Life

Gestul făcut de un bărbat când o femeie însărcinată i-a cerut un favor. A refuzat-o ferm, iar lumea l-a aplaudat

Un bărbat a avut tăria să refuze rugămințile unei femei însărcinată, iar când s-a aflat motivul din spatele atitudinii lui, lumea l-a felicitat.
28.12.2023 | 20:40
Gestul facut de un barbat cand o femeie insarcinata ia cerut un favor A refuzato ferm iar lumea la aplaudat
Un bărbat a refuzat să cedeze insistențelor unei femei însărcinate, în avion / Fotomontaj: Fanatik, foto: Your Tango
ADVERTISEMENT

Nu întotdeauna o femeie însărcinată reușește să își atingă scopurile. Iar cea mai bună dovadă este gestul pe care un bărbat l-a făcut de curând. Iar dacă inițial nu a fost înțeles, într-un final lumea i-a dat dreptate și l-a felicitat pentru tărie.

De ce nu a cedat un bărbat insistențelor făcute de o femeie însărcinată

De multe ori, un zbor poate fi dificil pentru unii, fie ei bărbați, fie femei însărcinate. Iar acum două săptămâni, pe Reddit, a fost pornită o adevărată dezbatere pe această temă. Mai exact, un bărbat a povestit cum îl aștepta un zbor de peste cinci ore și-a rezervat un loc aproape de toaletă.

ADVERTISEMENT

”Am rezervat în mod special și am plătit suplimentar pentru un loc pe culoar în penultimul rând, deoarece am probleme medicale care uneori necesită acces rapid la baie. Chiar înainte de îmbarcare, o femeie mi-a cerut să renunț la locul meu pentru a putea sta mai aproape de baie.

 Era însărcinată, dar nu părea tulburată. Deși empatizam cu situația ei, ca persoană cu o afecțiune medicală nu am simțit că este corect să mă mut de pe locul pe care l-am rezervat și plătit. În plus, se pare că ea nu rezervase ea însăși un loc pe culoar în avans”, spune bărbatul.

ADVERTISEMENT

Doar că, pare-se, rugămințile femeii însărcinate nu s-au oprit. Ba chiar au devenit din ce în ce mai insistente. Doar că, bărbatul, știind că are o afecțiune medicală serioasă, a continuat să fie ferm pe poziția lui. Iar asta deși au fost persoane, chiar din familia lui, care l-au sfătuit să cedeze.

Însoțitorii de bord au refuzat să ajute la mediere când ea a insistat că ar trebui să mă mut. De asemenea, nu existau alte locuri disponibile pe culoar sau în apropiere (de toaletă, n. red.) pentru a accepta schimbarea. (…) Familia mea spunea că ar fi trebuit să mă deranjez și să renunț la locul meu. Nu sunt de acord”, mai spune bărbatul.

ADVERTISEMENT

Bărbatul, aplaudat pentru fermitate

Discuția deschisă de bărbatul care s-a simțit nedreptățit de insistențele femeii însărcinate a avut un ecou puternic pe Reddit. Iar mulți dintre cei care i-au comentat postarea au fost cu totul și cu totul de acord cu decizia pe care a luat-o în această situație.

Astfel, spun unii, faptul că femeia însărcinată nu a plătit în plus pentru locul pe care și-l dorea nu îi dădea și dreptul să ocupe locul cu pricina. Mai ales că bărbatul nu avea nicio șansă să își recupereze diferența de sumă deja achitată. În plus, cum era și bolnav, situația lui ar fi fost cu atât mai problematică, iar acea femeie însărcinată nu părea să aibă probleme.

ADVERTISEMENT

”Ar fi trebuit să-și rezerve un alt loc pe care și l-a dorit sau să nu plece. Se pare că ea a presupus că nu va trebui să plătească pentru asta, din moment ce un `fraier` avea să se mute. Însoțitorii de bord sunt de vină pentru că nu s-au băgat. La un moment dat ar fi trebuit să-i spună să se întoarcă la locul ei”, susține un utilizator.

”Fiecare pasager are șanse egale de a rezerva locuri în prealabil în funcție de nevoile și preferințele lor. Nu este o problemă de ce a fost rezervat acel loc. Pasagerul sau compania aeriană urma să vă ramburseze costul rezervării scaunului? (…)

Dacă ai plătit pentru a ați alege locul, acela este locul tău. Sfârșitul povestii. Lipsa de planificare sau zgârcenia nu sunt problema altora și nici obligația altora de a face pe plac”, comentează alți utilizatori despre scandalul cu acea femeie însărcinată.

ADVERTISEMENT