un adolescent, impactul a fost extrem de puternic, însă și-a adunat puterile și a reușit să se pună pe picioare pentru a lua Bacalaureatul, la care a obținut media 8,98.

„M-a înșelat cu cel mai bun prieten. M-a îngenunchiat, înainte de Bacalaureat s-a întâmplat chestia asta, cu două săptămâni. Ea era a IX-a, eu eram a a XII-a, iubita mea de un an. 

(…)Am văzut mesaje. Și ce mesaje cu prietenul meu cel mai bun, la care și locuisem! Era rău pentru mine, așa. Prima dată i-am sunat pe amândoi. Înlemnisem. L-am sunat pe el dezamăgit. Îmi treceau tot felul de filme prin cap, să fac, să dreg, să-i distrug. Nu eram eu, n-am avut niciodată…la mine e numai gura. Eu sunt genul ăla de câine care latră, nu mușcă. Am suferit teribil”, și-a amintit George Tănase.

Chiar dacă a reușit să treacă peste acel episod și ulterior chiar s-a împăcat cu fata respectivă, dar și cu prietenul care l-a trădat, George Tănase a ținut să-i îndemne pe tinerii care îl urmăresc să nu le fie rușine să apeleze la ajutor specializat pentru a trece peste anumite traume. De altfel, el chiar face terapie la momentul actual.

„La vârsta aia, întâlnești niște chestii. Că e o despărțire a părinților…e groaznic de dureroasă. Eu am trăit-o și a fost crunt. Adică, o rezolv acum, târziu, din punctul meu de vedere, la 30 de ani”, a spus vedeta Kanal D.

George Tănase, adevărul despre matinalul de la Kanal D: „În primele două săptămâni, mergeam cu frâna trasă”

Un alt capitol important din viața lui George Tănase este matinalul Dimineața cu noi de la Kanal D, pe care l-a prezentat împreună cu Adrian Cristea- Bursucu- și Viviana Sposub. Deși din afară părea un succes, emisiunea nu a durat decât câteva luni, iar anumite informații spun că între moderatori, în special între ultimii doi numiți, nu exista atât de multă armonie. 

George Tănase a dezvăluit partea sa de adevăr și a mărturisit că deși nimeni nu se aștepta să dureze atât de puțin, pentru el a însemnat cel important proiect. Iar când vine vorba despre colegialitate, îi mulțumește lui Bursucu pentru ajutorul oferit.

„Cel mai de durată proiect cred că a fost ăsta cu matinalul și cred că a fost și cel mai solicitant din toate punctele de vedere. În sensul că, trezitul ăla dimineața e destul de greu, dar a trecut foarte repede. A fost cea mai bună școală pentru mine de a învăța televiziune. Mi se pare că nu poți să faci ceva mai greu în televiziune decât televiziunea live. 

În primele două săptămâni, mergeam în televiziune cu frâna de mână trasă. Orice ziceam, orice făceam era foarte scurt și foarte așa. Am avut noroc de un partener extraordinar, Bursucu, care m-a învățat foarte multe lucruri și a avut răbdare să-mi explice foarte multe chestii. A fost acolo să mă susțină și să mi le ridice la fileu. Altfel, cred că dacă nu m-ar fi ajutat, după 2-3 săptămâni ar fi fost și șefii: ‘Bă, dar ce caută ăsta aici?’. El a văzut potențialul în mine”, a spus George Tănase.

George Tănase: „Poate dacă făceam, acum am mai fi avut matinal”

Venind din stand-up comedy, un mediu liber pentru vulgarități și care nu necesită un limbaj cenzurat, pentru George Tănase adaptarea a fost dificilă, mai ales că se temea că o simplă gafă i-ar fi putut încheia definit cariera. Cu toate astea, privind situația dintr-o altă perspectivă, consideră și că dacă i-ar fi scăpat „porumbelul”, poate că acum era încă „pe sticlă”.

„Nu-mi era frică de vulgaritate în sine, îmi era frică să nu fac vreo paralelă deplasată vizavi de politicile de acum .Pentru că șansele să zic că ardelenii sunt leneși sau moldovenii sunt bețivi sau femeile nu știu cum…erau destul de mari, pentru că noi creăm din balast. Primele glume sunt balast, până se cern.

Mă așteptam să fac vreo tâmpenie din asta live la tv.Și e suficientă una ca să ți se închidă cariera, una groasă. Sau să ți se pornească, să afle lumea de tine. Poate dacă făceam, acum am mai fi avut matinal”, a declarat George Tănase.

ADVERTISEMENT