Fotbal intern

Gheorghe Hagi, propunere pentru LPF: „Sezonul să fie înghețat și campionat cu 18 echipe de la anul!”

21.04.2020 | 20:13
Gheorghe Hagi propunere pentru LPF Sezonul sa fie inghetat si campionat cu 18 echipe de la anul
ADVERTISEMENT

Gheorghe Hagi, managerul de la Viitorul, consideră că actualul sezon din Liga 1 ar trebui „înghețat” iar prima divizie să se reia odată cu startul stagiunii 2020 – 2021, care să se dispute într-un format cu 18 echipe.

Propunerea lui Gheorghe Hagi pentru Ligă

Pandemia de coronavirus a suspendat activitățile fotbalistice pe teritoriul României de la începutul lunii martie, iar o dată certă de reluarea a Ligii 1 este încă necunoscută.

ADVERTISEMENT

În ciuda poziției luate de UEFA, care, prin vocea președintelui Aleksandar Ceferin, a anunțat că sezonul 2019 – 2020 trebuie încheiat pe teren, Gheorghe Hagi consideră că actuala stagiune a primei ligi din România nu mai trebuie reluată.

Patronul și managerul de la Viitorul transmite că actualul clasament din Liga 1 trebuie omologat drept cel final, iar fotbalul să se reia începând cu stagiunea viitoare, care ar trebui să se dispute într-un format cu 18 echipe.

ADVERTISEMENT

Eu cred că sezonul ăsta poate fi înghețat așa cum e acum, și în prima ligă să vină echipele din Liga 2.

Putem avea 18 echipe la anul, chiar dacă vom primi mai puțini bani din drepturile TV, dar trebuie văzut câte echipe din Liga 2 pot face față, din punct de vedere financiar, în prima ligă.

ADVERTISEMENT

Înainte de reluarea fotbalului trebuie să facem teste la toată lumea, ce facem dacă se infectează un jucător? Intră toată echipa în carantină?”, a declarat Gheorghe Hagi la TV Digisport.

Dacă propunerea lui Gheorghe Hagi va fi aplicată de forurile conducătoare ale fotbalului românesc, celor 14 formații deja prezente în Liga 1 li s-ar alătura primele patru clasate din eșalonul secund, UTA Arad, CS Mioveni, Turris Turnu Măgurele și FC Argeș.

ADVERTISEMENT

„Ianis și mâine ar juca bine într-un meci oficial”

Gheorghe Hagi transmite că Ianis s-a pregătit perfect în ultimele săptămâni, de când se află în izolare la domiciliu, și ar putea reveni pe gazon pentru un meci oficial în orice moment.

Ianis se antrenează foarte bine de o lună, cred că mâine dacă ar trebui să joace un meci oficial ar face-o foarte bine.

Așteaptă și Ianis să vadă când vom putea începe, dar el este liniștit. I-am pus și o bicicletă acasă, trimite toate datele și cât a alergat celor de la Rangers în fiecare zi”, transmite Gheorghe Hagi.

ADVERTISEMENT
Tags: