Life

Gheorghe Turda, scandal cu Ducu Bertzi: “El nu se năștea ca artist”

Gheorghe Turda, implicat într-un scandal cu Ducu Bertzi. Ce l-a deranjat pe interpretul de muzică populară la solistul de folk.
22.06.2023 | 20:03
Gheorghe Turda scandal cu Ducu Bertzi El nu se nastea ca artist
Gheorghe Turda, supărat pe Ducu Bertzi. Sursa foto. Facebook/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Gheorghe Turda este implicat într-un scandal cu Ducu Bertzi. Cântărețul de folk interpretează melodiile folcloristului, dar nu i-a cerut voie pentru a face asta.

Gheorghe Turda, scandal cu Ducu Bertzi. De ce l-a supărat interpretul de folk

Interpretul de muzică populară este foarte supărat pe fostul său coleg de scenă, Ducu Bertzi. Acesta din urmă îi cântă melodiile, însă nu i-a cerut permisiunea de a face acest lucru.

ADVERTISEMENT

Acesta ar vrea, însă, ca Ducu Bertzi să-l contacteze pentru a rezolva problema legată de melodii și să menționeze că nu îi aparțin. Gheorghe Turda a mai spus că fostul său coleg nici nu era născut atunci când el interpreta acele piese.

“Părerea mea față de fostul meu coleg de scenă Ducu Bertzi, pentru că el este folk-ist nu e cântăreț de folclor și este cu totul altceva… pot să spun că eu l-am apreciat și-l apreciez la modul general pe Ducu, că este moroșan de-al meu, dar el nu se năștea când eu cântam aceste piese muzicale”, a declarat interpretul de muzică populară la Antena Stars.

ADVERTISEMENT

Gheorghe Turda susține că a încercat să discute cu Ducu Bertzi despre piese, însă acesta tot nu a făcut nimic în acest sens. Artistul nu va intenta niciun proces împotriva cântărețului de folk.

În schimb, vrea doar ca Ducu Bertzi să menționeze atunci când interpretează piese din repertoriul lui Gheorghe Turda. El nu se năștea ca artist și ca persoană fizică, când eu cântam aceste piese muzicale.

ADVERTISEMENT

Dar sunt mâhnit de treaba asta, pentru că nu a avut bunul simț să-mi ceară voie. Am avut o singură discuție și i-am zis să declare pe scenă că este din repertoriul meu, atât i-am cerut.

Eu sunt ortodox și nu am de gând să mă plimb la procese pentru folclorul care ne aparține nouă. Nu voi intenta niciun proces pentru că, dacă lipsește bunul simț la un om, înseamnă că este prost educat”, a mai spus artistul, potrivit spynews.ro.

ADVERTISEMENT

Gheorghe Turda, trădat de prieteni și de colegii de scenă

Gheorghe Turda a mai spus, în cadrul aceluiași interviu, că mai mulți foști colegi de scenă l-au trădat de-a lungul timpului. Cântărețul a avut foarte mare încredere în persoanele respective și chiar le-a ajutat enorm.

În cele din urmă, artistul a fost dezamăgit de cei care l-au trădat și a suferit destul de mult. “Ca să fiu sincer cu dumneavoastră, m-au dezamăgit total! Eee… uneori da (n.r. a durut trădarea), pentru că eu am investit… din punct de vedere sufletește, am suferit că m-au trădat”, a mai spus interpretul recent, în cadrul unei emisiuni.

ADVERTISEMENT