News

Gesturi banale care se lasă cu amendă în trafic. Șoferii n-au voie să facă așa ceva. Riști să rămâi chiar fără permis

Gesturile inconștiente pentru care poți lua amendă în trafic. Nu ai voie să faci așa ceva sub nicio formă când ești la volan
19.02.2023 | 08:00
Gesturi banale care se lasa cu amenda in trafic Soferii nau voie sa faca asa ceva Risti sa ramai chiar fara permis
Gesturi banale pentru care poți lua amendă în trafic. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Sunt mai multe gesturi care te pot lăsa fără bani mulți în buzunar atunci când ești la volanul mașinii. Unele dintre ele sunt atât de banale încât conducătorii auto aproape că nici nu le mai bagă în seamă. Nu la fel se întâmplă și în cazul polițiștilor care abia așteaptă greșeala.

Greșeli uriașe pe care le poți face în trafic. Polițiștii îți dau amendă pentru ele

Concret, în Codul Rutier totul este scris negru pe alb și nu suportă deloc nici măcar puțin de gri. Considerate mici erori de cei care conduc, acestea pot să conteze enorm la economiile familiei.

ADVERTISEMENT

Așadar, îți propunem câteva fapte care se pot lăsa foarte ușor cu amenzi de circulație. Trebuie să rămâi atent în trafic, trebuie să nu dai ocazia oamenilor legii să te sancționeze pentru așa ceva.

O să te umfle râsul, dar dacă uiți să semnalizezi schimbarea direcției de mers pleci acasă mult mai sărac. Polițiștii au voie să îți acorde o sancțiune contravențională cuprinsă între 2 sau 3 puncte de amendă.

ADVERTISEMENT

Ești încă la început? Nicio problemă, doar că trebuie să respecți câteva reguli clare. Când nu s-a uscat nici cerneala pe carnet ești cam obligat să lipești în geam semnele de începător.

Trebuie să o faci atât pe lunetă, cât și pe parbriz. Lămâile, așa cum sunt cunoscute printre conducătorii auto cu experiență, te pot salva de 2 sau 3 puncte de amendă.

ADVERTISEMENT

Ce amenzi poți lua în trafic

Puțină lume știe că n-ai voie să forțezi nici măcar culoarea galbenă a semaforului. Tot 2 sau 3 puncte de amendă riști. O altă amendă usturătoare pentru un gest banal poate să vină iarna. Sezonul rece aduce la pachet zăpadă, noroi și plăcuțe de înmatriculare murdare. Când numărul unei mașini nu poate fi identificat polițiștii au dreptul să te tragă pe dreapta.

Amendă se dă, în mod evident, pentru lipsa centurii de siguranță. Vine și cu 2 puncte de penalizare la pachet, cât să nu mai faceți lucrul acesta și data viitoare. Vorbitul la telefonul mobil fără dispozitive hands free, ei bine, da. Înseamnă amendă.

ADVERTISEMENT

Distractiv până la un moment dat, dar să știți că dacă ascultați muzică la un volum ridicat puteți să primiți nu mai puțin de  4 – 5 puncte de amendă.

La fel se întâmplă și dacă mașina pe care o conduceți nu este dotată cu trusă medicală, triunghiuri reflectorizante și stingător. Nu uita că acestea trebuie să fie omologate.

O altă greșeală banală pe care o fac mulți șoferi este pătrunderea într-o intersecție blocată. Vă readucem aminte că indiferent de lumina semaforului nu aveți voie să aglomerați și mai rău. Totul se pedepsește cu 4 – 5 puncte de amendă și 3 puncte de penalizare.

Un gest aparent banal poate fi și trecerea pe culoarea roșie atunci când nu este nimeni în jurul tău. Indiferent că este ora 03.00 dimineața, că intersecția este goală, culoarea roșie a semaforului trebuie respectată cu sfințenie. Orice abatere vă poate lăsa fără carnet.

ADVERTISEMENT
Tags: