News

Germania impune carantină în zona abatorului-focar de coronavirus. Peste 650 de români, infectați

23.06.2020 | 14:31
Germania impune carantina in zona abatoruluifocar de coronavirus Peste 650 de romani infectati
ADVERTISEMENT

Germania a decis să impună din nou carantina în zona focarului de coronavirus din landul Renania de Nord-Westfalia.

Decizia a fost luată după ce peste 1.500 de muncitori de la abatorul din districtul Kreis Gutersloh au fost depostați cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

Un număr important din acest total de infectați, peste 600, sunt cetățeni din România angajați la întreprinderea germană.

Zona abatorului-focar de coronavirus din Germania, în carantină

Marți, premierul landului german Renania de Nord-Westfalia, Armin Laschet, a anunţat că s-a decis reinstaurarea carantinei în districtul Guetersloh (vest) până la data de 30 iunie, după creşterea numărului de cazuri de coronavirus la un abator local, informează BBC.

ADVERTISEMENT

”S-a decis reintroducerea restricțiilor în ceea ce priveşte distanșarea dintre oameni, la fel ca în martie. Este o măsură preventivă″, a declarat Laschet într-o conferinţă de presă, informează dpa şi Reuters, potrivit sursei citate.

În ultimele zile, în zonă a izbucnit un nou focar de coronavirus într-un abator situat în apropiere de Guetersloh, fiind confirmate până în prezent peste 1.553 de cazuri de infectare cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

Măsura de marți este una unică pe teritoriul Germaniei în perioada post-starea de urgență/ Este pentru prima dată când o regiune germană reintroduce măsuri de carantină după ce în ultimele săptămâni autorităţile au relaxat gradual măsurile de izolare.

Peste 600 de români sunt infectați la acest abator

Conform ultimelor informații, cel puțin 650 de români sunt infectați cu coronavirus la compania din Germania. Asta reprezintă aproape jumătate dintre toate cazurile depistate în fabrica de procesare a cărnii din nord-vestul țării.

ADVERTISEMENT

Re-impunerea carantinei în landul Renania de Nord-Westfalia, cu o populație de peste 370.000 de locuitori, înseamnă reînchiderea sălilor de fitness, a sălilor de cinema şi a barurilor, precum şi anularea a numeroase evenimente culturale.

Autoritățile anunță că 300 de agenţi de poliţie urmează să fie trimişi în districtul Guetersloh pentru a pune în aplicare noile măsuri de izolare.

Toţi muncitorii de la abator sunt în prezent în diferite forme de carantină. Aproximativ 7.000 de oameni au primit instrucţiuni de a se izola, însă există dificultăți de comunicare cu unii lucrători care nu cunosc suficient de bine limba germană.

ADVERTISEMENT