News

Gestul unei învățătoare i-a revoltat pe părinți. Femeia le-a sugerat elevilor să cumpere cadouri de 236 de lei pentru profesori

Părinții s-au revoltat după ce o profesoară din România a lansat în mediul online un așa numit chit de cadouri pentru profesori.
16.12.2022 | 21:39
Gestul unei invatatoare ia revoltat pe parinti Femeia lea sugerat elevilor sa cumpere cadouri de 236 de lei pentru profesori
O profesoară a stârnit scandal pe internet. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

În apropiere de Crăciun, învățătoarea a considerat că face un lucru bun dacă le dă elevilor săi idei pentru cadoul perfect de sărbători pentru profesori, însă a omis un singur lucru: faptul că prețul ridicat al acestui cadou îi va înfuria pe părinți.

O profesoară a stârnit revoltă printre profesori

Rețelele de socializare ”au luat foc” după ce a fost ”inventată linia de lux pentru șpagă în școli”, așa cum au comentat unii părinți. Paradoxal, cadoul perfect pentru profesori e mai scump ca alocația elevilor.

ADVERTISEMENT

Profesoara a prezentat setul cadou care conține o agendă, o ciocolată albă și o șampanie cu foiță de aur, la prețul de 236 de lei. Mai mult, setul se poate cumpăra într-un magazin online recomandat de profesoară.

Părinții nu au gustat inițiativa femeii și au criticat-o dur, mai ales că acest pachet special pentru profesori ar fi destinat ”profesoarelor pretențioase și elegante”. Părinții consideră că au de-a face cu o ”șpagă” legalizată, astfel că i-au făcut plângere profesoarei chiar la conducerea școlii.

ADVERTISEMENT

Directoarea i-a cerut ulterior explicații profesoarei, însă aceasta i-a transmis că în timpul liber face ce vrea. Mai mult, potrivit România TV, profesoara vrea acum să dea în judecată școala, pentru motive neclare.

Între timp, profesorii au trecut de la ironie la furie pe internet, în diverse mesaje. ”Mi se pare cam ieftin. O Tovarășă merită mai mult. Poate două seturi?! Cred că se duce școala de râpă urgent în ritmul asta. Nu se poate face performanță cu 236 de lei!”, a a transmis un părinte.

ADVERTISEMENT

Un alt părinte consideră că de acești bani mai bine s-ar fi lansat un produs educațional, care să le fie de folos tuturor. ”Un produs educational pentru copii de Crăciun, n-ar fi scos pe piață, stimabila, dacă tot o roade antreprenoriatul”, a transmis părintele.

Potrivit România TV, profesoara nu ar fi la prima ”abatere de acest gen” și ar fi pusă pe făcut afaceri și în trecut. Perioada sărbătorilor îi scoate din minți pe unii părinți, care nu par dispuși sau nu pot să contribuie la diverse cadouri pentru profesori.

ADVERTISEMENT

”Postez pentru prima dată și vă rog să mă corectați dacă greșesc, dar acest mesaj de pe grupul de părinți m-a scos din sărite de-a dreptul!Din câte știu eu, ca părinte dacă dorești și binevoiești să faci un cadou de sfintele sărbători către cadre nu cred ca este o crimă, însă să cerșești să cotizeze fiecare, chiar și părinții ai căror copii, poate din motive medicale sau alte cauze pentru că nu contează prea mult, absentează, cu suma de….mie mi se pare revoltător! În ce lume trăim? Oare chiar totul se rezumă la material?”, a scris o mămică întristată.

ADVERTISEMENT
Tags: