Fotbal international

Getafe, aproape de un dezastru: „A fost alegerea vieții să refuzăm deplasarea la Milano”

22.03.2020 | 16:13
Getafe aproape de un dezastru A fost alegerea vietii sa refuzam deplasarea la Milano
ADVERTISEMENT

Getafe urma să joace la Milano, contra lui Inter, în optimile Europa League, dar oficialii clubului spaniol au refuzat să se deplaseze în Lombardia, regiunea cel mai afectată de pandemia de coronavirus. Antrenorul lui Getafe, Jose Bordelas, recunoaște că spaniolii au fost aproape de un dezastru, oferind ca exemplu ce s-a întâmplat cu Valencia, care a jucat pe „San Siro” cu Atalanta.

Getafe a refuzat deplasarea în Lombardia

În urmă cu 10 zile, situația din Italia se înrăutățea cu fiecare oră care trecea, însă oficialii UEFA nu luaseră o decizie finală în privința disputării meciurilor programate în Lombardia, regiunea cel mai afectată, Atalanta – Valencia și Inter – Getafe.

ADVERTISEMENT

Jocul din optimile Champions League s-au disputat pe „San Siro”, iar la nici o săptămână Valencia anunța că 35% din club, incluzând jucători și staff, au fost depistați pozitiv cu coronavirus, situație în care ar fi fost, cel mai probabil, și cei de la Getafe, dacă nu refuzau să facă deplasarea la Milano pentru meciul cu Inter.

Jose Bordelas, antrenorul lui Getafe, recunoaște că decizia oficialilor clubului spaniol i-a ferit pe jucători și membri ai staff-ului tehnic de un posibil dezastru, oferind ca exemplu situația Valenciei.

ADVERTISEMENT

Alegerea președintelui nostru a fost incredibil de potrivită. Era înspăimântător să mergem acolo atunci, gândiți-vă doar la ce li s-a întâmplat altora care au mers la Milano, Valenciei și echipei de baschet de la Real Madrid.

Decizia președintelui nostru a deschis ochii întregii lumi. Existau mulţi oameni care gândeau că nu se va propaga epidemia şi că trebuie să continuăm să trăim normal.

ADVERTISEMENT

Timpul a dovedit însă că nu era deloc aşa, ne confruntăm cu pandemia. A fost alegerea vieţii să refuzăm deplasarea la Milano!”, a declarat Jose Bordelas în Gazzetta dello Sport.

„Sunt convins că UEFA va găsi o soluție”

Jose Bordelas susține că nu cunoaște deocamdată modalitatea în care s-ar putea disputa „dubla” cu Inter din optimile Europa League, dar este convins că UEFA va lua decizia optimă.

ADVERTISEMENT

Sperăm să putem juca şi s-o facem curând. Dacă nu va fi permis în maniera clasică, pe San Siro şi apoi la noi acasă returul, sunt convins că UEFA va găsi o soluţie convenabilă fără a defavoriza pe nimeni. 

Primii ce suferă din cauza acestei situaţii sunt jucătorii. Sunt îngrijoraţi şi vor să lucreze şi să se antreneze. Este clar că situaţia e dificilă, pentru că nu trebuie să se pregătească prea puţin, dar nici prea mult”, recunoaște antrenorul lui Getafe.

ADVERTISEMENT
Tags: