News

Gholamreza Mansouri, sinucidere sau asasinat? Indiciul oferit de aplicația Whatsapp

21.06.2020 | 16:21
Gholamreza Mansouri sinucidere sau asasinat Indiciul oferit de aplicatia Whatsapp
Gholamreza Mansouri, sinucidere sau asasinat Indiciul oferit de aplicația Whatsapp
ADVERTISEMENT

Gholam Reza Mansouri (54 de ani) a murit într-un hotel din Centrul Capitalei după ce a căzut de la un etaj superior. Iar decesul este din ce în ce mai suspect, după ultimele informații făcute de avoctul său. 

Presa iraniană întărește ideea că moartea lui Gholam Reza Mansouri este suspectă. Bărbatul de 54 de ani a fugit, mai întâi, în Germania, iar apoi a ajuns în România. El a fost un suspect cheie într-un dosar foarte mediatizat privind corupția din Justiția din Iran.

ADVERTISEMENT

Mansouri a fost pus sub control judiciar în România și urma să afle dacă va fi extrădat. Asta în condițiile în care, într-o filmare postată de Youtube, la începutul lunii, el a insistat că vrea să se întoarcă de bună voie în Iran.

Gholamreza Mansouri, sinucidere sau asasinat? “Nu s-ar fi sinucis niciodată”

De atunci au apărut speculații că judecătorul acuzat că ar fi primit o mită de 500.000 de euro va fi ucis înainte de a reveni în țară. La câteva zile după ce s-a scris că Mansouri are zilele numărate, el a fost găsit mort, într-un hotel din centrul Capitalei.

ADVERTISEMENT

El a fost cazat la un hotel aflat la 700 de metri de ambasada Iranului. Avocatul lui Mansouri a spus în presa iraniană că nu s-ar fi sinucis niciodată:

„Atât eu, cât şi familia dânsului avem această convingere: el nu s-ar fi sinucis niciodată! Mansouri a negat tot timpul acuzaţia că ar fi luat mită şi avea dovezi solide pentru a-şi susţine cauza.

ADVERTISEMENT

Miercurea trecută, domnul Mansouri s-a dus la ambasadă, în timp ce vorbea cu mine la telefon. Când a intrat în incinta ambasadei, s-a prezentat şi a cerut o audienţă la domnul ambasador. În timp ce era în ambasadă, domnului Mansouri i s-a făcut rău, fiindcă avea cancer.

Cu permisiunea ambasadorului, a rămas acolo, în clădire, până joi seară, când a fost dus la un spital din Bucureşti. Imediat după ce a ajuns la spital, a fost pus sub control judiciar”, a spus avocatul.

ADVERTISEMENT

“Ora morţii a fost declarată 14.30, ora Bucureştiului. Dar eu, personal, i-am verificat aplicaţia de WhatsApp şi am văzut că ultima dată a fost activ la ora 15.15”

Avocatul Najaf Poursani a continuat seria dezvăluirilor pentru agenția Ilna, citată de Adevărul: „Vineri, în ziua în care a fost găsit mort, domnul Mansouri avusese o conversaţie telefonică, dimineaţa, în jurul orei 11, cu fratele său. I-a transmis acestuia că se simte bine şi că şi-a mai revenit, după ultimele probleme medicale. Apoi, am fost anunţaţi că dânsul s-a sinucis.

Ora morţii a fost declarată 14.30, ora Bucureştiului. Dar eu, personal, i-am verificat aplicaţia de WhatsApp şi am văzut că ultima dată a fost activ la ora 15.15. E un detaliu care va complica acest caz. Nu ştiu cine are telefonul lui mobil, în acest moment“, a afirmat avocatul bărbatului găsit mort.

ADVERTISEMENT
Tags: