News

Gestul lui Virgil Popescu a încins spiritele în Parlament, la moțiunea simplă. AUR și USR s-au unit împotriva PNL

Marți, la moțiunea simplă împotriva sa, ministrul energiei, Virgil Popescu, a fost în centrul unui episode care generat tensiuni între parlamentari.
06.09.2022 | 19:11
Gestul lui Virgil Popescu a incins spiritele in Parlament la motiunea simpla AUR si USR sau unit impotriva PNL
Parlamentarii PNL au primit critici de la AUR și USR din cauza locului ocupat de Virgil Popescu la moțiunea simplă. Foto: captură YouTube - colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Cei de la AUR și USR au intrat în conflict cu omologii de la PNL după ce au remarcat că Virgil Popescu nu a stat la prezidiu, unde stau miniștrii în timpul dezbaterii moțiunii simple.

Virgil Popescu generat iritare în Parlament

Ministrul energiei a preferat să stea pe locul de parlamentar, moment în care parlamentarii AUR s-au deplasat spre în acea direcție și au adresat o întrebare.

ADVERTISEMENT

Ministrul energiei a fost rugat să răspundă ”de ce nu i-a onorat cu prezența de la prezidiu”. Virgil Popescu i-a ignorat și s-a dus să-și țină discursul. În același timp, parlamentarii PNL au încercat să ignore criticile celor de la AUR.

Conform imaginilor difuzate de Digi 24, acest moment s-a terminat rapid. Ulterior, și parlamentarii USR au adresat același reproș liberalilor. Cei de la USR au dorit să afle dacă liberalii nu îl lasă pe Virgil Popescu să stea pe locul rezervat miniștrilor sau dacă asta este dorința ministrului energiei.

ADVERTISEMENT

Atacul lui Cătălin Drulă

”(…) Constat o premieră negativă. Sunt de șase ani în Parlament. E prima dată când unui ministru îi este frică să se așeze pe locul destinat miniștrilor la moțiuni simple.

Virgil Popescu arde gazul de pomană la Ministerul Energiei de trei ani și nu poate invoca nici greaua moştenire, nici că n-a avut timp să-şi pună în practică proiectele.

ADVERTISEMENT

Dezastrul energiei în care a ajuns România i se datorează 100% şi îi aparţine. În orice parlament normal la cap, un astfel de ministru ar fi demis”, a acuzat președintele USR, Cătălin Drulă.

Mai departe, acesta a spus că PSD și PNL se gândesc doar la ”interesul de gașcă” în loc să se gândească la interesul alegătorilor care suferă din cauza ministrului energiei.

ADVERTISEMENT

Amintim că după dezbaterea moțiunii simple împotriva ministrului energiei în Camera Deputaţilor, miercuri este programat votul. În acest context, liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a subliniat că social-democrații vor vota împotriva demersului populist al USR.

ADVERTISEMENT