Sport

Gest de mare campion al lui David Popovici după finala câștigată la 100 m liber. Ce a făcut cu medalia de aur

David Popovici a câștigat proba de 100 m liber de la Sette Colli Trophy și a decis ca medalia de aur să meargă la un copil care a dovedit mult curaj.
25.06.2023 | 12:06
Gest de mare campion al lui David Popovici dupa finala castigata la 100 m liber Ce a facut cu medalia de aur
David Popovici a câștigat proba de 100 m liber de la Sette Colli Trophy și a decis ca medalia de aur să meargă la un copil care a dovedit mult curaj. Sursă foto: Facebook CS Dinamo Bucuresti
ADVERTISEMENT

Înotătorul român a reuşit un timp de 48 de secunde şi 10 sutimi pentru un nou succes în bazinul de la Roma, unde a mai triumfat la Campionatele Europene de tineret (2021) şi la Campioantele Europene de seniori (2022).

David Popovici și-a donat medalia de aur câștigată la Sette Colli Trophy de la Roma

După ce s-a impus extrem de clar în finala probei de 100 m liber de la Sette Colli Trophy, David Popovici, care este ”Ambasador al Speranţei” pentru MedLife în campania #SperanţaNuMoareDeCancer, a făcut un gest umanitar extraordinar și a dăruit medalia de aur unui copil care a învins cancerul.

ADVERTISEMENT

”Copiii diagnosticați cu cancer au nevoie de susținerea noastră. Talentele pe care le au, ambițiile lor pentru viitor, dar mai ales temeritatea de care sunt nevoiți să dea dovadă în lupta cu această boală fac din ei niște oameni extraordinari.

Pentru a fi cât mai mulți cei care ajută acești copii, vă invit pe voi toți să donați puțin din timpul vostru pentru a da un share programului #SperantaNuMoareDeCancer, astfel încât să ajungă la cei care au cu adevărat nevoie.

ADVERTISEMENT

Credeți-mă, fiecare dintre voi contează, fiecare share contează, fiecare copil contează, iar un gest normal din partea voastră poate însemna o șansă mare de supraviețuire pentru acești copii”, a fost mesajul lui David Popovici, postat pe pagina de Facebook a Clubului Sportiv Dinamo.

Popovici se pregătește pentru Mondialele din Japonia

După victoria de sâmbătă de la Roma, la 100 m liber cu un nou record al competiţiei (48,10), David Popovici va concura duminică și în proba de 200 m liber, unde este favorit la câștigarea unei noi medalii de aur.

ADVERTISEMENT

Pentru David Popovici, concursul din capitala Italiei este ultimul test de verificare înainte de Campionatele Mondiale de la Fukuoka (Japonia), care vor avea loc în perioada 23-30 iulie.

”Rechinul” este pregătit să se confrunte cu orice alt rival și nu se teme de nimeni. ”Dorința mea e să vină, să fie și mai bun decât mine, sau să se apropie cât mai mult de mine și să ne putem întrece, pentru că dacă nu ai competiție nu o să se simtă bine atunci când câștigi”, a declarat David Popovici.

ADVERTISEMENT

Conștient de presiunea care vine odată cu performanța, David Popovici nu își face griji. Sportivul a precizat că odată ce timpul se scurge, iar Mondialele se apropie, antrenamentele devin din ce în ce mai plăcute pentru că există un scop pentru care să lupte.

ADVERTISEMENT