Sport

Gică Barbu, fost atacant la Universitatea Craiova, Farul, Ceahlăul și FC Național, a murit la vârsta de 53 de ani

Încă o tragedie a lovit fotbalul românesc. Fostul atacant Gică Barbu, câștigător a Cupei României cu Universitatea Craiova, a murit la 53 de ani.
31.10.2021 | 11:47
Gica Barbu fost atacant la Universitatea Craiova Farul Ceahlaul si FC National a murit la varsta de 53 de ani
ADVERTISEMENT

Gheorghe Barbu, cunoscut în lumea fotbalului sub apelativul Gică Barbu, s-a stins din viață a vârsta de 53 de ani. Soția lui l-a găsit fără suflare în locuința personală.

Clubul Someșul Dej, al cărui manager general era, a anunțat tragica veste. Conform apropiaților, Gică Barbu a acuzat în ultima vreme o stare generală de rău și probleme de respirație.

ADVERTISEMENT

Gică Barbu avea probleme cardiace

Născut la Moreni, câștigător a Cupei României cu Universitatea Craiova, unul dintre fotbaliștii considerați simboluri pentru Farul Constanța, Gică Barbu a trecut la cele veșnice în noaptea de sâmbătă spre duminică, 31 octombrie.

Soția fostului fotbalist l-a găsit în locuință fără suflare și a chemat ambulanța. Medicii nu au putut decât să constate decesul acestuia.

ADVERTISEMENT

”Cu mare regret, anunțăm trecerea în neființă, mult prea rapidă, a managerului sportiv al echipei noastre, domnul Gică Barbu.

Transmitem sincere condoleanțe familiei îndurerate. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!”, a anunțat pe pagina de Facebook Someșul Dej, club al cărui manager general era și la care Gică Barbu a activat cu precădere în ultimii ani și în calitate de antrenor.

ADVERTISEMENT

Fostul atacant avea probleme cardiace de mai mută vreme. În urmă cu mai bine de zece ani medicii chiar i-au interzis să mai participe la meciurile echipei Mureșul Deva, pe care o antrena în acel moment.

”Doctorii mi-au interzis să stau pe bancă la meciul cu Dacia Mioveni. Am probleme cu inima și acum sunt acasă, la Brașov. Voi reveni săptămâna viitoare la Deva și voi pregăti echipa până la finalul sezonului. Nu se pune problema să-mi las jucătorii la greu”, nota în 2010 platforma liga2.ro.

ADVERTISEMENT

Gică Barbu era extrem de iubit și apreciat în zona Clujului

De-a lungul carierei Gică Barbu a juca pentru echipe importante din fotbalul românesc: Universitatea Craiova, Farul Constanța, Ceahlăul Piatra Neamț și FC Național.

La începutul anilor 2000 și-a început munca în antrenorat. Le-a pregătit pe Unirea Dej, Mureșul Deva, iar în 2011 a ajuns la Universitatea Cluj unde a activat pe mai multe poziții, în 2013 fiind chiar antrenor principal al ”Șepcilor roșii” în Liga 1.

De altfel, cea mai mare parte a activității lui ca antrenor, sau manager de fotbal, și-a derulat-o în județul Cluj unde le-a pregătit pe Unirea Jucu, Unirea Dej, CFR II Cluj, Someșul Dej și Victoria Cluj.

Gică Barbu a fost antrenorul sub comanda căruia a explodat Ciprian Deac. Se întâmpla în sezonul 2005/2006, la Unirea Dej. La finalul campionatului amintit Deac era achiziționat de actuala campioană a României, CFR Cluj.


  • (P) Cota BETANO pentru Farul Constanța – Universitatea Craiova: 2,35 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele! 

ADVERTISEMENT