Life

Gheorghe Visu împlinește 71 de ani. Cum arată și cu ce se ocupă în prezent marele actor

Gheorghe Visu împlinește 71 de ani pe 2 iulie 2022. Uite cum arată și cu ce se ocupă în prezent marele actor, celebru mai ales datorită rolului din “Inimă de țigan”.
02.07.2022 | 06:35
Gheorghe Visu implineste 71 de ani Cum arata si cu ce se ocupa in prezent marele actor
Gheorghe Visu împlinește 71 de ani. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Gheorghe Visu a ajuns la vârsta de 71 de ani. Îndrăgitul actor are o carieră impresionantă în lumea teatrului și filmului.

Ce studii are Gheorghe Visu

Născut la 2 iulie 1951 în București, Gheorghe Visu este unul dintre cei mai apreciați actori de teatru, televiziune și film din România.

ADVERTISEMENT

Interpretul lui State Potcovaru a avut mai multe pasiuni încă din adolescență, cum ar fi chitara și desenul. A absolvit Liceul nr. 25, după care a intrat la Institutul de Arta Teatrală și Cinematografică “I. L. Caragiale”, acolo unde a studiat Arta Actorului.

Calitățile sale fizice și actoricești l-au ajutat să fie descoperit de producătorii din cinematografie și distribuit alături de mari actori și actrițe din România.

ADVERTISEMENT

De-a lungul carierei a jucat alături de Radu Beligan, Draga Olteanu-Matei, Victor Rebengiuc, Valeria Seciu, Gheorghe Dinică, Răzvan Vasilescu și Marin Moraru. A ajuns unul dintre cei mai iubiți actori de teatru și film din România.

Gheorghe Visu a debutat în teatru atunci când încă era elev, apoi ca student la IATC. După ce a absolvit facultatea, în 1974, actorul a devenit angajat al Teatrului Național din București.

ADVERTISEMENT

A primut mai multe distincții până în prezent, printre care și Premiul pentru cel mai bun actor în  rol principal “Trofeul Gopo”,  Gala Premiilor Gopo 2017, pentru rolul Hogaș din filmul “Câini” (2006).

Cu ce se mai ocupă în prezent actorul ajuns la 71 de ani

Gheorghe Visu preferă să stea departe de lumina reflectoarelor. Acesta postează regulat pe rețelele sociale, acolo unde este urmărit de mii de oameni.

ADVERTISEMENT

În prezent, marele actor apare mai mult pe scenă și își ține la curent fanii în legătură cu piesele în care poate fi văzut jucând.

Nu a mai apărut într-un film din 2019, atunci când a avut un rol principal în producția “Heidi”, în regia lui Cătălin Mitulescu.

Pe pagina de Facebook, acolo unde este destul de activ, Gheorghe Visu postează regulat imagini, versuri sau picturi pictate chiar de el.

Actorul se menține foarte bine la 71 de ani și are foarte multă energie, motiv pentru care încă apare adesea în piese de teatru.

Gheorghe Visu
Gheorghe Visu, în cadrul unui interviu. Sursa foto: Capturi YouTube TVR 2/ Colaj Fanatik

Care au fost rolurile ce l-au consacrat pe Visu

Gheorghe Visu a jucat în zeci de filme, piese de teatru și seriale de televiziune de-a lungul carierei sale.

Printre producțiile cinematografice în care a apărut se numără “Un zâmbet pentru mai târziu” (1974), “Mireasa din tren” (1980), “Un echipaj pentru Singapore” (1982), “Balanța” (1992), “Terminus Paradis” (1998) și “Jocul de-a vacanța” (2016).

A apărut și în seriale de televiziune, iar cel mai cunoscut rol este cel al lui State Potcovaru din “Inimă de țigan” (2007 – 2008), alături de Carmen Tănase.

Telenovela a continuat și cu “Regina”, “State de România” și “Moștenirea”, dar și cu filmele “State de România – Student la Sorbona” (2009) și “State și Flacăra – Vacanță la Nisa” (2010). A jucat și în serialul “Pariu cu viața” timp de un sezon.

În cadrul unui interviu, Gheorghe Visu a mărturisit că rolul lui State l-a schimbat pentru totdeauna. Actorul a spus că cele mai frumoase momente din cariera sa au fost în perioada în care l-a interpretat pe celebrul personaj din telenovelele Acasă TV.

“Cea mai frumoasă perioadă a vieții mele de actor este acolo din multe puncte de vedere. Eu acolo m-am jucat pe mine. Eu ce fac acolo, făceam acasă demult cu prietenii. Acolo e viața mea particulară.

Acolo e felul meu de a mă distra. Impulsul mi-a fost dat de regizorul Iura Luncașu și 70% din improvizații vin de la el.”, a declarat Gheorghe Visu într-un interviu pentru emisiunea La Măruță, de la Pro TV.

Mai mult, rolul lui State l-a ajutat să fie mai încrezător în el și în felul de a face comedie.

“În afară de partea materială, e foarte plăcut să vezi că te salută cineva în supermarket. Am căpătat o anumită încredere în mine, în felul meu de face comedie.”, a adăugat Gheorghe Visu.

ADVERTISEMENT
Tags: