Sport

Georgia Stanway, poveste de film! Mama ei a vândut casa de 2 ori ca starul naționalei Angliei să-și continue cariera

Georgia Stanway este cea mai importantă jucătoare din naționala de fotbal feminin a Angliei. Familia ei a făcut sacrificii uriașe ca să nu renunțe la fotbal.
20.08.2023 | 11:53
Georgia Stanway poveste de film Mama ei a vandut casa de 2 ori ca starul nationalei Angliei sasi continue cariera
Georgia Stanway, starul naționalei Angliei. Sursă citată: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Georgia Stanway are o poveste de viață extraordinară, care poate inspira mii de fete care visează să devină fotbaliste și nu numai. Mama ei a făcut declarații emoționante despre sacrificiile în numele performanței.

Georgia Stanway datorează totul mamei sale care a dat totul pentru ca ea să ajungă fotbalistă

Joanne Stanway a oferit o declarație emoționantă cu privire la fiica sa. Femeia a dezvăluit că a fost nevoită să își vândă casa de două ori pentru a putea să își întrețină fata în perioada în care era junioare la academie.

ADVERTISEMENT

De meserie profesoară, Joanne trebuia să se învoiască de la școală pentru a putea să o ducă pe Georgia la antrenamentele lui Blackburn Rovers, un drum de nu mai puțin de trei ore de la casa lor din Barrow, Cumbria.

„Nu erau foarte mulți bani în fotbalul feminin. În cazul meu, am primit o bursă de 250 de dolar de la consiliul local care acoperea aproximativ zece drumuri la antrenament, iar apoi am primit 500 de dolari. 

ADVERTISEMENT

Dar era totuși foarte greu, deși aveam un serviciu bine plătit. M-am aflat la limită din punct de vedere financiar și am vândut de două ori casa pentru a face rost de bani”, a spus ea pentru The Mirror.

Georgia Stanway a crezut tot timpul că poate ajunge la cel mai înalt nivel. Antrenorii o sfătuiau să urmeze altă carieră

Când un antrenor de la juniori i-a spus mamei sale că ar trebui să se gândească să urmeze o altă carieră, tânăra a devenit și mai motivată după ce i s-a spus că doar unul dintre jucătorii de la academie are șanse să ajungă în fotbalul profesionist: „Nu-ți face griji mamă, eu voi fi aceea!”, i-a răspuns Georgia.

ADVERTISEMENT

Acum a ajuns golgheter la Campionatul Mondial și e la un pas de marele trofeu. Georgia are 24 de ani și joacă pe postul de mijlocaș la Bayern Munchen. A ajuns la 56 de meciuri pentru naționala Albionului și 16 goluri marcate.

Georgia și-a început cariera la seniori în 2015, când s-a transferat la Manchester City, unde a jucat timp de 7 ani: 109 meciuri și 39 de goluri. Îl are ca idol pe Allan Shearer și e mare fan Newcastle.

ADVERTISEMENT

Georgia Stanway va juca finala Campionatului Mondial de fotbal feminin în compania Spaniei și ar putea fi aleasă cea mai bună jucătoare a turneului final, în cazul în care Anglia va fi încunată cu trofeul.

ADVERTISEMENT