News

Germania a închis șase școli, de teama unui nou focar de Covid-19. Sursa infectărilor nu a fost localizată

12.06.2020 | 22:31
Germania a inchis sase scoli de teama unui nou focar de Covid19 Sursa infectarilor nu a fost localizata
Mai multe școli au fost închise în Germania, din cauza coronavirus. Foto: Inquam - Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Germanii au închis mai multe școli din orașul german Magdeburg, capitala landului Saxonia-Anhalt, după ce un nou focar de Covid-19 a fost identificat în localitate.

Germanii au închis șase școli în orașul Madeburg, de teama coronavirus

Conform Pro TV, germanii au închis nu mai puțin de șase școli și două centre de tineret, fiind speriați de situația epidemică din oraș.

ADVERTISEMENT

În Magdeburg au fost identificate 132 de cazuri noi de Covid-19 în perioada 6-12 iunie, motiv de panică printre cetățeni.

În consecință, autoritățile au recunoscut că sunt depășite de situație și au închis școlile. „În acest moment încă nu ştim de ce noile cazuri sunt prezente în atât de multe familii diferite”, a declarat responsabilul de sănătate publică Eike Henning.

ADVERTISEMENT

Cu o zi înainte ca cele șase școli să fie închise, șase adulți și un copil au fost testați pozitiv pentru noul coronavirus, după ce au participat la un eveniment tocmai la o școală din localitate.

Germania este un exemplu de bune practici în combaterea noului coronavirus

Germania este un exemplu de bune practici atunci când vine vorba de combaterea Covid-19, nemții reușind până acum să țină sub control pandemia de coronavirus, chiar și atunci când măsurile de protecție au fost relaxate semnificativ.

ADVERTISEMENT

Conform sursei citate, rata de reproducere a noului coronavirus s-a menținut sub pragul esențial de 1, ceea ce înseamnă că o persoană testată pozitiv infectează, la rândul ei, mai puțin de o persoană.

Germania a înregistrat 187.009 cazuri, în timp ce în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 214 astfel de cazuri. La o populație de peste 83 de milioane de locuitori, și la peste 4.5 milioane de teste, Germania se poate considera o țară sigură. Cu toate acestea, autoritățile monitorizează atent situația și nu se feresc să ia măsuri dure, precum închiderea școlilor din Madgeburg, oraș cu 230.000 de locuitori.

ADVERTISEMENT
Tags: