Sport

Gheorghe Hagi a mai scos o „perlă”! A marcat la doar 16 ani în Liga 1 și a fost remarcat de FCSB. Video

Andrei Borza (16 ani) a reușit primul gol în SuperLiga în meciul dintre FC U Craiova 1948 și Farul. Fundașul stânga intră în topul celor mai tineri marcatori ai „marinarilor”.
28.10.2022 | 23:10
Gheorghe Hagi a mai scos o perla A marcat la doar 16 ani in Liga 1 si a fost remarcat de FCSB Video
Andrei Borza are doar 11 meciuri în SuperLiga și e evaluat la 100.000 de euro. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Andrei Borza a făcut o partidă de senzație în meciul dintre FC U Craiova 1948 și Farul Constanța. Fundașul stânga a devenit unul dintre cei mai tineri marcatori din istoria SuperLiga.

Andrei Borza a intrat în topul celor mai tineri marcatori ai lui Farul

Puștiul care împlilnește 17 ani pe data de 12 noiembrie a fost în premieră titular la Farul Constanța. Borza a făcut o partidă excelentă și a fost aproape să înscrie cu o execuție extrem de pretențioasă în minutul 27.

ADVERTISEMENT

La următoarea fază periculoasă a „marinarilor” puștiul lui Hagi a înscris un gol superb în minutul 36, cu un șut din afara careului de 16 metri care a lovit și bara în drum spre plasă.

Evaluat la 100.000 de euro, Borza a debutat în Liga 1 la meciul cu CS Mioveni, când a intrat în ultimele 13 minute și mai are contract cu Farul până în 2026.

ADVERTISEMENT

Conform gsp.ro, Andrei Borza este al cincilea cel mai tânăr marcator al celor de la Farul/Viitorul Constanța, după Enes Sali, Carlo Casap, Ianis Hagi și Alexandru Mățan. Borza se înscrie și pe lista celor mai tineri marcatori din istoria campionatului, pe locul 11.

Mihai Stoica și Giovanni Becali, impresionați de Andrei Borza

Fundașul stânga este comparat cu fostul căpitan al naționalei, Cristi Chivu, și are deja trei meciuri pentru România U19, fiind remarcat de managerul general al FCSB: „L-am văzut la meciul naţionalei U19, el fiind născut în 2005, noiembrie. Au jucat cu Letonia, în turneul de calificare pentru Elite, şi într-adevăr e un jucător interesant.

ADVERTISEMENT

Are şi un fizic frumos, un stâng bun… bine, echipa aia nu cred că e o generaţie reuşită, dar el clar a ieşit în evidenţă, fiind cu un an şi ceva mai mic”, a spus Mihai Stoica.

Ioan Becali a dezvăluit de curând că a fost întrebat de un impresar ce părere are despre Andrei Borza: „L-am văzut pe teren doar vreo 50 de minute, dar nu am mai văzut fundaş stânga atât de matur la vârsta lui!”.

ADVERTISEMENT

Andrei Borza, în top 60 cei mai talentați jucători născuți în 2005

Andrei Borza a fost remarcat și de către englezi, iar The Guardian l-a inclus în top 60 cei mai talentați jucători născuți în anul 2005.

Jurnaliștii i-au făcut o caracterizare de mare fotbalist: „Borza nu a împlinit nici măcar 17 ani, dar se descurcă în primul eșalon al României pentru echipa antrenată de Gheorghe Hagi. Deseori este comparat cu fostul căpitan al României, Cristian Chivu, datorită abilității sale de a juca balonul de la fund.

Borza a început să joace ca atacant, înainte să se mute la mijloc și, în cele din urmă, să devină fundaș stânga după ce Hagi a vorbit cu jucător despre acest lucru”.

Alex Stoian, a devenit al doilea cel mai tanar debutant din SuperLiga

Alex Stoian a fost trimis pe teren de Hagi în minutul 87, în locul lui Alexi Pitu, iar puștiul a devenit al doilea cel mai tânăr debutant din SuperLiga, la doar 14 ani.

Cum arată top 5 al celor mai tineri debutanți în Liga 1

1. Nicolae Dobrin (14 ani, 10 luni şi 5 zile) în Ştiinţa Cluj – Dinamo Piteşti 5-1 (1 iulie 1962)

2. Alex Stoian (născut 15 decembrie 2007) FCU Craiova – Farul

3. Rareş Lazăr (15 ani, 1 lună şi 19 zile) Ceahlăul – FC Vaslui 2-0 (17 mai 2014) la oaspeţi

4. Răzvan Popa (15 ani, 2 luni şi 13 zile) Dinamo – Sportul 1-3 (17 martie 2012) la oaspeţi

5. Codrin Epure (15 ani, 4 luni şi 14 zile) FC Vaslui – Astra 1-4 (19 mai 2014) la gazde

ADVERTISEMENT