Fotbal intern

Gheorghe Chivorchian tranșează scandalul CSA Steaua – FCSB: „Dacă Gigi Becali n-ar fi preluat echipa, ar fi dispărut”

17.04.2020 | 13:04
Gheorghe Chivorchian transeaza scandalul CSA Steaua  FCSB Daca Gigi Becali nar fi preluat echipa ar fi disparut
Gigi Becali critică măsurile restrictive impuse pentru antrenamente. FOTO: Hepta
ADVERTISEMENT

Gheorghe Chivorchian, fost conducător Poli Timișoara, Ceahlăul sau Daco-Getica și secretar general al FRF, consideră că fără Gigi Becali Steaua ar fi ajuns să dispară din fotbalul românesc, situație financiară a clubului fiind delicată în 2003.

Gigi Becali, considerat salvatorul Stelei

Gigi Becali a devenit în ianuarie 2003 patron la echipa aceea se numea Steaua București, însă, la sfârșitul anului 2014, a pierdut dreptul de a folosi marca și emblema preluate inițial, iar clubul din București a devenit FCSB.

ADVERTISEMENT

Gheorghe Chivorchian, fost președinte la Poli Timișoara, Ceahlăul Piatra Neamț sau Juventus București, devenită ulterior Daco-Getica, și secretar general al Federației Române de Fotbal, consideră că Gigi Becali a salvat secția de fotbal a clubului Steaua în 2003.

Principalul argument folosit de Gheorghe Chivorchian este legat de situația financiară a clubului „r0ș-albastru” din urmă cu 17 ani.

ADVERTISEMENT

Când Becali a preluat clubul a fost salvarea clubului Steaua. Dacă Gigi Becali n-ar fi preluat secția de fotbal, probabil că ar fi dispărut.

Întâmplător, un an și ceva am fost și eu component al echipei Steaua și pot să vorbesc în calitate de fost jucător al echipei: dacă Gigi n-ar fi preluat fotbalul, probabil că eram în situația în care se află acum clubul Dinamo sau chiar mai delicată”, a declarat Gheorghe Chivorchian la TV ProX.

ADVERTISEMENT

„Stadionul acela nu este al Armatei”

Noul stadion din Ghencea a generat un nou conflict între FCSB și CSA Steaua, ultrașii „militarilor” considerând că formația lui Gigi Becali nu va putea evolua pe arena construită pentru EURO.

Totuși, Gheorghe Chivorchian consideră că orice echipă va putea evolua pe stadion „Steaua”, acesta fiind costruit din bani publici. De asemenea, fostul secretar general al FRF transmite că CSA Steaua nu va putea evolua în Liga 1, din cauza actualei organizări a clubului.

ADVERTISEMENT

CSA Steaua nu poate să evolueze în prima ligă. S-a vorbit de acel paragraf impus de UEFA, nu poți să evoluezi în prima liga dacă ești echipă departamentală. Stadionul este al statului, nu al Armatei.

Opinia mea este că acest club al Armatei, dacă va ajunge la șansa să facă pasul în prima ligă, va trebui sa găsească o variantă, asa cum a găsit-o Becali când a preluat clubul”, susține Gheorghe Chivorchian.

ADVERTISEMENT