News

Gheorghe Nichita, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. Decizia e definitivă. Mesajul fostului primar din Iași

05.08.2020 | 20:21
ADVERTISEMENT

Gheorghe Nichita, fostul primar al orașului Iași, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare.

Fostul politician făcuse apel și s-a ales drept „recompensă” cu un an în plus la sentința finală.

ADVERTISEMENT

Judecătorii Curții de Apel București l-au adăugat lui Nichita un an la sentința finală pentru fapte de corupție, astfel că bărbatul va intra după gratii pentru următorii cinci ani.

Fostul primar din Iași, Gheorghe Nichita, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare

Desigur, teoretic, căci practic va ieși mai repede așa cum se întâmplă de obicei în România. Nichita a fost găsit vinovat de luare de mită, după ce ar fi primit 10% dintr-un contract de aproape 70 de milioane de lei atribuit firmei UTI.

ADVERTISEMENT

Primarul ar mai fi beneficiat de reduceri la un hotel de lux din București, dar și cazare în China. Potrivit procurorilor, totalul sumelor și beneficiilor primite drept mită de Nichita este 3.693.710 lei.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA MOMENTUL ÎN CARE FOSTUL PRIMAR ESTE RIDICAT DE POLIȚIȘTI

Decizia Curții de Apel București este definitivă. Fostul primar și-a acceptat sentința și a mărturisit că este pregătit să ajungă la închisoare. „Sunt acasă. Aştept să fiu sunat şi îmi fac bagajul”, a mărturisit Gheorghe Nichita, conform Digi 24.

ADVERTISEMENT

De asemenea, omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu a fost condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită. Potrivit cercetărilor, în anul 2013 în contextul implementării proiectului „Sistem de Management de Trafic în Municipiul Iași”, care privea fluidizarea traficului rutier și pietonal, finanțat din fonduri europene, fostul primar din Iași a pretins foloase necuvenite pentru a facilita câștigarea licitației de către asocierea UTI – IBC.

Contractul avea o valoare de 69.614.309 lei, fără TVA. Totodată, judecătorii au pus sub sechehstru 2.4 milioane de lei din conturile afaceristului Gabriel Mardarasevici și 1.2 milioane de lei din conturle lui Urdăreanu, potrivit Digi 24.

ADVERTISEMENT

Banii ar fi fost mita dată de cei doi afaceriști fostului primar al orașului Iași pentru a le facilita câștigarea contractului menționat în dosar.

ADVERTISEMENT
Tags: