Sport

Gheorghe Tadici a reacționat după ce a fost acuzat că și-a bruscat o elevă: “Eu nu îmi permit să le jignesc!”

HC Zalău a învins CSM Rm. Vâlcea cu 21-20 în etapa a 9-a a Ligii Florilor, iar antrenorul Gheorghe Tadici a fost acuzat de un comportament agresiv la față de una dintre elevele sale.
22.11.2021 | 21:39
Gheorghe Tadici a reactionat dupa ce a fost acuzat ca sia bruscat o eleva Eu nu imi permit sa le jignesc
Gheorghe Tadici a trântit-o pe banca de rezerve pe Alexandra Vrabie
ADVERTISEMENT
24-11-2021
20:23

Gheorghe Tadici, surprins de amploarea scandalului: "Eu îmi permit să le jignesc pe ele, când muncim cot la cot, zi de zi?"

Gheorghe Tadici a reacționat după ce în spațiul public a apărut un filmuleț în care este acuzat că își bruschează o elevă, Alexandra Vrabie. Antrenorul celor de la HC Zalău și-a expus punctul de vedere: 

“Şi ea (n.r. – Alexandra Vrabie) a fost şocată de modul în care s-a relatat acest episod în presă. Ea e plecată acum, e pe la Făgăraş parcă. Mi-a dat mesaj şi m-a întrebat: «Domnul profesor, ce se întâmplă cu atâta tam-tam»?

Pentru ce se insistă pe faza asta? Era normal ca dumneavoastră să ma opriţi şi să-mi atrageţi atenţia să nu mai persist în greşelile comise până atunci». Asta mi-a scris fata. Vă trimit şi mesajul.

Eu nu înţeleg un lucru. Ce se doreşte, de fapt? Vrem antrenori-roboţi care n-au voie să le zică nimic jucătoarelor?! La faza respectivă, eu am oprit-o pe Alexandra şi am întrebat-o: «Dar noi ce am antrenat în ultimele zece zile? Unde arunci?».

Ea mi-a răspuns, după care i-am zis: «Treci pe bancă». Pe imagini s-a văzut că aş fi împins-o. Dar ea, de fapt, trecea prin faţa mea şi eu voiam să mă întorc la joc. Ah, că eram încruntat?

Păi, era gălăgie în sală şi eram concentrat. N-aveam nimic cu Alexandra. Dar noi ce vrem, de fapt? Poate că nici nu mai am voie să clipesc…Dar eu cred că tot acest scandal are legătură cu altceva…

Păi, eu îmi permit să le jignesc pe ele, când muncim cot la cot, zi de zi? Credeţi-mă că noi, ca volum de antrenamente, facem la Zalău cât nu fac şapte echipe la un loc!”, a spus Tadici pentru Adevărul

Antrenorul echipei feminine de handbal HC Zalău, Gheorghe Tadici, a avut o atitudine dură față de Alexandra Vrabie în meciul câștigat pe teren propriu cu CSM Rm. Vâlcea, 21-20, care a contat pentru etapa a 9-a a Ligii Florilor.

În minutul 20:47, la scorul 9-9, sportiva a ratat șansa să-și aducă echipa în avantaj pe tabela de marcaj, iar la câteva secunde a fost eliminată pentru 2 minute. În momentul în care a ajuns în dreptul băncii de rezerve a echipei sale, Vrabie a fost luată în colimator de Tadici.

ADVERTISEMENT

Alexandra Vrabie a fost bruscată de Gheorghe Tadici

Tehnicianul a apucat-o de cotul stâng și i-a vorbit pe un ton ridicat timp de câteva secunde. La final, a tras-o de mână.

 

Limbaj suburban al lui Gheorghe Tadici la adresa elevelor lui

Tadici a mai folosit cuvinte obscene la adresa elevelor lui, după care le-a spus „dobitoacele dracu’” și „să vă ia dracu’”. Ulterior, el a fost suspendat de Comisia de Disciplină a Federației Române de handbal pentru 8 etape.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul a argumentat, ulterior, că a fost nervos în timpul partidei din cauza unui deces în familie. Până la urmă, suspendarea a fost redusă la jumătate și, cu toate acestea, fostul selecționer se simte vânat.

Domnule, te rog să mă crezi că deja mi-am cerut scuze în fața echipei, cu toate că două jucătoare m-au adus în halul ăsta din cauza greșelilor pe care le-au făcut pe teren. Repet: am vorbit cu fetele și mi-am cerut scuze.

ADVERTISEMENT

Gheorghe tadici și-a justificat atitudinea prin decesul sorei lui

Dar am repetat de 100 de ori, practic, ceea ce trebuiau să facă pe teren, iar aceste două jucătoare făceau tot ca ele. M-au scos din minți și am cedat. De la 10-6 ajunsesem din cauza greșelilor acestor fete la 10-9.

Însă vreau să știți și care a fost motivul principal de am fost atât de încărcat și stresat emoțional, pe lângă faptul că am fost și foarte obosit. Vreau să știți că mi s-a întâmplat o nenorocire în familie, iar eu am rămas lângă echipa mea să îmi disput meciurile.

ADVERTISEMENT

Abia apoi m-am dus să îmi înmormântez sora. Eu, cel care consider că am avut rezultate foarte mari în handbalul românesc, mă simt un om vânat.

Da, sunt un om vânat. De ce, domnule Dedu? Oamenii ca mine deranjează foarte tare, dar cu oameni ca noi s-au obținut rezultate. Acești oameni dau în mine așa cum s-a dat în domnul Belu și în doamna Bitang”, spunea Tadici la vremea respectivă, conform gsp.ro.

Propunerile lui Gheorghe Tadici pentru redresarea handbalului feminin românesc

Înainte de începutul sezonului, Gheorghe Tadici a făcut unele propuneri pentru ca handbalul feminin românesc să fie redresat și a solicitat, în acest sens, o şedinţă a Consiliului de Administrație al federației române.

Tadici are în vedere trei propuneri concrete care să stopeze rezultatele modeste ale handbalul feminin românesc la turneele finale, având în vedere că România a încheiat pe locul 12 la ultimele două turnee finale.

Ultimul rezultat important al naţionalei României a fost locul 4 la Campionatul European din 2018. Au urmat apoi eşecurile de la CM 2019 şi CE 2020, iar la începutul acestui an, România a ratat prezenţa la JO.

Fostul selecționer se referă la următoarele aspecte:

  1. Introducerea unei reguli privind înscrierea în raportul de joc la Liga Națională Feminin a minimum 8 jucătoare de cetățenie română la fiecare joc.
  2. Introducerea regulii potrivit căreia echipele din Liga Națională Feminin să aibă permanent în teren 3 jucătoare de cetățenie română începând cu sezonul 2022-2023 și 4 jucătoare de cetățenie română începând cu sezonul 2023-2024.
  3. Introducerea regulii folosirii în fiecare joc la Liga Națională a unei jucătoare U21 minimum 15 minute și a unei jucătoare U23 minimum 30 minute.
ADVERTISEMENT