News

Gest fără precedent în Vaslui. Ce au făcut niște tineri care petreceau într-un sat când au auzit că o ambulanță a rămas blocată în nămeți

O ambulanță a Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui, rămasă blocată în zăpadă a fost ajutată să ajungă la pacient de un grup de tineri aflați la o petrecere în zonă.
29.01.2023 | 15:44
Gest fara precedent in Vaslui Ce au facut niste tineri care petreceau intrun sat cand au auzit ca o ambulanta a ramas blocata in nameti
Tinerii au părăsit petrecerea și au mers să ajute echipajul de pe ambulanță Foto: Facebook Radu Roxana
ADVERTISEMENT

Autoutilitara fusese chemată în noaptea de sâmbătă spre duminică în ajutorul unei femei în vârstă de 37 de ani localitatea Ghergheleu, comuna vasluiană Codăeşti, care se simțea rău.

Ce au făcut niște tineri care petreceau într-un sat când au auzit că o ambulanță a rămas blocată în nămeți

Ambulanța a rămas blocată la aproximativ un kilometru distanță de satul Ghergheleu, iar echipajul medical a anunțat pacienta că va întârzia, moment în care aceasta a apelat la ajutorul tinerilor, pe care i-a trimis după echipajul medical.

ADVERTISEMENT

Tinerii au părăsit petrecerea şi au mers aproximativ doi kilometri prin viscol pentru a ajunge la autoutilitara blocată.

“Viaţă de ambulanţă… Dar când o mână de tineri de ispravă sar în ajutor şi când vezi câtă dăruire şi implicare, parcă iţi vine sa zici ‘Doamne, hai că nu suntem pierduţi!’.

ADVERTISEMENT

Iată că şi generaţia nouă poate, poate pentru că a primit educație de la părinți. Am cunoscut o mână de tineri frumoși, de un bun-simț rar întâlnit, la Gherghelu, comuna Codăeşti. Bravo băieți! Vă mulțumim!”, a scris pe pagina sa de Facebook asistenta Roxana Radu.

Reprezentanții Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui au transmis Agerpres că pacienta suferise un atac de panică. Femeia a fost evaluată şi nu s-a impus transportul său la spital.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă seara, o altă ambulanță a SAJ Vaslui a rămas blocată în zăpadă din cauza ninsorii abundente şi a viscolului puternic.

Salvarea, care transporta doi pacienţi pentru dializă a rămas blocată în zăpadă pe DC 37, între localităţile Hoceni şi Urlaţi, potrivit unui apel înregistrat la numărul de urgenţă 112, au informat autorităţile din Vaslui, citate de Agerpres.

ADVERTISEMENT

La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Serviciului Poliţiei Rurale 4 Huşi pentru sprijin, iar reprezentanţii Consiliul Local au fost solicitaţi pentru a lua măsuri specifice în vederea deblocării drumului.

Județul Vaslui s-a afla printre cele afectate de codul galben de vreme severă, care a fost în vigoare de vineri, ora 10.00 până duminică la ora 10.00.

ADVERTISEMENT