News

Gest admirabil al polițiștilor din Vrancea față de o refugiată din Ucraina: ”Demonstrăm că noi, românii, suntem inimoși”

Polițiștii din Vrancea, alături de localnicii dintr-o comună a județului, s-au remarcat cu un gest admirabil față de o refugiată din Ucraina implicată într-un accident rutier.
05.05.2022 | 00:37
Gest admirabil al politistilor din Vrancea fata de o refugiata din Ucraina Demonstram ca noi romanii suntem inimosi
Cum a fost ajutată o refugiată din Ucraina de polițiștii din Vrancea, după ce a fost implicată într-un accident. Sursa foto: Poliția Română
ADVERTISEMENT

Românii, fie că sunt oameni simpli sau angajați în instituții ale statului, continuă să dea dovadă de umanitate față de semenii lor din Ucraina aflați în situații nedorite.

Cum a fost ajutată o refugiată din Ucraina de polițiștii din Vrancea, după ce a fost implicată într-un accident

Pe pagina oficială de Facebook, Poliția Română a expus o întâmplare care a avut în centrul ei o refugiată din Ucraina. Femeia tocmai fusese implicată într-un accident rutier.

ADVERTISEMENT

Alături de mai mulți localnici dintr-o comună a județului Vrancea, oamenii legii au ajutat-o pe femeie. Toți sunt autorii unui gest emoționant, prin care au demonstrat că ”românii sunt inimoși”.

Femeia venea din zona de război a Ucrainei și se îndrepta spre Germania. Pe fondul oboselii, în Vrancea a pierdut controlul volanului și a provocat un accident.

ADVERTISEMENT

Mașina ei a fost avariată în urma impactului, iar polițiștii vrânceni au aflat că ucraineanca nu avea bani pentru reparații.

”O mobilizare din suflet a avut loc… Nea’ Relu s-a oferit să repare autoturismul, iar câțiva localnici, împreună cu polițiștii din Tulnici, au strâns suma necesară pentru achiziționarea pieselor.

ADVERTISEMENT

Patru zile a durat reparația, timp în care doamna a fost cazată cu drag la o pensiune din zonă. Încă o dată demonstrăm că noi, românii, suntem inimoși!”, scrie Poliția Română pe Facebook.

La polul opus, un român s-a dat drept polițist și a tâlhărit o refugiată ucraineană în Spania

Întâmplarea din Vrancea vine în contrast cu un episod negativ care a avut în prim-plan un român și o altă refugiată din Ucraina.

ADVERTISEMENT

Un conațional a fost reținut în Alicante, Spania, după ce s-a dat drept agent de poliție și a tâlhărit o refugiată.

Incidentul s-a petrecut în centrul orașului iberic, la finalul lunii aprilie. Bărbatul i-a spus victimei, o femeie fugită din Ucraina, că este polițist și că ar fi suspectată că transportă cocaină.

Apoi, i-a cerut rucsacul și a verificat, dar pentru că nu a găsit nimic valoros, i-a cerut să o verifice și în haine. Femeia avea asupra ei o geantă mică cu bani.

Cum femeia nu era într-o stare foarte bună, bărbatul a profitat de neatenția ei și i-a luat banii, apoi i-a înapoiat geanta. Detalii, AICI.

ADVERTISEMENT