News

Gheorghe a fost spulberat de o mașină chiar în ziua în care se pregătea să-și obțină carnetul de șofer. ”Puiul tatei”

Gheorghe Rusu, un tânăr în vârstă de 26 de ani, a murit tragic într-un accident rutier produs în localitatea Montalto di Castro din regiunea Lazio, Italia.
18.03.2024 | 15:17
Gheorghe a fost spulberat de o masina chiar in ziua in care se pregatea sasi obtina carnetul de sofer Puiul tatei
Gheorghe a fost spulberat de o mașină chiar în ziua în care se pregătea să-și obțină carnetul de șofer. ”Puiul tatei”
ADVERTISEMENT

Familia se pregătește acum să-l înmormânteze, după ce tânărul a fost lovit din plin de o camionetă în timp ce mergea pe șoseaua Aurelia, spre Tarquinia. Accidentul s-a produs la primele ore ale dimineții, în apropiere de hotelul Ospite Inatteso, la kilometrul 107 în Montalto di Castro.

Gheorghe a fost spulberat de o mașină pe o șosea din Italia

Procuratura a deschis acum o anchetă pentru a determina cum s-a produs accidentul. Conform Rotalianul, tânărul a murit pe loc din cauza politraumatismelor suferite în timpul impactului, astfel că nu a mai fost necesară efectuarea autopsiei. Gheorghe Rusu era din județul Neamț și s-a mutat în Italia recent, fiind primit în gazdă de sora sa care trăia aici de foarte multă vreme, fiind stabilită în Montalto di Castro.

ADVERTISEMENT

Bărbatul lucra, la fel ca mulți români plecați în străinătate, în construcții. Ironia sorții face ca Gheorghe Rusu să fi fost ucis de o mașină chiar în ziua în care se pregătea să-și susțină examenul pentru a-și lua permisul de conducere.

”Tânărul lasă în urmă o familie devastată de durere, pe mama sa, care locuiește în aceeași zonă, tatăl său din România, două surori rezidente în Italia, un frate emigrat în Germania și șase nepoți”, arată sursa citată.

ADVERTISEMENT

Tatăl lui Gheorghe a publicat un mesaj pe pagina sa de Facebook, în amintirea lui Gheorghe. ”Te-ai stins în floarea tinereții lăsându-mi în urmă o veșnică trisțețe, puiul tatei! Dumnezeu să te ierte, alături de îngeri!”, a scris tatăl îndurerat. Românii mor pe capete nu doar pe drumurile din România, ci și din Italia sau alte țări din UE.

Cel mai recent exemplu este cel al unui tânăr de 40 de ani care și-a găsit sfârșitul în timp ce conducea un TIR într-o cursă pe drumurile din comuna Piazzola sul Brenta, din provincia Padova. Conform Rai News, românul a murit pe loc după ce s-a ciocnit de un alt camion, care ulterior a produs un accident în lanț în care au fost implicate trei autovehicule.

ADVERTISEMENT

Cauza principală a accidentului ar fi ceața care le-a provocat dificultăți mari inclusiv echipelor de salvare ajunse la fața locului. Din nefericire pentru șoferul din România, acesta era mort în momentul în care au sosit pompierii, astfel că aceștia nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

Tot mai mulți români mor pe drumurile din Italia

Un alt bărbat rănit într-un alt autoturism a fost transportat de urgență la spitalul din Cittadella. ”Pentru aplicarea operațiunilor de salvare în siguranță întreaga circulație din zonă a fost blocată. La fața locului s-au deplasat echipaje ale serviciilor medicale de urgență, forțele de ordine și pompierii”, au transmis salvatorii.

ADVERTISEMENT

Un alt român murea la fel de cumplit, tot în Italia, după un scenariu parcă desprins din filmele de groază. Aici, șoferul a fost străpuns de o bară metalică ce s-a desprins dintr-un camion care circula regulamentar la câțiva metri în față.

Conducătorul camionului care și-a pierdut pe drum bara de metal, aparent care nu era prinsă corespunzător, va fi cercetat acum pentru ”omor rutier”. Vor trebui să răspundă în fața legii și proprietarul companiei de transport din Ravenna, precum și directorul tehnic al firmei care încărcase marfa ignorând măsurile de siguranță.

ADVERTISEMENT