News

Un bărbat beat a sunat la 112 și a reclamat că a fost lovit de o mașină. Ce au descoperit, de fapt, polițiștii, l-au amendat cu 500 de lei

Un gălățean mort de beat a fost amendat de polițiști după ce a reclamat că a fost lovit de o mașină pe ulița din localitate.
14.02.2023 | 09:16
Un barbat beat a sunat la 112 si a reclamat ca a fost lovit de o masina Ce au descoperit de fapt politistii lau amendat cu 500 de lei
Poliția 112. Alarmă falsă. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Bărbatul în vârstă de 67 de ani a sunat la Poliție și a anunțat că a fost lovit de o mașină. În realitatea, bărbatul mort de beat alunecase pe gheață și s-a gândit că ar fi un lucru bun să mintă în această chestiune, deși rămâne neclar motivul.

Bărbat amendat pentru că a mințit Poliția

”La data de 9 februarie 2023, în jurul orei 18.10, Poliția Galați a fost sesizată telefonic prin intermediul Serviciului Național Apel Unic de Urgență 112, cu privire la faptul că pe strada Victor Vâlcovici, din municipiul Galați, ar fi avut loc un eveniment rutier în urma căruia o persoană ar fi fost rănită.

ADVERTISEMENT

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați, care s-au deplasat la fața locului, au identificat, în zona unui bar, un bărbat, cu vârsta de 67 de ani, din municipiul Galați, care a declarat faptul că în jurul orei 17.30, în timp ce se deplasa pe strada Victor Vâlcovici ar fi fost surprins și accidentat de un autoturism, al cărui conducător auto nu a oprit, continuându-și deplasarea.

Acesta a precizat ca după ce a fost accidentat, s-a deplasat la un bar, aflat în apropiere, iar ulterior, întrucât acuza dureri, a solicitat o ambulanță”, au transmis reprezentanții Poliției, conform Observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a ajuns în cele din urmă la spital unde a fost testat pentru consum de alcool, rezultând o valoare de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii au fost suspicioși și au verificat pe camerele de înregistrare stradale și au concluzionat că nimeni nu a fost lovit de nicio mașină.

Inițial, polițiștii l-au crezut pe cuvânt pe bărbat și au deschis penal pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului. ”În urma verificărilor efectuate, precum și a vizionării imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din zona, unde a fost sesizat, că ar fi avut loc accidentul rutier, s-a stabilit faptul că bărbatul de 67 de ani s-a autoaccidentat căzând în incinta unei societăți comerciale, după ce a alunecat pe o suprafață acoperită cu gheață.

ADVERTISEMENT

Acesta nu a fost atins, lovit sau împins de niciun autovehicul sau de vreo persoană”, a completat IPJ Galați. În cele din urmă întreaga poveste l-a costat pe bărbat 500 de lei pentru alarmarea fără motiv a organelor de poliție.

O situație similară a fost înregistrată în Ploiești în luna decembrie. Atunci, o fată de 11 ani a mințit că a fost lovită de o mașină, pentru a scăpa nepedepsită după o bătaie cu un coleg la școală. Mama fetei a chemat de urgență Poliția și Salvarea, fără a bănui că fiica sa o minte.

ADVERTISEMENT

Și în acest caz polițiștii s-au folosit de camerele de supraveghere pentru a demasca minciuna. Copila le-a recunoscut în cele din urmă că totul a fost un plan pus la cale pentru a scăpa de probleme pentru că s-a bătut cu un coleg la școală.

ADVERTISEMENT
Tags: