Sport

Gheorghe Hagi, încă un discurs de povestit nepoților: „Nu putem trăi cu bombe și cu ce vedem, asta nu poate exista!”

Antrenorul celor de la Farul Constanța, Gheorghe Hagi, a avut un discurs-manifest la adresa războiului din Ucraina și condamnă în termeni duri intervenția militară a Rusiei.
08.03.2022 | 13:25
Gheorghe Hagi inca un discurs de povestit nepotilor Nu putem trai cu bombe si cu ce vedem asta nu poate exista
ADVERTISEMENT

„Regele” condamnă războiul din Ucraina și este oripilat de imaginile care se succedă pe toate canalele de televiziune de pe glob și condamnă acțiunile Rusiei.

Gheorghe Hagi vrea să uite acest coșmar: „Sunt foarte multe interese, foarte mulți bani la mijloc!”

Gică Hagi apreciază mai mult ca oricând șansa de a trăi în pace și armonie și vrea ca războiul dintre Rusia și Ucraina să se sfârșească urgent. Jumătate din conferința de presă de la finalul meciului cu Universitatea Craiova, Hagi a vorbit despre drama poporului ucrainian.

ADVERTISEMENT

„Cu toții ne dăm seama ce bine e să ai pace, să fie liniște. Cred că nimeni în lume nu-și dorește acest lucru. Eu îmi doresc să se oprească cât mai repede, toată lumea pierde din acest lucru. Zic și eu «stop» cât mai repede, să se înțeleagă”.

Fostul mare fotbalist e convins că acest război nu este altceva decât o luptă pentru supremație între marile puteri: „Sunt foarte multe interese, foarte mulți bani la mijloc. Din cauza asta vin toate problemele societății în momentul de față, de la interese mari și bani foarte mulți. Nu ne mai săturăm! Ar trebui să fim oameni, mai normali, să eliminăm aceste lucruri care nu mai au ce căuta în societate”.

ADVERTISEMENT

„Regele” le cere tuturor să lase armele jos, pentru că nimeni pe această lume nu poate prospera în asemenea circumstanțe odioase: „Cei care au intrat în Ucraina ar trebui să se oprească. Noi, ceilalți, suntem mici. Cei mari, care au putere și informații, să se oprească cât mai repede. Nu e nevoie de așa ceva. Vrem pace, liniște, să fie sport, cultură, sănătate, viață frumoasă”.

Gheorghe Hagi e revoltat: „Nu putem trăi cu bombe și cu ce vedem, asta nu poate exista!”

Hagi nu vrea să creadă drama pe care o țară întreagă o trăiește și amenințarea care planează asupra întregii lumi:

ADVERTISEMENT

„Nu putem trăi cu bombe și cu ce vedem, asta nu poate exista. Nu-mi vine să cred, de când a început sunt șocat. Vreau, nu vreau, mă gândesc mai mult la acest lucru decât la fotbal. Opriți-vă, să ne bucurăm cu toții de sănătate și de liniște, să fie pace pe pământ! Mă gândesc mai mult la asta decât la fotbal. Opriți-vă! Să fie pace pe Pământ!”.

Gheorghe Hagi acuză marile puteri ale lumii de lăcomie și de o sete nestinsă pentru putere: „Nu știu ce e în mintea celor care atacă, care pornesc un război. Ce gândesc, ce vor să facă? Nu le ajunge odată ce au? Ce vrei, de ce vii la mine în casă? Le vrei pe toate? Nu vă săturați, la câți bani și câtă putere aveți? Noi, cei normali, vrem să trăim și noi frumos. Dezamăgire, suferință, durere. Nu-mi vine să cred! Pentru ce? Am avut pandemie doi ani, acum a venit și asta!

ADVERTISEMENT

Săracii de ei. Din păcate, eu sunt mic. Ce am zis eu e nimic. Nu cred că se ia în seamă! Valorile se pierd și trăim aceste clipe. Cei care au bani mulți nu trebuie să facă războaie și fiecare țară să aibă integritatea ei și să ne simțim bine. E greu să înțeleg să merg la vecinul și să îi fac nu știu ce! Poate eu sunt pe altă undă sau nu am interese mari. Doamne-ajută să se oprească repede, să fie pace și să ne liniștim. Să jucăm fotbal sau altceva!” a mai declarat Hagi.

ADVERTISEMENT