News

Înfricoșător! Gică Hagi s-a transformat într-un căpcăun după Botoșani – Viitorul 1-0. Și Gică Popescu a stat retras într-un colț ca să evite furia “Regelui”. Reportaj în Moldova

03.12.2019 | 16:29
Infricosator Gica Hagi sa transformat intrun capcaun dupa Botosani  Viitorul 10 Si Gica Popescu a stat retras intrun colt ca sa evite furia Regelui Reportaj in Moldova
ADVERTISEMENT

Gică Hagi a suferit mult la meciul Botoșani – Viitorul 1-0, care i-ar fi putut aduce egalarea la puncte a campioanei CFR Cluj. A suferit și pentru scor, și pentru rezultat, și din cauza faptului că FRF nu l-a invitat la tragerea la sorți pentru EURO. FANATIK a fost la Botoșani și a descoperit un altfel de Gică Hagi, transfigurat, negru de supărare, unul de care se tem toți cei din jurul lui, de la proprii oameni din club la ziariști și la fani.

Înfricoșător! Gică Hagi s-a transformat într-un căpcăun după Botoșani – Viitorul 1-0. Reportaj „alb” în Moldova

Gică Hagi era iritat de la început. În timp ce mașinuțele curățau terenul acoperit de zăpadă pentru ca meciul să se poată juca, patronul-antrenor al Viitorul se confesa cu șeful din Moldova, Valeriu Iftime, dar se auzea doar glasul lui Gică.

ADVERTISEMENT

Nu se mai poate așa ceva. E nevoie de milioane de euro. Mi-li-oa-ne”, repeta Hagi, referindu-se probabil la infrastructură, la investițiile din fotbalul românesc. Era iritat. Se vedea cu ochiul liber. Iftime îl aproba, apoi l-a bătut… Pe teren!

Acolo unde Hagi a făcut pârtie la linia de tușă, încercând să-și impulsioneze mereu jucătorii și să-i pună cu mâna pe teren. Așa cum face de obicei. Atât de nemulțumit era de ce vedea, încât l-a scos pe Iacob în minutul 44, punându-l pe Anghel să urle câteva minute pentru a-l aduce pe Ciobanu de la încălzire.

ADVERTISEMENT

Moldovenii l-au luat în bășcălie pe Gică Hagi, aplaudându-l ironic după ce-i strigau „machedonule, maimuțoii tăi sunt albi astăzi!”

Iar fanaticii moldoveni care au îndurat gradul cu minus și ninsoarea de pe toată durata partidei au simțit momentul mai delicat pe care-l traversa Gică Hagi și l-au ironizat aproape non-stop.

Au fost și unii  lipsiți de bun simț care l-au înjurat direct, dar Gică se făcea că nu aude nimic. Sau poate nici nu auzea. Nu a reacționat. Dar iritarea creștea. Pentru că la fiecare fază i se striga „machedonule, maimuțoii tăi sunt albi astăzi”, iar când Hagi venea la bancă să explice ceva oamenilor săi, aceiași șturlubatici din tribună cântau, ironic, în cor „Hagi, Hagi!”

ADVERTISEMENT

A făcut „decapitări” în vestiar, apoi i-a trimis pe Eric și compania după meci la antrenament. „Avem dans iar!”

Viitorul a pierdut la Botoșani, fără a avea o ocazie clară pe toată durata partidei. Echipa lui Gică Hagi, pretendentă la titlu, a fost bătută de o formație care a jucat cu doi stoperi sub 21 de ani, și Chindriș, dar în special Haruț, făcând un meci excelent.

Hagi și-a scos de câteva ori, pe final, căciula de pe cap, dar a renunțat la un moment dat și să mai spere. Își pregătea probabil taifunul din vestiar, unde le-a urlat alor săi tot ce avea pe suflet.

ADVERTISEMENT

După „decapitările” din vestiar, i-a trimis pe cei care nu au prins foaia, vreo 6-7 băieți, și care nu au jucat la un scurt antrenament pe gazon. „Grasul” Eric, portarul Cojocaru… „Avem dans iar”, au fost auziți aceștia, apoi au pus capul în pămînt și au trecut la alergare.

Gică Popescu a stat liniștit într-un colț, evitând să iasă în calea furtunii

În timp ce Hagi își beștelea jucătorii în vestiar, jucătorii Botoșaniului (Chindriș, Pap, Roman) și antrenorul Marius Croitoru au trecut pe la camerele TV pentru interviuri. La Viitorul era ședință.

Președintele Gică Popescu, extrem de cătrănit și de înfrigurat, ieșise din vestiar și stătea într-un colț, mai retras, pentru a nu fi în miezul furtunii. A venit la un moment dat și Cristi Bivolaru. Au plecat amândoi și Hagi încă nu terminase „execuția” dinăuntru.

Reporterilor TV le-a fost teamă să-l întrebe pe Gică Hagi ce crede că nu a fost invitat de FRF la tragerea EURO 2020

Toată lumea aștepta și reacțiile de la Viitorul. Au venit în cele din urmă, pentru că e obligatoriu. A vorbit căpitanul Bogdan Țâru, care a îndurat cu greu frigul, venind la interviu cu gleznele dezgolite și pline de răni. S-a jucat „adevărat” la Botoșani.

După Țîru, Rivaldinho, apoi… Apoi, în sfârșit, Gică Hagi, pentru interviul televizat de la panouri. Încerca să o dea în zâmbete, în mici glume și ironii, dar era un vulcan. Și probabil a devenit și mai nervos pentru că nici măcar nu a fost întrebat de reporterii TV despre faptul că nu a fost invitat la tragerea EURO. De ce? Posibil să nu se supere Regele…

Gică Hagi a explodat la conferință: „Asta era prima întrebare pe care trebuia să mi-o puneți. Nu unde se transferă Rivaldinho… Sau aveți interzis? Da, e adevărat, nu am fost invitat!”

Dar ceea ce-l măcina cu adevărat pe Gică Hagi, faptul că nu a fost invitat de FRF la tragerea la sorți a turneului final EURO s-a văzut clar la conferință. Era întrebarea pe care o aștepta. Îl rodea, îl durea situația. Era zâmbetul lui acela, în colțul gurii, când e dezamăgit de ai săi. Și când nu i se recunosc meritele în țara sa.

„Da, e adevărat, nu am fost invitat, dar nici nu era obligatoriu. Aceasta era prima întrebare pe care trebuia să mi-o puneți! Sau aveți interzis? Nu vă dă voie? Iar despre invitație, întrebați-i pe cei de la FRF de ce nu m-au chemat. Eu sunt la Constanța și muncesc, altceva nu contează. Nu mă simt afectat, mă simt mândru că am jucat pentru România. Și nu vorbim de ambasador cum zice domnul Vochin, să nu încurcăm bobii. Eu mă duc acasă că am treabă și trebuie să produc jucători pentru fotbalul românesc” – Gică Hagi

Hagi nu s-a oprit aici, nu l-a „ratat” nici pe ofițerul său de presă când a intervenit la un moment dat. „Ce ai? Te grăbești acasă? Vrei să ajungi mai repede la Constanța? Lasă oamenii să întrebe ce și cât vor”, a „mitraliat” Hagi. A răspuns, a tras concluzii, a spus „Bună seara, tuturor!” și a plecat cu zâmbetul acela dezamăgit pe buze și furia în suflet.

ADVERTISEMENT