Sport

Gheorghe Hagi, un nou discurs manifest după Farul – Voluntari 2-1. Cere măsuri drastice în România: “Să ieșim toți în stradă”

Gică Hagi face ce știe mai bine și produce fotbal. Farul a urcat pe primul loc după victoria cu FC Voluntari 2-1. ”Regele” a izbucnit la finalul meciului cerând autorităților să facă legi favorabile pentru sport.
23.08.2022 | 10:42
Gheorghe Hagi un nou discurs manifest dupa Farul  Voluntari 21 Cere masuri drastice in Romania Sa iesim toti in strada
Gică Hagi a dus-o pe Farul pe primul loc al clasamentului, dar trage încă un semnal de alarmă. Echipa lui nu are buget pe măsura ambițiilor fostului mare fotbalist. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Farul Constanța a urcat pe primul loc în SuperLigă după victoria cu FC Voluntari, dar Gică Hagi nu e fericit. Nu rezultatele și jocul echipei lui îl nemulțumește, ci lipsa de implicare a autorităților în dezvoltarea sportului.

Gică Hagi: ”Trăim de azi pe mâine”

Cel mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor, Gică Hagi, a făcut o nouă pledoarie pentru fotbal. Acesta speră ca toate cele trei echipe românești să se califice în grupele Conference League și a profitat de moment pentru a cere cu fermitate implicarea legislativului în dezvoltarea sportului.

ADVERTISEMENT

”Sper să meargă toate echipele românești în grupe, să fie bine. Avem nevoie de entuziasm, emulație bună în rândul suporterilor, al tuturor. Ca să resuscităm puțin și sportul colectiv.

Sperăm ca și cei de sus să înțeleagă că trebuie să vină cu o facilitate, o lege bună, care să aducă parteneri buni și să dea stabilitate pe termen mediu și lung. Altfel, trăiăm de azi pe mâine. O facem, o spuneți la televizor, dar nu se ia nicio măsură. Parcă nu se aude nimic.

ADVERTISEMENT

Trebuie să ieșim toți pe stradă să dea o lege să se implice multinaționale? Multinaționalele trebuie să resusciteze sportul românesc, nu Primăria, nu Consiliul Local, care trebuie să facă infrastructura și să renoveze tot ceea ce a lăsat în 1990 fostul regim.

Dacă vrem să ne mai batem cu vecinii. Dacă nu, rămânem în spate”, a spus Hagi, la conferința de presă de după meciul cu FC Voluntari.

ADVERTISEMENT

Ce altă soluție propune Gheorghe Hagi pentru revitalizarea fotbalului

”Regele” nu este la primul discurs manifest de acest gen. Fostul mare fotbalist cere de ani de zile statului să elaboreze o lege a Sportului care să vină în sprijinul celor care dezvoltă proiecte sportive.

Fostul decar și căpitan al echipei naționale este de părere că firmele și companiile care au cifre de afaceri uriașe ar trebui să fie încurajate să cumpere cluburile de fotbal din România și să investească măcar 3% din cifra de afaceri.

ADVERTISEMENT

”Democrația e bazată pe firme. Societățile care fac miliarde în România să vină să cumpere cluburi, să facă bugete foarte mari pentru că produc bani în România. Nu suntem doar o țară de consum. Să facă Guvernul o lege: 1, 2 sau 3% din cifra de afaceri, să implice multinaționalele.

Cum și noi avem Portul Constanța. Nici nu ne-am dat bună ziua, suntem așa de departe că nu ne vedem unii cu ceilalți. Există interes? Nu! Ce facem? Ne dorim sau nu? Trebuie să spunem în față lucrurile. Vrem sport? Așa vor ieși doar individual Simona, băiatul ăsta Popovici, care ne duce în lume și e fantastic”, a adăugat Hagi.

Antrenorul Farului a reiterat faptul că echipa de la malul mării nu are un buget solid, pe măsura ambițiilor și aspirațiilor lui și că acest lucru se datorează neimplicării companiilor din zona Dobrogei.

”Eu sunt mic. Asta e forța mea, doar să antrenez, să fiu pe teren. Eu încerc să-mi fac meseria, dar banii nu sunt acolo. Nu am! Asta e singura problemă la Farul. Dar nu numai la Farul, ci la toate cluburile din România. Sunt probleme clare ale fotbalului românesc.

Voi vreți Champions League, vreți să ne batem, dar jucătorii buni trebuie să-i plătești. Și trebuie măsurată bine, că la mine e groasă. Eu sper să vină sus toată lumea în Constanța. E echipa Dobrogei, trebuie să vină toată lumea. Și sperăm să facă și stadionul nou la Constanța până în 2024, maxim 2025”, a încheiat Gică Hagi.

ADVERTISEMENT