Sport

Gest mizerabil al lui Cîmpanu în UTA – U Cluj. Ce suspendare a primit mijlocașul

Alexandru Cîmpanu a făcut un gest mizerabil în duelul dintre UTA și Universitatea Cluj și a primit o suspendare drastică.
20.09.2023 | 17:48
Gest mizerabil al lui Cimpanu in UTA  U Cluj Ce suspendare a primit mijlocasul
Gest mizerabil al lui Cîmpanu în UTA - U Cluj. Sursă foto: ziardecluj.ro
ADVERTISEMENT
20-09-2023
14:53

Cîmpanu, suspendat 3 etape

Mijlocașul echipei Universitatea Cluj, George Cîmpanu, a fost suspendat pentru trei meciuri de Comisia de Disciplină a FRF după ce și-a scuipat un adversar în timpul partidei cu UTA Arad.

”AFC UTA Arad vs. AS FC Universitatea Cluj – Eliminare Cîmpanu George (AS FC Universitatea Cluj) – În temeiul art. 63.1.f, raportat la art. 63.2.2. din RD, se sancționează jucătorul  cu suspendare pentru trei meciuri și penalitate sportivă de 8.000 lei”, se arată pe site-ul oficial al LPF.

Cîmpanu va absenta de la jocurile de campionat cu Universitatea Craiova și FCSB, plus întâlnirea cu CSA Steaua don Cupa României Betano.

Fostul jucător al Universității Craiova s-a aflat la debutul în tricoul „șepcilor roșii”, fiind eliminat chiar în momentul în care Ioan Ovidiu Sabău se pregătea să-l schimbe, pentru că și-a scuipat un adversar.

Gest mizerabil al lui Cîmpanu în UTA – U Cluj

Alexandru Cîmpanu a făcut un gest mizerabil în confruntarea câștigată de Universitatea Cluj în deplasarea cu UTA, scor 1-0, scuipându-și un adversar chiar în momentul în care urma să fie schimbat.

ADVERTISEMENT

Gestul său nu a fost văzut de arbitru, însă acesta a fost chemat la marginea terenului pentru a verifica VAR-ul, iar după ce a revăzut imaginile l-a eliminat direct pe fotbalistul Universității Cluj.

„Nu scuipa în cer, că ți se întoarce în față! Este un proverb italian, dar care se potrivește aici. VAR-ul ar trebui să mai intervină și unde nu prea intervine, dar în fina. Au scuipat și jucători mari pe vremuri”, a spus MM Stoica.

ADVERTISEMENT

„E un gest prostesc, un gest care nu-și are rost pe un stadion de fotbal. Tu conduci, urmează să fii schimbat, nu are explicație gestul pentru mine”, a mai spus și Ovidiu Herea, la TV OrangeSport.

VEZI VIDEO CU FAZA

„Nu e normal să faci un astfel de gest!”

Ioan Ovidiu Sabău a vorbit la finalul meciului și l-a certat pe Alexandru Cîmpanu pentru gestul făcut, spunând că a făcut un meci bun, însă că își anulează din performanțe în urma unor astfel de gesturi.

ADVERTISEMENT

„Eu îl apreciez mult pe Cîmpanu, are tot ce îi trebuie să joace la un nivel înalt. Are nevoie de disciplină multă. Într-un astfel de moment… l-am felicitat pentru ce a făcut pe teren, dar anulează tot ce a făcut pe teren. Și ca imagine nu e bine, nu e normal să faci un astfel de gest”, a fost reacția lui Ioan Ovidiu Sabău la finalul meciului.

Alexandru Cîmpanu era nerăbdător să debuteze pentru Universitatea Cluj: „De cum am auzit de această oportunitate am spus imediat da, nu am stat pe gânduri. Am venit cu gânduri mărețe aici, sper să îmi pun calitățile în valoare și în slujba echipei.

ADVERTISEMENT

Grupul e unul bun, unul frumos, mă cunosc cu majoritatea. Cred că Mister e un om bun și un antrenor la fel de bun. Aștept cu nerăbdare debutul”, a spus Cîmpanu.

ADVERTISEMENT