News

Gheorghe Piperea îi îndeamnă pe români să nu facă recensământ online: ”Așteptați recenzorul și completați doar rubricile care nu vă fură datele personale. Orice amendă, după aceea, e ilegală”

Avocatul Gheorghe Piperea face un îndemn pentru românii care vor să completeze chestionarele de recensământ în online. El avertizează că ni se pot fura toate datele personale.
16.05.2022 | 08:29
Gheorghe Piperea ii indeamna pe romani sa nu faca recensamant online Asteptati recenzorul si completati doar rubricile care nu va fura datele personale Orice amenda dupa aceea e ilegala
Ce spune avocatul Gheorghe Piperea despre recensământul online. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

”Așteptați recenzorul și completați doar rubricile care nu vă fură datele personale. Orice amendă, după aceea, e ilegală”, îi îndeamnă avocatul Gheorghe Pipierea pe românii care vor să completeze în online chestionarele de recensământ.

Gheorghe Piperea spune că ni se pot fura toate datele personale prin recensământul online

Gheorghe Piperea avertizează că printre datele personale care pot fi colectate de autorități și furnizate pe internet se află și cele referitoare la boală, bănci și, astfel, există posibilitatea ”să vă știe mai bine decât vă știți voi înșivă.”

ADVERTISEMENT

De asemenea, avocatul subliniază că nu este constituțională reglementarea recensământului prin OUG.

”Este reglementat prin oug, iar acele oug care se insinuează în domeniul drepturilor și libertăților sunt neconstituționale în întregime; în caz că sunteți amendați în baza acestei oug faceți plângere contravențională și încercați să duceți procesul la CCR.

ADVERTISEMENT

Eeste, în prima fază, digital, punându-vă în postura de a vă auto-recenza; dacă o faceți, vă donați datele cu caracter personal, informațiile referitoare la proprietate și “știrile” despre relații personale și starea de sănătate/boală, statului, băncilor, companiilor farma și IT;

Toată persoana voastră, tot patrimoniul vostru, devin informatizate, după care ei vă vor ști mai bine decât vă știți voi înșivă; controlul și chiar anularea voastră ca persoană cu drepturi și libertăți vor fi jocuri de copii; eu nu mă voi auto-recenza”, a scris avocatul pe facebook.

ADVERTISEMENT

Cum completăm recensământul în format fizic

Gheorghe Piperea a punctat și faptul că amenda nu se poate aplica pentru refuzul de a completa în online chestionarele de recensământ, ci doar în format fizic, atunci când ni se solicită de către recenzor.

Odată de recenzorul va bate la ușa noastră, trebuie să bifăm doar rubricile care nu ne ”fură date și informații cu caracter personal”, a mai precizat avocatul.

ADVERTISEMENT

”Amenda nu se aplică pentru refuzul auto-recenzării digitale, ci pentru refuzul recenzării; așteptați recenzorul, puneți-l la treabă, că de aia e plătit din bani publici.

Completați doar acele rubrici care nu vă fură date și informații cu caracter personal; orice amendă, după aceea, e ilegală. Succes și hai Liberare!” a mai scris avocatul Gheorghe Piperea.

Reamintim că recensământul online a început pe data de 14 martie. Este pentru prima oară când în țară se poate face acest lucru în format digital.

De altfel, autorecenzarea a expirat pe data de 15 mai. Urmează ca recenzorii să îi caute pe românii care au evitat procedura, până pe data de 17 iulie.

ADVERTISEMENT