Sport

Gică Craioveanu, nemulțumit că Mitriță n-a fost convocat la națională: „Am fost în aceeași situație”

Gică Craioveanu a analizat „dubla” naționalei cu Irlanda de Nord și Columbia, dar și neconvocarea lui Alex Mitriță sub „tricolor”.
21.03.2024 | 20:50
Gica Craioveanu nemultumit ca Mitrita na fost convocat la nationala Am fost in aceeasi situatie
Gică Craioveanu, nemulțumit că Mitriță n-a fost convocat la națională: „Am fost în aceeași situație”. sursă foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

„Tricolorii” s-au reunit după calificarea la EURO 2024, iar acum se pregătesc pentru „dubla” amicală cu Irlanda de Nord și Columbia. Alex Mitriță este marele absent din lotul convocat de Edi Iordănescu, iar Gică Craioveanu susține că „Piticul atomic” merita să fie la națională.

Amicalele cu Irlanda de Nord și Columbia, sub lupa lui Gică Craioveanu: „Trebuie să pună la puncte niște detalii”

Edi Iordănescu este urmărit de ghinion, iar selecționerul l-a chemat de urgență pe Raul Opruț după accidentarea lui Nicușor Bancu, așa cum FANATIK a anunțat. Gică Craioveanu este de părere că „tricolorii” trebuie să pună ultimele detalii la punct în amicalele cu Irlanda de Nord și Columbia.

ADVERTISEMENT

„Sunt meciuri importante pentru că jucătorii nu s-au văzut de foarte mult timp, nu s-au văzut de la ultimul meci de calificare și sunt deja câteva luni. Trebuie să se regăsească, este timp și pentru Edi să pună la punct câteva detalii în perspectiva EURO.

Nu sunt prea multe zile libere că Edi să poată aduce jucători. Cele 10 zile în cantonament la echipa națională îl vor ajuta pe Edi și pe băieți. Nu sunt importante prin prisma rezultatelor, ci că se regăsesc și pot să pună câteva detalii în practică.

ADVERTISEMENT

Sunt două meciuri amicale, mai sunt trei luni până la turneul final și se pot întâmpla multe. Edi are un nucleu de bază, cei care au jucat aproape toate meciurile, iar după consider că va lua cei mai în formă jucători la momentul respectiv.

Sunt probe de făcut, sunt jucători noi. Am văzut că a intrat Opruț în locul lui Bancone. Trebuie să reasimileze stilul de joc al lui Edi, pentru că mulți jucători la echipa de club joacă în alte sisteme și de asta este important”, a declarat Craioveanu.

ADVERTISEMENT

Gică Craioveanu a comentat neconvocarea lui Mitriță: „Am fost în aceeași situație”

Edi Iordănescu nu l-a convocat pe Alex Mitriță la națională, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate. Gică Craioveanu a comentat absența „Piticului atomic”, fiind într-o situație similară la selecționata României, atunci când Anghel Iordănescu era pe bancă.

„Edi, Jerry, Constantinescu și toți din staff au urmărit jucătorii și au văzut evoluțiile lor. Nu pentru că sunt oltean, dar cred că Mitriță avea loc la echipa națională. Avea loc, are loc și va avea loc mereu pentru că este un jucător diferit, este unul dintre puținii care scot adversari din joc, are viteză și gol.

ADVERTISEMENT

Sunt puțini jucători ca el, dar presupun că Edi are motivele lui să nu îl convoace pe pitic. Ei doi știu cel mai bine ce s-a întâmplat sau care a fost treaba. Mitriță este unul dintre cei mai buni jucători din campionatul României, dar și cei mai în formă.

Cred că ar trebui să lase orgoliile la o parte pentru binele echipei naționale, nu pentru binele lui Mitriță sau al lui Edi. Toți ne gândim că ar putea ajuta naționala. Am fost în aceeași situație, eram golgheterul României, dar asta e”, a mai spus fostul internațional.

„Îl văd foarte motivat pe Mitriță. Pentru jucători este o mare decepție să ratezi naționala”

„Nu vreau să sufăr, am suferit atunci și nu vreau să îmi readuc aminte. Este foarte greu, foarte complicat. Tot ceea ce îți dorești este să vină lotul și vă vezi că în lot ești și tu. Pentru jucători este o mare decepție, mai ales pentru cei care își doresc să joace la echipa națională.

Să îmbraci tricoul naționalei este o mândrie, pentru orice jucător, indiferent de numele lui. Să aibă răbdare, să joace în continuare cum a făcut-o în ultima perioadă pentru că este o perioadă foarte bună pentru el.

Îl văd foarte, foarte motivat, l-am văzut motivat și pe Ivan în ultimele partide și mă bucur din suflet pentru el. Îmi dă dovadă că are ambiție și vrea să revină. Îi doresc să fie la fel de motivat cum a fost în ultimele meciuri și să fie bine, să marcheze pentru că fiind un jucător care face diferența nu are cum să nu îl convoace”, a declarat legenda din Bănie.

Gică Craioveanu, despre situația lui Denis Alibec: „E complicat să ajungi la un turneu final așa”

Denis Alibec este într-o situație complicată înainte de EURO 2024. Campionatul din Qatar se sfârșeste cu aproximativ două luni înaintea turneului final, iar atacantul nu va avea meciuri în picioare.

„Este situație foarte incomodă pentru Edi și Denis. Dacă nu ai meciuri în picioare este foarte complicat să ajungi la un turneu final în condiții optime. Este un jucător diferit, este un jucător de foarte mare talent și cred că este unul dintre jucătorii care au dus greul în campanie.

Cred că va fi convocat, dar nu este ușor pentru el. Presupun că se va antrena la o echipă sau alta, dar meciurile sunt meciuri. Am spus-o mereu: Poți să te antrenezi 40.000 de ani, dacă nu ai meciuri în picioare nu ai cum să ai succes în fotbal”, a adăugat Craioveanu.

ADVERTISEMENT